• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #147167  autor: penny
 29 sty 2007, 16:38
Witam
Dzowniłem do miejscowego serwisu GSM i powiedzieli mi, że cena wgrania polskiego menu w telefonach Motorola V3 i Nokia 7610 wyniesie 30-40 zł sztuka. Jak zapytałem o upust przy wgraniu polskiego menu w 3 V3 i 2 7610, napisali, że cena będzie zależna od softu jaki w nich już jest obecnie. Nie wiem czy dobrze kombnuje, ale czy to ma jakiś sens, czy poprostu próbują zaoszczedzić jak najwięcej ? Wątpie by oprogramowanie, które jest w telefonie miało jakikolwiek wpływ na wgranie nowego, ale może się mylę. I jak z tymi cenami, nie za wysokie ?
BARDZO PROSZE O OPINIĘ ZNAWCÓW TEMATU Ile powinni mnie skasować maksymalnie przy 5 sztukach wyżej wymienionych, w stosunku do cen jakie mają na starcie ?

#147172  autor: D@rio
 29 sty 2007, 17:03
penny, szczerze powiedziawszy bardzo dziwna metoda. Wręcz - głupia. Albo poprostu to jest celowo i wręcz naiwne albo gościu który Cię informował zupełnie nie zna się na rzeczy..

Cena za tę usługę jest jak najbardziej adekwatna ale z tymi cenami, zależnie od wersji to lekka przesada. Akurat soft telefonu, to nie windows że inna cena XP a inna 2000 ;-)

Obrazek

#147182  autor: Kaczy
 29 sty 2007, 17:21
Nie wiem jak to jest z softem w V3, ale z simlockiem to słyszalem taką historię:

Jesli owa V3 zostanie odczytana jako V3 to ściągnięcie simlocka kosztuje 25 zł, jeśli zaś V3 odczyta się jako V3i, V3x czy jakiś inny to wtedy 45 zł za ściągnięcie sima.

Podobno ma to związek z tym, że w 2. przypadku trzeba nacinać płytę główną, żeby ściągnąć simlocka.

...::: Made for loneliness :::...

#148149  autor: maxomalny
 31 sty 2007, 15:59
Serwisy liczą sobie drożej za nowe modele telefonów, a także za starsze, ale z nowa wersja oprogramowania. A wszystko przez to, że nie da się ich zrobić „starą” metodą, czasem trzeba ciąć płytę (test-point), żeby telefon komunikował się z komputerem.