• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 15 z 318
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 318

#153990  autor: mibrod
 16 lut 2007, 18:47
Wybrałem wstępnie. Właśnie noszę się z zamiarem zadzwonienia do BOA, tylko nie wiem w jaką gadkę z nimi uderzyć? że może nie podoba mi się oferta dla mnie przygotowana w IBOA? czy może w jakoś inaczej?
Naliczanie tych minut jest tragiczne, bo jeśli nie wykorzystam limitu minut z danego miesiąca to nie będę mógł skorzystać z tych promocyjnych.
Z tel patrzę na N6230i i N5300. Jakieś sugestie co do tych aparatów?

#154007  autor: Kamil23
 16 lut 2007, 19:16
skibi_olawa pisze:wybrałeś już?
Po raz kolejny powtarzam, żeby dzwonić do biura utrzymania klienta - można dostać większą zniżkę - na pewno nie uda się obniżyć ceny telefonu.

Co do 1000 minut - nie ma! Dają 10 godzin na 10 miesięcy.
Nie podoba mi się rozliczanie tych minut - są one rozliczane PO WYKORZYSTANIU przysługujących na dany okres rozliczeniowy darmowych minut abonamentowych.
Czyli jak to jest bo ktos kiedys pisał ze mozna sie z nimi targowac o cene telefonu?
Troche nie fajnie jak to jest prawda bo jakies lepsze telefony to maja w troche wygorowanych cenach nawet jak chce wziac abonament za 80 zyla.

#154037  autor: szejkspir
 16 lut 2007, 20:37
mibrod pisze:Wybrałem wstępnie. Właśnie noszę się z zamiarem zadzwonienia do BOA, tylko nie wiem w jaką gadkę z nimi uderzyć? że może nie podoba mi się oferta dla mnie przygotowana w IBOA? czy może w jakoś inaczej?
Przeglądnij ten temat od początku a znajdziesz odpowiedź.
mibrod pisze:Z tel patrzę na N6230i i N5300. Jakieś sugestie co do tych aparatów?
Nie ten temat. Zerknij tutaj -> Jaki telefon wybrać? lub do działu o Nokiach

#154044  autor: Prometo
 16 lut 2007, 21:22
mibrod pisze:Właśnie parę dni temu skończyła mi się umowa [ERA]

Jak ci się skończyła umowa to nic nie wytargujesz bo przekształciła się w umowę na czas nieokreślony :wink:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#154054  autor: D@rio
 16 lut 2007, 21:45
Prometo pisze:
Jak ci się skończyła umowa to nic nie wytargujesz bo przekształciła się w umowę na czas nieokreślony
nie prawda. Zawsze się można targować. W sumie nic nie traci, wydłużyła mu się tylko w czasie...

Obrazek

#154246  autor: _DoMeL_
 17 lut 2007, 16:15
Witam!

13 kwietnia kończy mi się umowa w Erze. Łącznie trwała 2 i pół roku, ponieważ zmieniałem w trakcie taryfę na Nowy Komfort. Płacę 60 zł i rzadko wychodzę poza abonament. W salonie dostałem oczywiście standardową ofertę przy przedłużeniu. Ale zauważyłem pewną ciekawostkę.

Przedłużając umowę i wybierając 4 pakiety zapłacę za nie po 80zł/mies, SE k750i dostanę za 1 zł, co łącznie daje 24x80+1 = 1921zł.
Zrywając umowę i podpisując nową z 4 pakietami zapłacę 70zł/mies, SE k750i dostanę za 99 zł, co łącznie daje 24x70+99 = 1779zł.

Czyli gdy zerwę umowę i podpisze nową zaoszczędzę niecałe 150zł. I gdzie tu logika? Mam rozumieć, że nie zależy im na utrzymaniu klientów, tylko na pozyskaniu nowych? Co z tego, że przedłużając umowę dostanę 10 godzin do Ery, jeśli mogę je wykorzystać po wyczerpaniu podstawowych minut, a mając ich 120 plus ofertę z przyjacielem, nie zdołam ich wykorzystać. Nie widzę sensu przedłużania umowy w takim wypadku, ani podpisywania nowej, bo co mi z tego, że mam 2,5 roku stażu w sieci, a traktują mnie gorzej niż nowego klienta :(

#154338  autor: Kamil23
 17 lut 2007, 21:00
Domel mało wazne czy pojdziesz do innej siecie bo tam beda cie traktowac tak samu lub jeszcze gorzej przy przedluzaniu umowy:)
Wiadomo masz racje , ja miałem taka sama sytuacje 2 lata temu i zerwalem stara umowa i podpisałem nowa. Jak ci zostanie do konca umowy z miesiac to wtedy zadzwon do BOA tam mozesz sie potargowac bo w salonie niestety nic ci nie zejda z ceny, taka maja oferte i jej sie trzymaja.
Ale masz jeszcze inne plusy przedłuzajac umowe: zostaje ci stary numer i nie musisz płacic aktywacji phehe zawsze mnie te argumenty rozbrajaja :P

A taka ciekawostka Nokia 6680 w Plusie przy abonamencie 75 zł kosztuje 99zł , a w erze dla przedłuzajacych przy abonamencie 80 zl ta sama nokia kosztuje 519 zł i gdzie tu jest logika? :P

Ja chetnie bym sie przeniosl do innego operatora no ale niestety jestem na nich skazany bo wszystkich znajomych mam erze

#154342  autor: Kaczy
 17 lut 2007, 21:10
Kamil23 pisze:A taka ciekawostka Nokia 6680 w Plusie przy abonamencie 75 zł kosztuje 99zł , a w erze dla przedłuzajacych przy abonamencie 80 zl ta sama nokia kosztuje 519 zł i gdzie tu jest logika
Taka tu logika, że w Plusie ten telefon jest tylko na papierze.

...::: Made for loneliness :::...

#154349  autor: D@rio
 17 lut 2007, 21:20
to też.

A jeszcze pozatym - jest to telefon w tzw. grupie wyprzedażowej, stąd taka cena.

Obrazek

#154359  autor: Kamil23
 17 lut 2007, 21:56
A chyba ze tak, ale ci z ery nie musza wiedziec ze ten telefon w plusie jest "wirtualny" wiec jak bede do nich dzwonil i sie klocil o obnizke cen słuchawek to powiem o tym , zobaczymy co mi odpowiedza :)

#154361  autor: D@rio
 17 lut 2007, 22:03
W Erze ten telefon też jest wirtualny. Ten telefon już dawno wyparł model o symbolu "N70".

Obrazek

#154363  autor: Kamil23
 17 lut 2007, 22:12
Ja o tym wiem i nie mialem go zamiaru wogole brac bo wlasnie mam ochote na n70 tylko 500 zyla dac za niego i wepchac sie w abo za 80 zl przez 24 miesiace to troszke nie halo.
Jak zejda tak do 250-300 za ten telefon to wezme a jak nie to trzeba kupic tak taka i czekac na to cos co ma logo takie ze bym lepsze po pijaku zrobil czyli Play pheheh

#154416  autor: GuzioR
 18 lut 2007, 08:17
Ja jestem w Erze od prawie 2óch lat (wcześniej był mój ojciec 4 lata od 1999 do 2003 i zerwał umowę, ale to i tak na pewno nie istotne).

Końcem kwietnia kończy mi się umowa. Dzwonił już do mnie konsultant i zaproponował przedłużenie umowy w zamian za... 15zł rabat w abonamencie (teraz płacę 60zł).

Nie robi mi to różnicy czy płacę 15 mniej czy więcej i powiedziałem mu, ze mnie interesuje tylko zmiana telefonu i zaproponował... !UWAGA! telefon na raty gdzie np. mogę kupić Nokię 1600 za 249zł (która na Allegro nowa kosztuje 140)

Mam zamiar iść w przyszłym tygodniu do salonu firmowego (bo ci z punktów sprzedaży nic mi raczej nie pomogą) i o coś lepszego (mój kumpel też miał abonament 60zł i dali mu SE k750 za 100zł).

Mój abonament to 60zł. Płacę +/- do 70zł miesięcznie. Tylko 2x przekroczyłem magiczną kwotę 100zł (raz 108 a drugi raz ponad 120). Płacone w terminie (raz nie zapłaciłem w terminie bo akurat byłem na wakacjach). Mogę próbować wyciągnąć coś więcej od nich? Da radę? Słyszałem, że warto iść do salonu kiedy jest tłok i dość zdecydowanie i głośno poprosić o druk na wypowiedzenie umowy mówiąc, że np. Plus daje mi lepszą ofertę (z doświadczenia niektórych znajomych - podobno działa).

pzdr

#154423  autor: przemek910
 18 lut 2007, 09:41
Dostałeś standardową ofertę. Do końca jeszcze ponad 2 miesiące :roll: Poczekaj, a dostaniesz lepszą ofertę.

#154437  autor: air
 18 lut 2007, 10:47
mam taryfe moja. ta stara z ryczaltem. chcialem przedluzyc umowe i wymienic fon. napisalem do boa i najpierw mi pisza ze: "Informujemy,iż jeżeli zdecydowałby się Pan pozostać przy obecnym abonamencie podpisując aneks do umowy miałby Pan mozliwośc zakupu aparatu telefonicznego. We wcześniejszej korespondencji otrzymał Pan link do strony z cenami aparatów telefonicznych przy poszczególnych zestawach. (http://www.era.pl/download/premia/wymiana_cen20.pdf) Proszę o zapoznanie się w tym przypadku z cenami telefonów przy 1 ofercie uniwersalnej, gdyż to owe ceny są przewidziane przy zostaniu przy obecnym planie taryfowym." a potem po telefonie do boa celem dogrania szczegolow, ze "W odpowiedzi na Pana ponowną korespondencję niżej przedstawiamy opcje dotyczące wymiany telefonu. Proszę o zapoznanie się z proponowanymi przez nas warunkami. Ponownie pragniemy poinformować, że nie ma Pan możliwości pozostania przy obecnej taryfie z jednoczesnym zakupem aparatu."

i teraz jestem w kropce. jak ich podejsc? wiem ze mozna przedluzyc bo niektorzy z greatwap niedawno to robili i wysokosc rachunkow sie nie liczy bo kazdy ze stara taryfa ma oferte taka jak z 1 pakietem.
a moze nie dzwonic do zwyklego boa tylko gdzie indziej (gdzie?).
z gory dzieki za porady.

#154476  autor: Kamil23
 18 lut 2007, 12:02
GuzioR pisze:
Końcem kwietnia kończy mi się umowa. Dzwonił już do mnie konsultant i zaproponował przedłużenie umowy w zamian za... 15zł rabat w abonamencie (teraz płacę 60zł).

Nie robi mi to różnicy czy płacę 15 mniej czy więcej i powiedziałem mu, ze mnie interesuje tylko zmiana telefonu i zaproponował... !UWAGA! telefon na raty gdzie np. mogę kupić Nokię 1600 za 249zł (która na Allegro nowa kosztuje 140)
pzdr
Do ciebie nie dzwonil nikt z BOA ani nic takiego tylko firma ktora pracuje dla ery, zajmuje sie własnie takimi rzeczami ze dzwonia do ciebie z oferta , zatrudniani tam sa studenci jako telemarketerzy ktorzy nic nie moga, nawet numeru nie wykrecaja do ciebie tylko komputer to robi i dopiero wtedy sie dowiaduja do kogo dzwonia i co maja przedstawic , telefonow nie maja tak jak np. przy danym abonamencie telefon kosztuje tyle i tyle,moga tylko sprzedac na raty. Takie firmy maja rozne kampanie czasem zajmuja sie era a czasem nawet majtki sprzedaja :P
A skad to wiem? bo moja panna w takim czyms sobie dorabia jak ma wolne dni na studiach:D
Ja ostatnio wyslalem meila do BOA kiedy moge sie spodziewac oferty z telefonem, chociaz wiedziałem ze po 27 lutym a umowa mi sie konczy 27 kwietnia, to bylem mile zaskoczony bo na drugi dzien miła pani zadzwonila do mnie i poinformowała mnie o tym co wiedziaem :P
Wiec najlepiej bedzie jak bedziesz mogl juz przedluzyc umowe z telefonem i wtedy zadzwon do BOA. A ci co do ciebie dzwonia to ignoruj ich bo oni czasem wiedza mniej niz ty i nic innego ci nie powiedza bo tak maja napisane i tak musza mowic :)

#154543  autor: D@rio
 18 lut 2007, 15:23
GuzioR pisze:Słyszałem, że warto iść do salonu kiedy jest tłok i dość zdecydowanie i głośno poprosić o druk na wypowiedzenie umowy mówiąc, że np. Plus daje mi lepszą ofertę (z doświadczenia niektórych znajomych - podobno działa).
tylko naiwni tak myślą... ;-)
Kamil23 pisze:Do ciebie nie dzwonil nikt z BOA ani nic takiego tylko firma ktora pracuje dla ery, zajmuje sie własnie takimi rzeczami ze dzwonia do ciebie z oferta , zatrudniani tam sa studenci jako telemarketerzy ktorzy nic nie moga, nawet numeru nie wykrecaja do ciebie tylko komputer to robi i dopiero wtedy sie dowiaduja do kogo dzwonia i co maja przedstawic , telefonow nie maja tak jak np. przy danym abonamencie telefon kosztuje tyle i tyle,moga tylko sprzedac na raty. Takie firmy maja rozne kampanie czasem zajmuja sie era a czasem nawet majtki sprzedaja
A skad to wiem? bo moja panna w takim czyms sobie dorabia jak ma wolne dni na studiach:D
bajki opowiadasz...

Obrazek

#154549  autor: GuzioR
 18 lut 2007, 15:41
To w końcu co mam zrobić? :P Mam iść do tego salonu czy nie ma po co?

Aaa i jeszcze jedno. Gdzie sprawdzić dokładną datę zawarcia umowy, bo ten papierek (umowa) chyba mi gdzieś zaginął :)

pzdr

#154566  autor: Kamil23
 18 lut 2007, 16:49
D@rio pisze: bajki opowiadasz...
Mozesz tak myslec jak mi panna opowiadała jak to wyglada to nigdy bym nie wpadl ze tak robia. Nie bede ci udowadnial bo w sumie wisi mi to czy wierzysz czy nie :) mowie jak jest. Chciałem pomoc koledze i powiedzialem mu kto do niego dzwonil :) szkolenie u nich trwa 6h i 2 dni siedzi sie z inna osoba przy ktorej dzwonisz jak wszystko bedzie ok to pozniej juz samemu sie smiga :P
W Rzeszowie moge ci powiedziec jak sie ta firma nazywa i na jakiej ulicy jest :P nawet zarobki jakie dostaja ci telemarketerzy.
Od tej pory od kiedy moja panna zaczela tam robic to mieli 2 kampanie . pierwsza to byla era stacjonarna , teraz maja przedluzanie umow , ostatnio dali im takze biznes ( gdzie jedna rozmowa ma trwac 30 minut) phehe takie maja obowiazki.
Ci ludzie co pracuja w tej firmy dłuzej mowia ze teraz jest luz, mieli przechlapane jak kazali im sprzedawac c+ a takze wspomniane majtki :P

Guzior wejdz sobie na swoje konto w iboa i zobacz czy mozesz juz wziac telefon i wtedy dzwon do BOA , w salonie nic ci nie zejda z ceny a ci co dzwonili do ciebie to napisałem ci wyzej jak to wyglada.

#154579  autor: D@rio
 18 lut 2007, 18:11
heh ;-) ale Twoja kobieta napewno nie pracuje dla PTC. PTC nie korzysta z telemarketerów, ma własne komórki zajmujące się przedłużaniem umów.
Kamil23 pisze:W Rzeszowie moge ci powiedziec jak sie ta firma nazywa i na jakiej ulicy jest nawet zarobki jakie dostaja ci telemarketerzy.
no to napewno nie dotyczy to Ery...

Obrazek
  • Strona 15 z 318
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 318
  • 1
  • 13