Przychylam się do opinii niektórych forumowiczów. Kupiłem 6310i jako nówkę na początku marca 2005r. na Allegro (data produkcji to czerwiec 2004 r., a więc to chyba jedna z ostatnich serii przed wycofaniem z produkcji) za 749 zł. Biorąc pod uwagę ceny za nieużywany egzemplarz to chyba i tak miałem szczęście.
Telefon sprawdza się świetnie. Był okres, w którym rozmiawiałem tylko kilka minut dziennie i bateria wytrzymała aż 13 dni (oczywiście ładowana była i jest nadal modelem ładowarki ACP 7E, która ładuje wolnie, ale dokładniej, przez co bateria wytrzymuje nieco dłużej). Posiadam soft 5.52 i ma on kilka wad - kłopoty z podświetleniem podczas grania, zawieszanie się menu wiadomości itp. Za to plusów jest mnóstwo, m.in.: świetna jakość i głośność rozmów, znakomita bateria, głośne dzwonki, bardzo dobra jakość wykonania, duża ilość użytecznych funkcji do pracy i zabawy, bluetooth itd.
To tylko tak w skrócie, Telefon jest na pewno wart polecenia dla każdego. Pozdrawiam wszystkich szczęśliwych posiadaczy.