• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 41 z 147
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 147

#150014  autor: Rokko
 04 lut 2007, 22:23
Dobrze zrozumiales, ale DWIiW dali przez pomylke jak zmienialem na taryfe biznesowa. Do swojakow/kontakt plus moge wrzucic 30 numerow no i sa DWiW. zobaczymy jak sie polapia kiedy bede zmienial aparat - wytropilem go w Sklepie Firmowym.
A ciekwostka w pisemku z DOPL napisali ze nie tylko w Salonie Firmowym moge dokonac wymiany, ale tez w kazdym autoryzowanym punkcie sprzedazy Plusa.

#150088  autor: D@rio
 05 lut 2007, 07:43
Rokko pisze:A ciekwostka w pisemku z DOPL napisali ze nie tylko w Salonie Firmowym moge dokonac wymiany, ale tez w kazdym autoryzowanym punkcie sprzedazy Plusa.
no to sprawdź to w praktyce. Ciekawe jak to wyjdzie... 8)

ja już tak chciałem ofertę z N70 realizować i się na tym przejechałem...

Obrazek

#150167  autor: Rokko
 05 lut 2007, 13:01
No i piekna wizja prysla - jak zwykle!!! :cry: Oczywiscie Pan w sklepie firmowym nie widzial oferty w systemie.
A juz mialem nadzieje, ze dzisiaj w drodze do Wawy bede poznawal tajniki nowego zabawki.
Do DOPL niemozna sie dodzwonic - czyli znowu czekam :cry:

#150196  autor: D@rio
 05 lut 2007, 14:55
Rokko pisze:No i piekna wizja prysla - jak zwykle!!! Oczywiscie Pan w sklepie firmowym nie widzial oferty w systemie.
A juz mialem nadzieje, ze dzisiaj w drodze do Wawy bede poznawal tajniki nowego zabawki.
a nie mówiłem.... 8)

sklep firmowy to tak naprawdę zwykły dealer...

Obrazek

#150199  autor: Rokko
 05 lut 2007, 15:01
Ten profesjonalizm i podwyzszenie standardow, juz myslelismy ze to w Plusie istenieje, a tu co innego napisali, a co innego w zyciu wychodzi. Jak ci sie uda na ankiecie ich obsmarowac powiedz cos ode mnie :(
No i oczywiscie nikt nie odbiera w DOPL,nawet nie mam komu zafundowa OPR.

#150202  autor: D@rio
 05 lut 2007, 15:09
Rokko pisze:Ten profesjonalizm i podwyzszenie standardow, juz myslelismy ze to w Plusie istenieje, a tu co innego napisali, a co innego w zyciu wychodzi. Jak ci sie uda na ankiecie ich obsmarowac powiedz cos ode mnie
sam widzisz jak to jest. To jest wszystko tak zrobione że jak uda Ci się coś ugrać, to aby jak najciężej to zrealizować. Albo nawet wcale. 30 dni minie, telefonu nie będzie i oferta pójdzie się je**** . Jeszcze dziękuj Bogu że nie trafiłeś (odpukać) na ludzką zawiść, zazdrość przy ofercie specjalnej tak jak ja...

Spoko, jak spotkam się z tym ankietem z SMGKRC powiem mu co nie co. Zresztą, i tak mu zrobię wykład o telefonii komórkowej w Polsce ;-)
Rokko pisze: OPR.
czego?

Obrazek

#150231  autor: Bartplus
 05 lut 2007, 15:44
Witam. Ja dziś otrzymałem telefon z DOPL, miał być w środę w zeszłym tygodniu, ale Pani się wytłumaczyła chorobą i przeprosiła, że nie dzwoniła wcześniej. OKI, życie :) Sam dziś miałem jechać do innego miasta na umówione spotkanie, a wczoraj wysiadł mi samochód, ale do rzeczy.
Oczekiwałem od Plusa na PWA, K800i w niższej cenie niż dla nowych klientów. Mogę go otrzymać w taryfie Biznes Klasa 50 w cenie 399 netto, zamiast 799 netto. Plus do tego oczywiście minuty jak w promocji Czas dla Ciebie, czyli jak dobrze pamiętam 180 minut.
Żadnych pism do Działu Reklamacji nie pisałem, jedynie co byłem zdecydowany przenieść numer do Ery, wniosek o rozwiązanie umowy w Plusie złożyłem.
Konsultant przypisany początkowo do mojego konta nie widział możliwości zmiany ceny telefonu. Wszystko zmieniło się, jak zostawiłem prośbę o oddzwonienie i zadzwoniła inna Pani Konsultant, która widziała możliwość negocjacji ceny i w moim imieniu wystosowała prośbę.
Bardzo dużo zależy od konsultanta, jak dojdzie do finalizacji umowy to wyślę do Polkomtela pochwałę dla Pani Konsultant
:)

#150240  autor: homzik
 05 lut 2007, 16:01
no to calkiem fajnie, ja tez bym chcial cos takiego, ale mi sie umowa konczy w lipcu:)

#150856  autor: Rokko
 06 lut 2007, 23:54
a ja dowiedzialem sie ze moje PWA moge zrobic tylko przez DOPL, zaden salon, sklep nie widzi mojej oferty w systemie.A oczywiscie w DOPL tego aparatu nie maja. Czyli znowu pismo swoje, a zycie swoje po co wypisuja takie bzdury, skoro ne mozna ich zrealizowac zgodnie z pismem.Chyba czas zlozyc rezygnacje i poczekac na ich krok.

#150918  autor: Alienscum
 07 lut 2007, 09:59
Witam
Możecie mi napisac na co mogę liczyć?
Mam do przedłużenia dwa abonamenty w klasie biznes.
jeden ok 100 drugi 200.

Drugi chcę zrównać do 100 bo narazie nie jest aż tak duży potrzebny.

W plusie mam 7 telefonów, klientem jestem od kiedy pamiętam, 8 lat napewno:>

Interesuje mnie 2X d900 albo n80 ale tej podobno nie ma dla przedłużających

Myslcie ze dostane d900 dużo taniej niż w ofercie (300zł - aj bym dał max 50-100, a najlepiej 1zł :P )

Za godzine przyjezdza przedstawiciel :mrgreen:

aha btw umowa skonczyla mi sie w marcu zeszlego roku :x
czekalem na p990 i w koncu jak wyszedl to zrezygnowalem :twisted:
Ostatnio zmieniony 07 lut 2007, 11:52 przez Alienscum, łącznie zmieniany 1 raz.

#150952  autor: Rokko
 07 lut 2007, 11:29
Mysle, ze z takimi argumentami jestes w stanie wiele ugrac. Nalezy do tego podejsc bardzo indywidualnie, pytanie co Ci powie doradca. Znajac opinie innych uzytkownikow, ktorzy maja doradce czesto malo potrafia zaoferowac i trzeba samemu walczyc.
Napisz, bedziemi myslec jak ich ugryzc.
Kwestia na czym jeszcze Ci zalezy oprocz telefonow - jakie benefity abonamentowe, dodatkowe minuty itp. D 900 za 1 zl mozna sprobowac wyciagnac.

#150957  autor: Alienscum
 07 lut 2007, 11:41
dzieki za odpowiedź.
W zasadzie zalezy mi tylko na telefonach.
Poprzednie umowy zawiązałem biorąc telefony za dosyc wysoką cenę, (k700 za 250 zł, 4x 6021 za 100 w kwietniu zeszlego roku), umawiając się jednoczesnie z przestawicielem ze mi spusci cenę p990 jak wyjdzie. Niestety ten nie wychodził, a przedstawiciel się zmienił i tyle z moich "ustnych" ustaleń.

Zobaczymy, na pewno napiszę co dało się ugrać, ale jesli mnie to nie zadowoli to przejde do innego operatora. Ja nie mam czasu się z nimi użerać za bardzo:>

Chociaż nie lubię zmian to chyba bedę musial ten wariant przemyslec, bo Plus mnie denerwuje blokując telefony pracowników, mimo opłaconych w terminie rachunków :shock:

Jest to troche irytujące, gdyż zdażyło się już z 3 razy, bez jakiegokolwiek powiadomienia mnie (pisemnego - sms mnie nie interesują, bo nie bedę codziennie sprawdzał pracownikom tel.). A brak możliwości powiadomienia mnie o jakimś zdarzeniu przez pracownika może być kosztowny w skutkach.

#150963  autor: Rokko
 07 lut 2007, 12:00
Rozumiem twoja irytacje - niestety maja problem z blokowaniem numerow - Era jest duzo bardzej liberalna w tej kwestii.
A co do telefonow moze byc tak, że konsultant nie wiele ci powie. Jak cos, ewentulanie pomozemy ci przygotowac pisemko - wyslesz faksem dfo DOPL i mysle, ze powinnienes juz tam cos wywalczyc.
NIe bede bronil Plusa, ale nie trzeba sie do nich tak szybko zniechecac - z drugiej strony zagrozenie odejsciem tez jest pewna karta przetargowa ;)

#150974  autor: Alienscum
 07 lut 2007, 12:20
Ja generalnie to jestem zadowolony, ale mialem kilka zgrzytów.

Wspomniane wcześniej blokady telefonów, albo np. problem ze zrywaniem połączenia po 10 sekundach - akurat jak dałem ogłoszenie każdego mi rozłączało po 10-20 sek (probowalem na roznych telefonach) przez co stracilem kase na 2 ogloszenia w prasie i zmarnowalem 2 tygodnie czasu...

Pożycjem y zobaczymy, narazie sie przedstawiciel spóźnia :?

[ Dodano: 2007-02-07, 13:00 ]
Narazie nic nie ustalone.
Zacznijmy od tego ze d900 jest tylko dla nowych abonentów...
Więc najpierw muszę załatwić sprawę z tym, a później z ceną.

Konsultant ma pisać pisma i poinformować mnie o stanie rzeczy.
W międzyczasie sprawdzę konkurencję i zadzwonię do BOK`u i zobacze co oni mi powiedzą:)

#151422  autor: Rokko
 08 lut 2007, 17:53
moja cierpliowsc sie konczy.2 tygodnie czekam na telefon. Pani nie wie kiedy beda mieli - tak po prostu. wielka firma telekomunikacyjna nie wie kiedy bedzie miala dostawe - paranoja i dziadostwo. Brak slow. na razie slownie zagrozilem wypowiedzeniem umowy.jak sie wk....wie to w poniedzialek zloze wypowiedzenie - zawsze mozna cofnac.Chyba moje ugrzecznienie i wielka cierpliowsc nie ma posluchu u OPA.

#151435  autor: D@rio
 08 lut 2007, 18:26
Rokko, ja nawet tego nie zamierzam komentować...

dziwne w salonach firmowych nawet nie mają.

Obrazek

#151439  autor: Rokko
 08 lut 2007, 18:40
D@rio nigdzie nie maja - mi brak słów. Nawet jak juz sobie wywalczysz to co chcesz to tego nie dostaniesz.

#151443  autor: D@rio
 08 lut 2007, 18:46
Rokko pisze:D@rio nigdzie nie maja - mi brak słów. Nawet jak juz sobie wywalczysz to co chcesz to tego nie dostaniesz.
ja też czekałem - przyznaję. Ale ja miałem po 2 tygodniach i to właśnie z DOPL. Tyle że mi nawet powiedziano kiedy będzie dostawa, spóźnili się tylko 3 dni z terminem. Później jeszcze miałem problemy z dostawą kurierską, ale to już inny temat.

Obrazek

#151454  autor: Rokko
 08 lut 2007, 19:20
Teraz zaczynam przegladac oferte innych OPOW. Widze, ze takiej jak mam w Plusie nie dostane. Ewentulanie wolalbym w Orange, bo taka jak pisalem w Erze nikogo nie mam.
Ech ciezkie jest zycie abonenta.

#151455  autor: D@rio
 08 lut 2007, 19:24
Rokko pisze:Teraz zaczynam przegladac oferte innych OPOW. Widze, ze takiej jak mam w Plusie nie dostane.
Dostaniesz identyczną, oraz w identycznej cenie słuchawkę jako NOWY KLIENT w OrangePremium... ;-)

Obrazek
  • Strona 41 z 147
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 147
  • 1
  • 39
  • 40