• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 47 z 147
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 147

#152926  autor: Plus..user
 13 lut 2007, 17:00
Szkoda, a mam szanse dostać jakiś bonus za staż w sieci (ten numer mam rok, ale drugi też na mnie od 3-4 lat)???

#152927  autor: Axe666
 13 lut 2007, 17:02
hm pytanie: czy jeżeli chce się przepisać z plusa do ery i przenieść swoj numer..to czy musze w plusie czekać aż do końca umowy...czy mogę to zrobi miesiąć wcześniej (bo przedłuzanie umowy można miesiąć przed..chyba:S) ?

#152969  autor: D@rio
 13 lut 2007, 18:15
Plus..user pisze:Szkoda, a mam szanse dostać jakiś bonus za staż w sieci (ten numer mam rok, ale drugi też na mnie od 3-4 lat)???
z takimi rachunkami, nie dostaniesz NIC. Żadnych bonusów. Tymbardzej, że miałeś roczną umowę.

Możesz skorzystać tylko z obowiązujących promocji, z identycznymi cenami.

Ponadto - każdy numer jest rozpatrywany indywidualnie a nie łącznie.
Axe666 pisze:hm pytanie: czy jeżeli chce się przepisać z plusa do ery i przenieść swoj numer..to czy musze w plusie czekać aż do końca umowy...czy mogę to zrobi miesiąć wcześniej (bo przedłuzanie umowy można miesiąć przed..chyba:S) ?
30 dni przed terminowem zakończeniem umowy można już złożyć odpowiedni wniosek.

Obrazek

#152995  autor: pancer
 13 lut 2007, 19:23
Wiedziałem, zę jakoś końcem stycznia kończy mi się abonament w plusie (55zł), więc pełen nadziei 7 stycznia poszedłem do salonu i sprzedawca mówi mi, że kończy mi się abonament i jest mi w stanie zaoferować nic ponad standardową taryfę, beż żadnych promocji i ulg związanych z tym, że jestem w Plusie od 6lat, gdy się spytałem dlaczego tak jest? Odpowiedział mi, że od niego to nie zależy. Zrozumiałem go w końcu on tego nie ustala. Podpisałem przedłużenie umowy na dwa lata wzięłem NOKIE 6103, gdyż nie miałęm więcej niż 1zł na wydanie :D Dzisiaj 13.02.07 dzwoni do mnie centrala Polkomtela i oferuje mi specjalną, tańszą przygotowaną ofertę, gdy mówię, że ja już podpisałem to się dziwi, no ale nic, ma mi na maila przysłać szegółową ofertę? Co to ma znaczyć? Proponują mi w salonie syf a po miesiącu proponują dobrą ofertę bo wiedzą, że już jedną mam podpisaną? O co tu chodzi? Dlaczego sprzedawca w salonie nie powiedział mi o żadnej lepszej ofercie? Proszę o pomoc... :cry:

#153000  autor: D@rio
 13 lut 2007, 19:30
nie rozumiem. Co podpisywałeś, kiedy? na jakich warunkach? napisz bardziej konkretnie.

Obrazek

#153004  autor: pancer
 13 lut 2007, 19:33
D@rio pisze:nie rozumiem. Co podpisywałeś, kiedy? na jakich warunkach? napisz bardziej konkretnie.
Podpisałem godziny 55 bo to akurat było. 7 stycznia. Bez żadnych promocji, zniżek, ulg dla stałych klientów...

#153012  autor: D@rio
 13 lut 2007, 19:46
pancer pisze: Podpisałem godziny 55 bo to akurat było. 7 stycznia. Bez żadnych promocji, zniżek, ulg dla stałych klientów...
ale na jakąś inną aktywację?

żebym dobrze rozumiał: czyli podpisałeś umowę, przedłużenie i za miesiąc znowu miałeś ofertę na przedłużenie umowy?! :|

Obrazek

#153018  autor: pancer
 13 lut 2007, 19:53
D@rio pisze:
pancer pisze: Podpisałem godziny 55 bo to akurat było. 7 stycznia. Bez żadnych promocji, zniżek, ulg dla stałych klientów...
ale na jakąś inną aktywację?

żebym dobrze rozumiał: czyli podpisałeś umowę, przedłużenie i za miesiąc znowu miałeś ofertę na przedłużenie umowy?! :|
2 lata temu podpisałem to się nazywało Nowy Plus IV, a 7 stycznia podpisałem abonament nie pamiętam nazwy 55zł=90minut albo 450smsów nic więcej. Dzisiaj otrzymałem ofertę przedłużającą abonament znacznie lepszą, z promocją na telefony itp. Dlaczego nie otrzymałem takiego czegoś w styczniu?

#153023  autor: D@rio
 13 lut 2007, 20:11
pancer pisze:a 7 stycznia podpisałem abonament nie pamiętam nazwy 55zł=90minut albo 450smsów nic więcej.
czyli 7 stycznia podpisałeś aneks do umowy (przedłużenie), tak??
pancer pisze:Dzisiaj otrzymałem ofertę przedłużającą abonament znacznie lepszą, z promocją na telefony itp
i tę ofertę, otrzymałeś na ten sam numer, co przedłużyłeś na Nim umowę dn. 7 Stycznia, tak?
pancer pisze:Dlaczego nie otrzymałem takiego czegoś w styczniu?
bo widać oferta na Luty jest inna, lepsza niż na Styczeń - to pierwsza możliwość. A druga, to niekompentencja pracownika Salonu i być może brak informacji z jego strony nt. pewnych dodatków, promocji itp.

a w ogóle - co Ci zaproponowali telefonicznie?

Obrazek

#153033  autor: pancer
 13 lut 2007, 20:33
Tak 7 stycznia podpisałem przedłużenie umowy. Wszystko chodzi o jeden ten sam numer telefonu. Dlaczego przez niekompetencje pracownika mam mieć Nokie 6103 a nie SE k750i który by kosztował 1zł? Dodatkowe darmowe minuty, które powinienem dostać może na podstawie aneksu do umowy otrzymam. Nie puszcze tego...

#153034  autor: Prometo
 13 lut 2007, 20:38
pancer pisze:Tak 7 stycznia podpisałem przedłużenie umowy. Wszystko chodzi o jeden ten sam numer telefonu. Dlaczego przez niekompetencje pracownika mam mieć Nokie 6103 a nie SE k750i który by kosztował 1zł? Dodatkowe darmowe minuty, które powinienem dostać może na podstawie aneksu do umowy otrzymam. Nie puszcze tego...
Spróbuj napisać jakieś pismo reklamacyjne i opisz w nim co zaszło.

#153044  autor: gm
 13 lut 2007, 21:01
Moja umowa kończy się 10 czerwca, ale już dzisiaj zadzwoniłem, żeby zapytać czy jest coś dla mnie a interesuje mnie tylko ANZ. Konsultantka w BOKu powiedziała, że jeszcze nic nie ma (tak też myślałem), ale zaproponowała mi o napisanie pisma w formie reklamacji i wysłanie na [email protected] z opisem sytuacji i czego oczekuje. Sprawa wydaje się prosta. Jestem w Plusie ponad 6 lat, rachunki w przeciągu ostatnich dwóch lat często przekraczają 200 pln (GODZINY 55 + 3 pakiety + kilka zasileń Simplus, MixPlus). Zdaję sobie sprawę, że do oferty liczy się tylko abonament, czyli 55 pln, ale przy ofercie przedłużeniowej i tak znaczenie ma taryfa wybrana przy podpisaniu umowy a nie posiadana taryfa. Czekam na odpowiedź. Miał ktoś taki przypadek? Jak został rozpatrzony?

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#153066  autor: Kaczy
 13 lut 2007, 21:42
gm pisze:Moja umowa kończy się 10 czerwca, ale już dzisiaj zadzwoniłem, żeby zapytać czy jest coś dla mnie a interesuje mnie tylko ANZ
Heh... 4 miesiące przed końcem? Będzie ciężko i to bardzo. Jeszcze w kwietniu to bym się zastanawiał, jednak w dniu dzisiejszym to raczej mało realne.

...::: Made for loneliness :::...

#153070  autor: gm
 13 lut 2007, 21:53
Dziękuję za odpowiedź. "Próba nie strzelba" a stworzenie pisma to 5 minut. Już wysłałem, zobaczymy co się wydarzy. Mają czas 14 dni na odpwiedź?

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#153082  autor: Axe666
 13 lut 2007, 22:21
wracając do mojego pytania ...umowa mi sie konczy 23 kwietnia...czyli świstek o przeniesienie numeru moge złożyc juz w okolicach 23-24 marca (30 dni przed koncem) żeby zdązyc jeszcze, bo promocja w erze sie 1.04 konczy...a no i żeby nie było jakiegoś zonka, że mam płącic za zerwaną umowe czy coś:S czyli jak zaczne działac pod koniec marca to nien arzucą mi żadnych kar itp. ?

#153202  autor: D@rio
 14 lut 2007, 13:50
Kaczy pisze:
Heh... 4 miesiące przed końcem? Będzie ciężko i to bardzo. Jeszcze w kwietniu to bym się zastanawiał, jednak w dniu dzisiejszym to raczej mało realne.
Jeśli kierownik da mu zgodę na wcześniejsze ANU/PWA to zrealizują. Były takie przypadki. Choć to prawda, ciężka sprawa...
gm pisze:Mają czas 14 dni na odpwiedź?
30 dni.
Axe666 pisze:wracając do mojego pytania ...umowa mi sie konczy 23 kwietnia...czyli świstek o przeniesienie numeru moge złożyc juz w okolicach 23-24 marca (30 dni przed koncem)
złóż w czasie trwania, ostatniego okresu rozliczeniowego...tak będzie najpewniej.
Axe666 pisze:czyli jak zaczne działac pod koniec marca to nien arzucą mi żadnych kar itp. ?
tak jak powiedziałem. W ostatnim okresie rozliczeniowym najpewniej.

Obrazek

#153203  autor: D@rio
 14 lut 2007, 13:51
pancer pisze:Tak 7 stycznia podpisałem przedłużenie umowy. Wszystko chodzi o jeden ten sam numer telefonu. Dlaczego przez niekompetencje pracownika mam mieć Nokie 6103 a nie SE k750i który by kosztował 1zł? Dodatkowe darmowe minuty, które powinienem dostać może na podstawie aneksu do umowy otrzymam. Nie puszcze tego...
jeśli podpisałeś już aneks w salonie i on został zarejestrowany a Ty odebrałeś telefon to obawiam się, że już nie da się tego odkręcić i nic nie wskurasz. Przykro mi.

Obrazek

#153282  autor: giuseppe
 14 lut 2007, 17:14
Czy promocja Trzy glowy gratis rozni sie od Wielkiej Wyprz pod wzgledem cen telefonow?

#153285  autor: D@rio
 14 lut 2007, 17:16
giuseppe pisze:Czy promocja Trzy glowy gratis rozni sie od Wielkiej Wyprz pod wzgledem cen telefonow?
siądź i przeanalizuj cenniki ;-)

Obrazek

#153286  autor: giuseppe
 14 lut 2007, 17:18
z moich analiz wynika, ze nie, przynajmniej tych telefonow, ktore mi zaoferowali przy przedluzaniu umowy... :evil: slabo slabo
  • Strona 47 z 147
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 147
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47