• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #154684  autor: Necro Lord
 18 lut 2007, 23:15
Era coraz bardziej zaczyna tracić klientów na rzecz innych sieci.Chociaż ma niezłe oferty.Jak Wy oceniacie pozycje Ery na Polskim rynku?

[ Komentarz dodany przez: D@rio: 2007-02-19, 00:55 ]
Temat wymoderowano.
Ostatnio zmieniony 18 lut 2007, 23:46 przez Necro Lord, łącznie zmieniany 1 raz.

#154688  autor: rudy
 18 lut 2007, 23:19
Necro Lord pisze:Era coraz bardziej zaczyna tracić klientów na rzecz innych sieci.Chociaż ma niezłe oferty.Jak Wy oceniacie pozycje Ery na Polskim rynku?

Pracujesz w Gus-ie? Czy piszesz z domu wariatów we Tworkach?
Na jakiej podstawie twierdzisz że z ery jest masowy odpływ klientów?
Rozumiem że chcesz wylać gorzkie żale bo zrezygnowałeś z ery na rzecz orange, ale dlatego że tak postąpiłeś nie możesz wywnioskować że era traci klientów. W najniższym abonamencie ery 40 minut, plusa 30! Orange nie pamiętam oferty.

#154690  autor: Necro Lord
 18 lut 2007, 23:21
Mylisz się .Mam obydwie te sieci.Zauważ.Dane mówią same za siebie.orange prześcigęlo Ere.

#154696  autor: rudy
 18 lut 2007, 23:27
Mylisz się .Mam obydwie te sieci.Zauważ.Dane mówią same za siebie.orange prześcigęlo Ere.
Zwłaszcza 150 tysięcy kart dodanych do Viwy.
Dane są wyrównane i idą w łeb w łeb, za bardzo to przeżywasz.

#154700  autor: Necro Lord
 18 lut 2007, 23:31
To jest forum telekomunikacyjne.

#154703  autor: tomico
 18 lut 2007, 23:36
rudy pisze:Cytat:

Zwłaszcza 150 tysięcy kart dodanych do Viwy.
Dane są wyrównane i idą w łeb w łeb, za bardzo to przeżywasz.
Taaa na pewno, Orange po 2006 roku ma nad Erą przewagę i necro lord ma rację że jest masowy odpływ klientów od ery. Przechodzą masowo do orange i plusa. Żeby nie było to w 2006 roku plus pozyskał najwięcej klientów, potem orange era najmniej. Pozatym z ery dużo ludzi przeniosło numery, najwięcej przyjął Orange a najmniej oddał. Wydaje się że za niedługo plus przegoni erę, dla mnie to bardzo dobra wiadomość. Era czyli przyszly tmobile kaput :D

#154705  autor: Pawrzes
 18 lut 2007, 23:37
Ma jakiej podstawie tak sądzisz? To że Orange ma najwięcej aktywnych kart SIM nic nie znaczy. A pozatym po wprowadzeniu przenośności numerów tylko Orange zanotowało wynik ujemny - więcej ludzi przeniosło numer 5XXXXXXXX do Plusa i Ery niż przyszło z tych sieci do Orange.

Pozdrawiam

#154707  autor: Necro Lord
 18 lut 2007, 23:38
No własnie.Jest i osoba potwierdzająca moje poprzednie posty.Ludzie coś sa niechętni Erze.

#154709  autor: D@rio
 18 lut 2007, 23:41
Necro Lord pisze:Mylisz się .Mam obydwie te sieci.Zauważ.Dane mówią same za siebie.orange prześcigęlo Ere.
ta, sugerujesz się marnym 200.000 kart SIM. Za słaby argument. Taka ilość to "pryszcz".

Akurat Era ma bardzo dobrą ofertę. Najbardziej ulastyczną, dzięki której potrafi się dopasować w potrzeby każdego klienta i każego segmentu.

rudy, proszę używać bardziej konstruktywnego słownictwa i nie obrażać użytkowników. To pierwsze i ostatnie ostrzeżenie.

Bez zbędnych emocji Panowie.
tomico pisze:Żeby nie było to w 2006 roku plus pozyskał najwięcej klientów, potem orange era najmniej.
No i masz jakieś złe dane. To Orange najwięcej klientów straciło przy przenoszalności. Na pierwszym miejscu był Plus, później Era i na końcu Orange pod względem przyjętych aktywacji z obcych sieci.
tomico pisze:Pozatym z ery dużo ludzi przeniosło numery, najwięcej przyjął Orange a najmniej oddał.
ecch...nie prawda :|

nie chcę się czepiać ale...pracujesz dla Orange że ubarwiasz rzeczywistość? 8)
tomico pisze:Wydaje się że za niedługo plus przegoni erę, dla mnie to bardzo dobra wiadomość. Era przyszly tmobile kaput
nigdy nie przegoni. Akurat trochę im brakuje. Teraz obecnie wyścig toczy się pomiędzy Era a Orange.

Obrazek

#154710  autor: rudy
 18 lut 2007, 23:42
Co do Plusa wiele osób jak ja wybieram go bo ma najlepszy zasięg są miasta gdzie era i orage słabo działają Co nie zmienia faktu iż Orange ma najwięcej nie aktywnych kart sim. Viva to adekwatny przykład.

#154711  autor: tomico
 18 lut 2007, 23:43
D@rio pisze:tomico napisał/a:
Pozatym z ery dużo ludzi przeniosło numery, najwięcej przyjął Orange a najmniej oddał.

ecch...nie prawda :|

nie chcę się czepiać ale...pracujesz dla Orange że ubarwiasz rzeczywistość? 8)
A co powiesz na temat tych danych pisanych w telepolisie na temat przenośności?? Przecież chyba dobrze pamiętam.

[ Dodano: 2007-02-18, 23:43 ]
rudy pisze:Co do Plusa wiele osób jak ja wybieram go bo ma najlepszy zasięg są miasta gdzie era i orage słabo działają
Tu się zgodzę w 100%.

#154715  autor: Necro Lord
 18 lut 2007, 23:45
Poruszyłem moze nieco kontrowersyjny temat.Dane mogą być róne ale jak jest np.w Waszym środowisku.U mnie to sporo osób ma Orange(POP) bo mają tanie Sms'y.Sporo osób ma Abonament w Erze bo jest tani.Plus natomiast też cieszy się w moim gronie całkiem sporym poparciem.

#154716  autor: D@rio
 18 lut 2007, 23:45
tomico pisze:A co powiesz na temat tych danych pisanych w telepolisie na temat przenośności?? Przecież chyba dobrze pamiętam.
no właśnie - chyba źle jednak. Znajdź sobie ten news i przeczytaj go jeszcze raz ;-)

Obrazek

#154717  autor: rudy
 18 lut 2007, 23:47
D@rio pisze:rudy, proszę używać bardziej konstruktywnego słownictwa i nie obrażać użytkowników. To pierwsze i ostatnie ostrzeżenie.
Oki przepraszam, ale myślę że każdy temat typu "co nam leży na duszy" nadaję się od razu by go wkleić na forum.

#154718  autor: Pawrzes
 18 lut 2007, 23:47
tomico, piszesz nieprawdę...

Sieć
Liczba klientów odchodzących
Liczba klientów przychodzących
Przyrost lub strata

Orange
17 tys.
9 tys.
-8 tys.

Era
9 tys.
11 tys.
+2 tys.

Plus
10 tys.
16 tys.
+6 tys.

i przeczytaj ten news: http://telepolis.pl/news.php?id=7392

Pozdrawiam

#154719  autor: Necro Lord
 18 lut 2007, 23:50
Wg.Twoich danych to Orange poniosło najdotkliwsze straty.

#154720  autor: D@rio
 18 lut 2007, 23:50
Pawrzes, podał wszystko jak na tacy.

Przypomniała mi się jedna reklama...
"Bilobil - pamiętaj lepiej" :-D
rudy pisze:Oki przepraszam, ale myślę że każdy temat typu "co nam leży na duszy" nadaję się od razu by go wkleić na forum.
Możemy rozmawiać o wszystkim co dotyczy telco, jednak na poziomie, używając kulturalnego słownictwa i przestrzegając zasad dobrego wychowania - żeby było jasne ;)

Obrazek

#154722  autor: Necro Lord
 18 lut 2007, 23:52
Zgadzam sie ztym w zupełności.Kultura musi być.Każdy jednak jest w jakimś stopniu bardziej lub mniej za swoją siecią.Piszac ten temat starałem się być neutralny.

#154723  autor: rudy
 18 lut 2007, 23:54
D@rio pisze:Zgadzam sie ztym w zupełności.Kultura musi być.Każdy jednak jest w jakimś stopniu bardziej lub mniej za swoją siecią.Piszac ten temat starałem się być neutralny.
Oj co do tego to Orangowcy (nie wiem czy dobrze odmieniam) bronią swą sieć po życia kres, jak i posiadacze telefonu w erze. Ci co mają w plusie to widzę że i po swojej sieci czasem "pojadą równo" ;-)

#154726  autor: Necro Lord
 18 lut 2007, 23:57
Każdy swoje chwali.A dane zalezy z jakiego źródła mogą pochodzić.Cóż mogą sie różnić.