• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #153089  autor: Wąglik
 13 lut 2007, 22:34
Witam!
Kupiłem jakiś tydzień temu 2610 w zetafonie i dziś wyskoczył niespodziewanie taki problem. Jak wstawiam orazek do MMS-a telefon się wyłącza i po ponownym włączeniu znów wyłącza... Jak włączę po raz kolejny to już jest ok... Następny MMS - to samo...

Czy to jet wina oprogramowania? I czy to podlega gwarancji? To że telefon nie ma aparatu chyba nie jest powodem aby nie dało się wstawiać obrazków do MMS-ów...

Czy w orange dają aparat zastępczy jeśli ten udało by mi się zostawić do naprawy gwarancyjnej??

A może po prostu ktoś z Was potrafi mi coś poradzić z tym problemem?? Tylko nie piszcie żebym nie wstawiał obrazków do MMS-ów.. lub nie wysyłał MMS-ów:)

#153094  autor: Kaczy
 13 lut 2007, 22:42
dr_martin pisze:Czy to jet wina oprogramowania? I czy to podlega gwarancji?
Zapewne jest to wina softu. Wpadnij do Orange z kartą gwar. i dowodem zakupu. Wyślą tel. na gwarancję.
A czy dostaniesz zastępczy? Jeśli będą mieli to Ci dadzą.

...::: Made for loneliness :::...

#153095  autor: Wąglik
 13 lut 2007, 22:45
a mogę nie oddawać baterii?:) może to głupie pytanie... ale jak tak będą naprawiać to im się jeszcze pomylą i włożą jakąś inną... a ta mi się tak ładnie dopiero co sformowała..:)
 #153096  autor: Bobb
 13 lut 2007, 22:45
dr_martin pisze:Witam!
Kupiłem jakiś tydzień temu 2610 w zetafonie i dziś wyskoczył niespodziewanie taki problem. Jak wstawiam orazek do MMS-a telefon się wyłącza i po ponownym włączeniu znów wyłącza... Jak włączę po raz kolejny to już jest ok... Następny MMS - to samo...

Czy to jet wina oprogramowania? I czy to podlega gwarancji? To że telefon nie ma aparatu chyba nie jest powodem aby nie dało się wstawiać obrazków do MMS-ów...

Czy w orange dają aparat zastępczy jeśli ten udało by mi się zostawić do naprawy gwarancyjnej??

A może po prostu ktoś z Was potrafi mi coś poradzić z tym problemem?? Tylko nie piszcie żebym nie wstawiał obrazków do MMS-ów.. lub nie wysyłał MMS-ów:)
Jesli amsz karte klubu nokia to w serwisie nokii dadza Ci telefon zastepczy. Nie zanos do Orange, od razu do Nokii (jesli masz mozliwosc) tam Ci moga wgrac oprogramowanie w przeciagu kilku godzin, a wizyta u operatora konczy sia na conajmniej kilkudniowym oczekiwaniu....

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#153098  autor: Wąglik
 13 lut 2007, 22:49
W Białymstoku salon Nokii jest zaraz obok Orange...
To tam mam zanieść?

Próbowałem się zapisać do klubu nokia ale nie akceptują mi żadnego hasła:( też chyba mają jakieś zawiechy...

#153099  autor: Bobb
 13 lut 2007, 22:52
Ja bym zaniosl do Nokii. Kiedys jak bylem mlody i niedoswiadczony i mialem problem z telefonem zanioslem go tam gdzie go kupilem. Wyslali daleko, wrocil po 10 dniach i mial jedynie "odswiezone" oprogramowanie. Od tamtej pory nosze do punktow Nokii i jesli sa to drobne sprawy jest to kwestia jednego dnia...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#153103  autor: Wąglik
 13 lut 2007, 23:00
Ponownie chcę się zapisać do klubu nokia i nie akceptują mi hasła.... O co chodzi??? wymyślam już najróżniejsze i nic:(

#153122  autor: Krisu6230i
 14 lut 2007, 00:50
dr_martin pisze:a mogę nie oddawać baterii?:) może to głupie pytanie... ale jak tak będą naprawiać to im się jeszcze pomylą i włożą jakąś inną... a ta mi się tak ładnie dopiero co sformowała..:)
niema glupich pytan. baterie w serwisie nokia sie oddaje ale oni w zleceniu wklepuja jej numer wiec raczej nie moze byc mowy o pomylce, z tego co pamietam na czas naprawy sluchawki kopie takie zlecenia dostajesz i tam powinien byc ten numer, potem przy odbiorze mozesz sobie spokojnie sprawdzic czy to ta.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#153132  autor: castagnet
 14 lut 2007, 08:12
dr_martin pisze:Ponownie chcę się zapisać do klubu nokia i nie akceptują mi hasła.... O co chodzi??? wymyślam już najróżniejsze i nic:(
Jakiego hasła nie akceptują?
Wpisz dane, 2 razy to samo hasło, login którego jeszcze nikt nie ma i IMEI swojego telefonu.
To proste, każdemu działa.

#153144  autor: Wąglik
 14 lut 2007, 09:59
castagnet pisze:
dr_martin pisze:Ponownie chcę się zapisać do klubu nokia i nie akceptują mi hasła.... O co chodzi??? wymyślam już najróżniejsze i nic:(
Jakiego hasła nie akceptują?
Wpisz dane, 2 razy to samo hasło, login którego jeszcze nikt nie ma i IMEI swojego telefonu.
To proste, każdemu działa.
Już doszedłem o co chodzi... To nick im nie pasował choć uparcie wyskakiwało że to hasło.... Dopiero jak kilkukrotnie zmieniłem nick to zaakceptowało hasło "****************"... miało być trudne:)

A ten tel to jednak się nie wyłącza tylko światełko gaśnie i przez chwilę nie odpowiada.. tak sobie mdleje.. ale jak zadzwonie na niego to dzwoni.. ewentualnie po kilkunastu sekundach włącza się wygaszacz i jakby nigdy nic...
W klubie nokia napisane jest że na kartę członkowską trzeba czekać do 8 tygodni... Jak pójdę tam bez takiej karty to nie dadzą zastepczego..?

#153149  autor: castagnet
 14 lut 2007, 10:15
To zależy czy mają telefony zastępcze dla "szarych ludzi" na stanie. A może spróbuj powiedzieć że jesteś członkiem :P klubu Nokia ale jeszcze nie masz karty. Jest szansa że oni to sprawdzą i będziesz miał telefon zastępczy.

#153151  autor: frgt/10
 14 lut 2007, 10:18
dr_martin pisze:Już doszedłem o co chodzi... To nick im nie pasował choć uparcie wyskakiwało że to hasło.... Dopiero jak kilkukrotnie zmieniłem nick to zaakceptowało hasło "****************"... miało być trudne:)
ej, ale my to hasło widzimy :shock: weź je lepiej ukryj szybko...

Btw. ty masz tam soft od orange czy co? :D bo to takie typowe objawy :P

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#153187  autor: Wąglik
 14 lut 2007, 12:04
no mam soft od orange
a w serwisie nokii jakl wgrywają to oryginalny czy też z popieprzonym orange menu??
frgt/10: a to hasło to bardzo brzydkie słowo i mógłbym dostać tu ostrzeżenie:)

#153199  autor: castagnet
 14 lut 2007, 13:48
To wpisz jako cytat lub z częścią krzaczków zamiast liter. My się domyślimy i będzie wesoło.
A co do orange menu to niewiem. Najlepiej ich zapytaj. Ale wydaje mi sie że w 2610 nie było wogóle Orange Menu. Ale moge sie mylić.

#153247  autor: esox
 14 lut 2007, 15:38
NOKIA 2610 w Orange to telefon z brand'em czyli z OrangeMenu, co do telefonu zastępczego w Service NOKIA, to nie jest wymagana karta ClubNOKIA wystarczy podac numer członkowski /to on jest numerem karty ClubNOKIA/

z telefonami zastępczymi różnie bywa....raz są raz nie ma..... :) to tez zalezy od lokalizacji i"prestiżu" servisu...

co do softu dostaniesz taki sam czyli z OrangeMenu /aktualny/ takie są procedury

bez znajomosci nie wgraja Tobie softu no brand....

NOKIA Connecting People NOKIA 808 PureView_64GB & x230 :-)

#153462  autor: castagnet
 15 lut 2007, 09:20
Krisu6230i pisze:niema glupich pytan.
są : czy jak stanę na torach tramwajowych i złapie się przewodu z napięciem u góry to pojadę jak tramwaj?

A jeżeli chodzi o Orange menu to straszna kicha... wogóle orange za dużo sobie pozwala,
np. logo orange na telefonie! Jak można zepsuć Nokię E50 umieszczając na niej logo Orange? Przecież ja nigdy nie kupiłbym takiego telefonu. Wolę dołożyć np.20 zł więcej i kupić u konkurencji... bez orange menu i loga na obudowie-której nie da się zmienić bez rozkręcenia...

#153464  autor: MATIZ
 15 lut 2007, 09:28
castagnet pisze:A jeżeli chodzi o Orange menu to straszna kicha... wogóle orange za dużo sobie pozwala,
np. logo orange na telefonie! Jak można zepsuć Nokię E50 umieszczając na niej logo Orange? Przecież ja nigdy nie kupiłbym takiego telefonu. Wolę dołożyć np.20 zł więcej i kupić u konkurencji... bez orange menu i loga na obudowie-której nie da się zmienić bez rozkręcenia...
castagnet, tak się tylko mówi że Łorencz menu jest złe. Ja mam Z300 od miesiąca i mam w nim łorencz menu. Na początku myślałem że od razu je wywalę, ale telefon chodzi szybko, bez zawiech i do tego dobre są te skróty na ekranie. Nie taki diabeł straszny jak go malują. Nie wszystkie telefony Łorencz menu szpeci... :wink:

#153467  autor: castagnet
 15 lut 2007, 09:33
MATIZ pisze:Nie wszystkie telefony Łorencz menu szpeci...
Jesteś pierwszą osobą od której to słysze :D

#153469  autor: MATIZ
 15 lut 2007, 09:45
No serio mi to menu nie przeszkadza byleby telefon stabilnie chodził :)

#153488  autor: Krisu6230i
 15 lut 2007, 10:59
castagnet pisze:są : czy jak stanę na torach tramwajowych i złapie się przewodu z napięciem u góry to pojadę jak tramwaj?
to juz nie jest glupie, to jest co najmniej idiotyczne...
castagnet pisze:A jeżeli chodzi o Orange menu to straszna kicha... wogóle orange za dużo sobie pozwala
prawda ale tak juz niestety jest, a jesli komus to szczegolnie nie pasuje nie musi kupowac u nich usulug albo brac uslugi bez sluchawki a ta na allegro, w komisie, albo bez brandu w mm, saturn etc. soft softem, ale to logo :/ mam stara 3410 z francji i tez opatrzina jest tym pieknym kwadracikiem.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/