• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #142632  autor: ravers_18
 18 sty 2007, 00:56
Elo mam pytanie czy mozna jakoś za pomoca kabla skopiowac sobie esy na kompa??Jakoś szukam czegoś takiego i nie moge tego zrobić jak narazie udało mi się tylko kontakty przerzucić na kompa.....pomocy

Nie wszystko przejdzie przez telefon:D

#142636  autor: kosaz
 18 sty 2007, 05:19
hej programik mobiledit MOBILEDIT i po problemie kopiujesz smsy mmsy ksiazka notes mozesz wysyla esy z kompa rzez fon za pomoca irdy kablabadz bluetootha
urzywam go na kilkunastu foach i jest rewelacja

#145236  autor: mazakk
 24 sty 2007, 11:33
Hej!A orentuje sie ktos moze czy da sie zgrac sms na kompa a poźniej na drugi telefon w takiej same postaci jak były na pierwszym???Zmieniam telefon i chciałbym przenies na swój nowy telefon wszytstko co sie da a najbardziej zalezy mi na smsach!Dziekuje

#145248  autor: frgt/10
 24 sty 2007, 11:59
mazakk pisze:Hej!A orentuje sie ktos moze czy da sie zgrac sms na kompa a poźniej na drugi telefon w takiej same postaci jak były na pierwszym???Zmieniam telefon i chciałbym przenies na swój nowy telefon wszytstko co sie da a najbardziej zalezy mi na smsach!Dziekuje
Da się... za pomocą ps suite o ile się nie mylę, ale nie mam jak sprawdzić bo nie mam kabla ze sobą w pracy :/

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#145995  autor: mazakk
 26 sty 2007, 12:07
dziekuje!Udalo mi sie za pomoca pc suite i wszystko zgrałem na kompa!Nastepnie wszytko udało mi sie zgrac na nokie 7610 ale nie da sie zgrac smsow i wyskakuje blad typu:"W Podłaczonym telefonie nie zainstalowano modułu obsługi wiadomości. Nie mzna przywrócic wiadomości" Spotkał sie ktos kiedys z takim problemem?Pozdrawiam

#146167  autor: D@rio
 26 sty 2007, 20:35
mazakk pisze:W Podłaczonym telefonie nie zainstalowano modułu obsługi wiadomości. Nie mzna przywrócic wiadomości" Spotkał sie ktos kiedys z takim problemem?
Nom, ja. Musisz doinstlować aplikacje od programu, która się wgrywa w telefon i będzie dzialało. Ona się automatycznie instaluje generalnie. Musisz przegapić moment, kiedy telefon Cie pytał o instalację takiej aplikacji.

Obrazek

#147855  autor: mazakk
 30 sty 2007, 22:37
Hej dziekuje za pomoc juz wszytko udało mi sie zrobic!Nie wiem czy to odpowieni wątek tematu ale chciałem jeszcze zapytac o wysyłanie sms z noki 7610 jesli pisze smsa przez słownik i sa w wyrazach polskie znaki to wysłyła jako 2 lub wiecej smsów!Miałem nie dawno nokie 6230 i pisało sie tak samo ale wysyłało sie normalnie jako jeden!Czy ktos sie moze orientuje w tej sprawie?Przepraszam ze napisałem pod tym tematem! :D

#147862  autor: D@rio
 30 sty 2007, 22:51
mazakk, chodzi tutaj o kwestię UNICODE. Zobacz w ustawieniach, czy da się to wyłączyć (zależne od modelu). Jeśli nie, to musisz poprostu pisać bez polskich znaków.

w UNICODE jeden SMS ma 70 znaków.

Obrazek

#147964  autor: ganc2
 31 sty 2007, 03:35
D@rio pisze:mazakk,
w UNICODE jeden SMS ma 70 znaków.
A bez UNICODE pisząć zwykłym łacińskim ma 160

Po avatarze raver18 wnioskuję że jego telefon to Samsung...
Po pierwsze to polecałbym kabel do transmisji danych... Bo bez tego ani rusz... A dopiero potem szukanie programu...