• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #145201  autor: frgt/10
 24 sty 2007, 08:07
Od początku, dostałem tą nokię i pomimo wszystkich negatywnych komentarzy na orange menu, stwierdzam że to spoko sprawa. Nie o to jednak chodzi, przy włączonym trybie aktywnej gotowości (orange menu) telefon co jakiś czas się "odświeża". Tzn, podświetla się i tam gdzie jest napis Orange PL/Milego dnia nic nie ma i za jakiś czas znów - Miłego dnia i za chwilę Orange PL, nawet przy zablokowanej klawiaturze i włączonym wygaszaczu. Powiem tyle, że nie mam jeszcze aktywnej karty orange sim3g, ale nie wiem czy to ma jakiś wpływ na to. Sieć 3g mam bo mi to pokazuje, a mam włączony tryb dwuzakresowy. Poza tym, bez trybu gotowości nie mogę włączyć wygaszacza, tzn... on niby jest włączony, ale się nie wyświetla - ekran robi się czarny. Jeśli ktokolwiek ma z jakąkolwiek nokią s40 (brandowaną lub nie) podobne problemy to niech mi da znać i powie jak to "naprawić". Po pierwszym ładowaniu ten telefon przez te &%$#^& odświeżanie się wytrzyma mi maksymalnie 2 dni, a to mnie nie cieszy. Cała reszta w telefonie działa mi normalnie, tylko nie to :(. Pomóżcie mi jakoś.

Edycja: Wstępnie wyłączyło się to, gdy ja wyłączyłem tryb uśpienia. Pytanie tylko: czy ten tryb mocno oszczędza baterię czy nie?

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#145218  autor: castagnet
 24 sty 2007, 10:49
Spróbuj poszperać w ustawieniach sieci i wyłączyć "info o sieci" i wyłączyć wiadomości sieciowe i wyświetlanie statusu.

#145226  autor: frgt/10
 24 sty 2007, 11:05
Spróbuj poszperać w ustawieniach sieci i wyłączyć "info o sieci" i wyłączyć wiadomości sieciowe i wyświetlanie statusu.
Mam to wyłączone :/ Na razie pomogło wyłączenie trybu uśpienia :)

#146913  autor: krzyno
 28 sty 2007, 22:42
w tym modelu można wyłączyć orange menu, wiem co mówię bo mam ten fonik właśnie z orange i wyłączyłem to ich menu.

#146918  autor: tomico
 28 sty 2007, 22:47
w tym modelu można wyłączyć orange menu, wiem co mówię bo mam ten fonik właśnie z orange i wyłączyłem to ich menu.
To wiemy już od dawna ale tu chodzi o co innego.

#146973  autor: esox
 29 sty 2007, 00:25
Karta uSim!!!!nie ma nic do rzeczy!!!!!!!!!!!!
3G w Orange jest teraz dla wszyskich kart Sim!!!
co do znikania logo Orange i logowania sie do sieci ---->to zapytam czy zasieg 3G masz OK???? bo jak masz słaby zasieg to tel moze podczas przelogowywania z UMTS do GSM podswietlic sie, ja tak miałem w starszym sofcie v3.81...... przy v5.92 juz ekran nie podswietla sie!!!!

co do Trybu Gotowosci ------OrangeMenu to przy wyłączonym OrangeMenu wygaszacz powinien działac bez problemu!!!!
Sprawdz jaki masz czas po którym włacza sie wygaszacz ekranu!!!!!!!
Jesli masz właczony Tryb Oszczedzania Energii to on włacza sie po 3trzech minutach bezczynnosci!!!!!!!!!!!!!!!! i jak masz wygaszcz ustawiony powyzej 3trzech minut!!!!!!!! to nie zadziała!!!!!!!!!! bo juz tryb Oszczedzania Energii jest aktywny!!!!!!!

jesli wygaszacz ustawiony jest krócej np. 2minuty to widocznie jakis bład w sofcie!!!!

jesli masz soft ponizej v5.92 to najlepiej go uaktualnic do v5.92!!!!! w 90% rozwiazuje wiele problemów i dodaje funkcje do menu!!!!!!!! tylko czasem na niektórych płytach powoduje problemy z MMS'ami i wewnętrznym ServiceMenu........ale tylko czasami....... :-)

na dniach ma sie pojawic mozliwośc samodzielnej aktualizacji firmware via Nokia Software Updater !!!!
na niemieckiej stronie nokia.de juz jest 6288!!!!! w spisie tel umozliwijacych samodzielna aktualizacje softu~!!!!!!!!! ale link jescze nie dziala!!!!!!!

a jescze jedna fajna uwaga - Nokia Software Updater po podlaczeniu Nokia6280 z firmware v5.92 rozpoznaje tel jako 6288!!!!!!!!!

NOKIA Connecting People NOKIA 808 PureView_64GB & x230 :-)

#147002  autor: frgt/10
 29 sty 2007, 08:22
Czy ty wyczytałeś, że sobie poradziłem? Wystarczyło wyłączyć tryb uśpienia i po problemie - nie tylko ja miałem taki problem jak się okazuje.

I do ***** - nie krzycz!!!!!!!!! Co to za post, gdzie masz masę wykrzykników? Polecam zapoznać się z netykietą i wtedy pisać ;).

#147004  autor: esox
 29 sty 2007, 08:32
jak to uwazasz za rozwiązanie problemu to OK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)
ja tylko napisałem jakie mogą byc tego przyczyny !!!!!! :-) z tego co piszesz to masz soft v5.92 wiec to raczej kwestia zasiegu, i czasu po jakim ma zostac właczony wygaszacz!!!!!!!! :-)

#147017  autor: frgt/10
 29 sty 2007, 09:33
Może i zapracuję na ostrzeżenie, ale stwierdzam, że jesteś po prostu niereformowalny i dziecinny. Pozdrawiam, mam nadzieję, że więcej nie będę musiał wymieniać postów z Twoją osobą.

#147019  autor: przemek910
 29 sty 2007, 09:36
frgt/10 pisze:Może i zapracuję na ostrzeżenie
Nie, to esox, zaraz zapracuje. Już jeden taki dostał warna za masowe nadużywanie znaków interpunkcyjnych! :evil:

#147023  autor: esox
 29 sty 2007, 09:40
Mysle ze napisałem na temat, a nawet to wiem! Twój ostatni post to raczej dziecinny jest!!!! temat uwazam za zmkniety i nie ma co rozpisywac na temat wykrzykników -juz sie!!!!!!! jescze nie ma zakazu by na forum nie uzywac wykrzykników!!!!!!

Pozdrawiam

esox

#147025  autor: przemek910
 29 sty 2007, 09:42
Zakazu nie ma... Ale po co Ci aż tyle? 1 - 2 wystarczy, poza tym w regulaminie jest wspomniane że NIE KRZYCZYMY, a krzyk, podniesiony ton wyrażamy "!" czyli wykrzyknikami.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#147030  autor: frgt/10
 29 sty 2007, 09:51
esox pisze:juz sie!!!!!!! jescze nie ma zakazu by na forum nie uzywac wykrzykników!!!!!!
Nie, nie ma. Ale jest zakaz krzyczenia co ty właśnie robisz.

#147510  autor: RadkoR
 30 sty 2007, 10:54
frgt/10 pisze:
esox pisze:juz sie!!!!!!! jescze nie ma zakazu by na forum nie uzywac wykrzykników!!!!!!
Nie, nie ma. Ale jest zakaz krzyczenia co ty właśnie robisz.
No i obowiązuje tzw. "Netykieta". :)

Moderator Globalny forum Android.com.pl

#147513  autor: castagnet
 30 sty 2007, 10:59
Zasad REGULAMINU cza sie czymać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: