• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 36 z 147
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 147

#144953  autor: Marketing
 23 sty 2007, 16:41
xysiek pisze:Pod uwagę bierzemy wysokość rachunków z całego okresu umowy(a nie tylko z ostatnich 3miesięcy), wysokość abonamentu i częstotliwość korzystania z telefonu, tzn. przyjmowania i odbierania połączeń, oraz wykorzystanie usług niegłosowych czyli wysyłania SMS-ów,MMS-ów, korzystania z internetu, WAP, Fax Plus itd.
Z tego mogę wywnioskować że jeśli nawet płacę 25 zł miesięcznie i nie przekraczam nigdy abonamentu. Ale za to dzwoni do mnie dużo osób, zwłaszcza z poza sieci generuje im ruch. Polkomtel dostaje kasę za interkonekt to dadzą mi dobrą ofertę?

#144959  autor: D@rio
 23 sty 2007, 16:47
nie dadzą. Dostaniesz ofertę jak dla nowego klienta i bardzo możliwe że nawet bez możliwości zakupu telefonu jeśli średnia wyjdzie 25zł.

Obrazek

#144973  autor: Rokko
 23 sty 2007, 17:16
prz takiej kasie zapomnij - tylko standardowa oferta. Ja sie dowiedzialem, ze moje pismo jest rozpatrywane. czekam zadzwonie w czwartek.

#144999  autor: xysiek
 23 sty 2007, 19:33
D@rio pisze:nie no, to nie było kopiuj wklej tylko standard językowy. Jednak, ktoś to pisal własnoręcznie. Odwalił odpowiedź i tyle...
ale na zaden z moich argumentow nie odpowiedzieli...albo kiepskie czytanie albo pisanie:( W sumie nie spodziewalem sie, ze odpowiedz bedzie pozytywna. Mialem tylko nadzieje, ze jakos mi wytlumacza konkretnie swoja decyzje.

jest jakis czas na wypowiedzenie unowy? okres promocji mi sie skonczyl. Moglbym w nastepnym okresie rozliczeniowym wystartowac np z era?

#145007  autor: Rokko
 23 sty 2007, 20:06
oni stosuja miesieczny, z tego co pamietam licza to w od dnia cyklu rozliczeniowego a nie kalendarzowo.

#145021  autor: Prometo
 23 sty 2007, 20:57
miliard pisze:staż 6 lat na tym koncie i 7 aktywnych kart.
Jak masz siedem aktywnych kart i taki staż to nie masz opiekuna w Plusie, bo u nas w firmie przy ośmiu aktywnych kartach takowy jest. D@rio, jak to z tym jest?

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#145108  autor: D@rio
 23 sty 2007, 22:26
xysiek pisze:ale na zaden z moich argumentow nie odpowiedzieli...albo kiepskie czytanie albo pisanie:( W sumie nie spodziewalem sie, ze odpowiedz bedzie pozytywna. Mialem tylko nadzieje, ze jakos mi wytlumacza konkretnie swoja decyzje.
no tak, heh. Widać natrafiłeś na jakiegoś laika to Ci odpalił fuszerkę. Zresztą, to częste u Nich. Możesz sie odwoływać, pisać kolejne argumenty ale oni Ci będą tylko odpisywać iż "podtrzymujemy stanowisko zawarte w piśmie z dn. xx.xx.xxxxr. Dziękujemy za kontakt z Nami". (ja już tak walczyłem - to jak walka z wiatrakami) Czyli generalnie mówiąc powiedzą Ci - "spadaj Pan na drzewo". W Plusie jest straszny mur beton i opór na argumenty. Oni swoje, a Ty woje...to już taki standard...
xysiek pisze:jest jakis czas na wypowiedzenie unowy? okres promocji mi sie skonczyl. Moglbym w nastepnym okresie rozliczeniowym wystartowac np z era?
oczywiście. Czas wypowiedzenia umowy to 30 dni od kolejnego okresu rozliczeniowego. Ja już wystartowałem z NMP. Obecnie czekam na pismo potwierdzające od Plus'a.

Notabene, do dziś się ze mną nikt nie skontaktował w związku z przejściem i wygaśnięciem umowy. A to już drugi raz tak zostałem "olany" gdy składałem rezygnację. Widać, po pierwszym wycofaniu aktywacji, niedogadaniu się ze mną napisali sobie komentarz przy moim koncie - "tego Pana nie obslugujemy" :| nie ździwiłbym się jakby tak tam było. A wierzcie mi, że w tych komentarzach wiele ciekawych rzeczy czasem pisze. Bez odpowiednich znajomości raczej nie da się dowiedzieć co tam jest napisane ;-) a ja nie raz miałem wpisane "klient prosił o przełączenie z kierownikiem". Każdy ruch wpisują. No ale, standardowo konsultanci mają zakaz informowania o komentarzach w ich systemowej aplikacji o nazwie "Spectrum". Dlaczego? Nie wiem. Jak dla mnie to trochę pod prawo podlatuje ponieważ teoretycznie mam prawo wiedzieć o wszystkim, co jest wpisane na moim koncie i o każdej informacji tam zawartej. Ale niestety - nie w Plusie. Powiem więcej, standardowo również nie udziela się informacji o imieniu i nazwisku osoby wpisującej komentarz...

No, to trochę Wam opowiedziałem o procedurach panujących w Polkomtelu 8) ...

Obrazek

#145111  autor: Prometo
 23 sty 2007, 22:31
D@rio pisze:A to już drugi raz tak zostałem "olany" gdy składałem rezygnację
Wychodzą z założenia, że jak już nie da się na tobie zrobić - to klient radź sobie sam :wink:

Pozdrawiam - Prometo

#145112  autor: D@rio
 23 sty 2007, 22:33
Prometo pisze:Jak masz siedem aktywnych kart i taki staż to nie masz opiekuna w Plusie, bo u nas w firmie przy ośmiu aktywnych kartach takowy jest. D@rio, jak to z tym jest?
opiekun jest przydzielany powyżej 5 aktywnych kart SIM post-paid na koncie bez względu na staż.

Czasami się robi wyjątki, przydziela się już od 4-ech. Ja tak miałem.

Obrazek

#145116  autor: D@rio
 23 sty 2007, 22:41
Prometo pisze:Wychodzą z założenia, że jak już nie da się na tobie zrobić - to klient radź sobie sam
dałoby się, tylko oni nie potrafią odeprzeć moich argumentów dlatego poprostu wolą już w ogóle ze mną nie rozmawiać. Ich wola, nie ubolewam nad tym...

Ja akurat jestem takim człowiekiem że wole negatywną, ale szczerą prawdę niż mydlenie oczów i sprawianie pewnych pozorów.

Obrazek

#145202  autor: xysiek
 24 sty 2007, 08:49
D@rio pisze: dałoby się, tylko oni nie potrafią odeprzeć moich argumentów dlatego poprostu wolą już w ogóle ze mną nie rozmawiać. Ich wola, nie ubolewam nad tym...

Ja akurat jestem takim człowiekiem że wole negatywną, ale szczerą prawdę niż mydlenie oczów i sprawianie pewnych pozorów.
Mi tez o to chodzi, a wlasnie najgorsze i najbardziej denerwujace jest to maksymalne olewanie. I to "indywidualne" podjescie o ktorym tyle razy juz slyszalem...wrr jak ja tego nie lubie.
Napisze jeszcze odwolanie. Okres rozliczeniowy konczy sie 16 wiec...w sam raz beda miec czas na odpowiedz i jak cos od 16 marca bede w erze:)

#145358  autor: D@rio
 24 sty 2007, 17:45
xysiek pisze:i jak cos od 16 marca bede w erze:)
rozsądny wybór. Ja już od 9 Marca będę w Era Biznes :-)

Obrazek

#145423  autor: Rokko
 24 sty 2007, 19:49
Ja wykonalem telefon - rozpatruja. Jutro zadzwonie zeby sie zapytac jak im idzie, trzasne odwolanie i chyba jednak przestane byc lojalnym klientem i sobie pojde do innych. No ale na razie cierpliwie czekam.
Do tej pory dzownia mi slowa pracownicy punku w Gdansku "Plus ma bardzo kiepska oferte PWA". Widocznie z twarzy mi patrzylo, ze chcialbym cos innego niz standard i dziewcze powiedzialo jaka jest prawda.

#145469  autor: Prometo
 24 sty 2007, 21:24
Rokko pisze:Ja wykonalem telefon - rozpatruja
A na faks zareagowali?

Pozdrawiam - Prometo

#145492  autor: Rokko
 24 sty 2007, 21:59
Zarejestrowali go w systemie. Mam czekac na rozpatrzenie - jutro albo pojutrze zapytam jak im idzie.

#145494  autor: D@rio
 24 sty 2007, 22:02
sam jestem bardzo zaciekawiony...

Jak Tobie się uda, to zatrudnię Cię abyś reprezentował moje interesy telekomunikacyjne :mrgreen: ;-)

Obrazek

#145498  autor: Rokko
 24 sty 2007, 22:11
Tia... wezmiesz mnie na stala obsluge, czy usluga jednorazowa? ;)

#145502  autor: Prometo
 24 sty 2007, 22:14
D@rio pisze:zatrudnię Cię abyś reprezentował moje interesy telekomunikacyjne
D@rio, zatrudnisz Go jako BOK :D

Pozdrawiam - Prometo

#145505  autor: D@rio
 24 sty 2007, 22:17
Rokko pisze:Tia... wezmiesz mnie na stala obsluge, czy usluga jednorazowa?
zatrudnie na umowe-zlecenie :-D ;)

Obrazek

#145507  autor: Prometo
 24 sty 2007, 22:19
D@rio pisze:zatrudnie na umowe-zlecenie
Lepsza jest umowa o dzieło :wink:

Pozdrawiam - Prometo
  • Strona 36 z 147
  • 1
  • 34
  • 35