blom pisze:w LO matma po reformie? napisze tak 3 katapulty sie uratowaly "ale nie bedzie siary przed matura"
Ja wiem, czy po reformie, ja też miałem ucięte np. całki, ale teraz to już ponoć nie ma badania przebiegu zmienności funkcji
Co to kierunku telekomunikacja, to na forum Samorzadów Uczelni Technicznch, przedstawiacie z całgo kraju (i nietylko) stwierdzili zgodnie, że ten kierunek jest już trochę martwy. Zbyt specjalistyczny. Teraz dązy się do wzorców światowych, czworopodziału nauk technicznych:
-matematyka
-informatyka
-elektronika
-mechatronika
do końca nie wiadomo gdzie się podzieje telekomunikacja, ale tak to jest że obecnie praktycznie polskei uczelnie goniące zachodnie standardy to praktycznei co roku idą innym programem nauczania. Mamy teraz ciężki okres do nauki, bo wszytsko się zmienia ... dochodzi do takich sytuacji, że zachodnie uczelnie nie chce rozmawiać ze uczelniemi działającymi na starych zasadach, będącymi zwykłymi politechnikami. Proces przekształcenia politechniki do miana uniwersytetu technicznego (uznawanego na zachodzie) jest dość długi i ... wymagający ciagłego podnoszenai poziomu.
Heheh, zróbił się OT, ale w sumie to bardzo ważny temat