Cypherus pisze:Babeo, towarzyszu niedoli!

Osoba na piątym roku to dla mnie istne guru!
Hehe
Cypherus pisze:Niewielu dociera tak daleko, pozostaje tylko podziwiac

Oj Bracie Elektrycy, 330 było nas na pierwszym semestrze ...
Cypherus pisze:Jak tam sesja? Wszystko juz pozaliczane?
Tej no powiem Ci, że wszytsko do przodu... opuściłem się bo średnia okolo 4,8 ... ale to najdłuzsza sesja moja. Duuużo projektów. Od półtora tygodnia projektuję silnik pradu stałego na zadane parametry....
Cypherus pisze:mam czyste konto na drugi semestr.
No to luz psychiczny przed kolejną sesją.Najgorzej u nas to zdać język - on to połowa mgra
Cypherus pisze:Powiedz no mi szczerze, czy te studia warte są tych całych poświęceń?
Szczerze, tak! Powiem Ci, że musiałem teraz zrezygnować z pracy żeby pchnąć magisterkę, ale ofert pracy to ... multum
Cypherus pisze:Miałbyś może jakieś porady dla młodszego kolegi z drugiego semestru? Np. czego i kogo najbardziej sie strzec i w jaki sposób?
Przede wszytskim język i przedmioty specjalistyczne. Po 5 semestrze zostanie Was tylu, że raczej luz. A do osób to nie podpowiem Ci, bo jak pisałem jesteśmy z tego samego budynku, ale innych kierunków, ja urzęduję na VI piętrze
D@rio pisze:Rogal, dobrze Ci radzę - nie studiuj w Polsce. Większej tandety studiowania jak u Nas to chyba nie ma...
szkoda zdrowia i nerwów.
Dlaczego tak sądzisz?
Byłem semestr na studiach w Niemczech i powiem, że u Nas jest nawet lepiej. A dzięki właśnie polskiemu wykształceniu rynek stoi otworem. Np. polski mgr inż jest w takim USA tutułem jak u nas dr tam studia magisterskie to fiu fiu high level.
Co do tandety, nie wiem gdzie studiujesz/studiowałeś ale oczywiście uczelnię trzeba umieć wybrać
Pozdrawiam i życze powodzenia

[/quote]