• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

#145099  autor: przemek910
 23 sty 2007, 22:15
Normalnie im odpiszę: "karton TV Panasonic Plazma HDTV "36, pod mostem na rzece Bystrzyca - szukajcie"
A zaryzykuj, głupie pytanie = głupia odpowiedź, jestem ciekaw ich reakcji.
a na końcu "p.s. wszystko zostało opisane we wczesniejszym mailu"....

#145126  autor: D@rio
 23 sty 2007, 22:52
kin pisze:A zaryzykuj, głupie pytanie = głupia odpowiedź, jestem ciekaw ich reakcji.
a na końcu "p.s. wszystko zostało opisane we wczesniejszym mailu"....
za dużo mam szacunku do siebie i do tego co robię, aby pozwolić sobie na taki szczeniacki krok...

Obrazek

#145162  autor: Szalony
 23 sty 2007, 23:58
Skoro jest taki watek to pozwole sobie opisac co mnie spotkalo :| takze pomimo ze w koncu kupilem Blueconnect to jednak w mym aleksandrowie Plus ma najlepsza jakosc sieci bez dwoch zdan z malym wyjatkiem -edge i umts :cry: i ciagle mam glupia nadzieje ze wroce na stale do Plusa jak da minimum mi "mi" edge- a jest tak od roku macze Plusa z zapytaniami o edge na bts 3933 i 1166 w lac 31051 - wkoncu po moich naleganiach dali mi info ze do konca 2006r na w/w bts jest planowane edge i wszystko by bylo ok ale w grudniu na 3933 pojawil sie edge a na 1166 cisza :evil: ( w domu w70% do 1166 a w 20% do 3933 jestem zalogowany)pozostale 10% inne odlegle bts- i znow zaczalem Plusa meczyc co sie stalo ze o 1166 "zapomnieli" - przez 3 tygodnie cisza- nabrali wode w usta- potem dali info ze jest bts z edge juz ale edge na nim nie dzial :-D - potem znow sie okazalo ze jakis "konsultant" bzdur mi nagadal :evil: i podobno na 1kwartal przesuneli dodanie edge :evil: bo maja "problemy techniczne" - ciekawe ze wczesniej nie wiedzieli o tych problemach :?: Podejrzewam ze po prostu maja abonentow za idiotow i tyle :( Co ciekawe ostatnio wszedzie wokol mnie powstal edge plusa- tylko u mnie zostala na tym bts 1166 dziura :evil: - powoli mam glupie mysli ze to celowe dzialanie Plusa :cry: na poczatku stycznia juz caly w nerwach wyslalem emaila do dzialu reklamacji - bym mial cos na pismie - i od 3tygodni - zero odpowiedzi :| Dam znac Wam co Plus mi odpisal z tym edge i umts - bo w Aleksandrowie mozna oszalec z tym umts przez to ze w miescie nie ma Plusa nodeB i sygnal slaby z lodzi dolatuje - jedynym wyjsciem jest wybranie trybu gsm :cry: ciekawe co mi odpisza :?: Pewnie ze za 2lata w aleksandrowie postawia nodeB :evil: Pal lich ten umts - jakbym mial edge w domu to by bylo ok ale najbardziej mnie boli za mam gprs a Era i Orange nie sa alternatywa dla mnie z wielu powodow :|

Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu :) Widac roznice :)

#145166  autor: D@rio
 24 sty 2007, 00:11
Ciesz się EDGE w Erze a nie narzekasz ;) jest jakie jest, ale nie jest złe :-)

widać Plus nie rozumie potrzeb wymagających klientów...

albo powiem inaczej - wszystko przelicza na kasę. Dla nich wymagajacy kliento to kasiasty, kluczowy abonent. Wtedy wszystko zrobią. Tak jak, we Włoszczowie zrobili UMTS...

Dam Ci jedną radę - napisz do Gosiewskiego...

Obrazek

#145180  autor: Pawrzes
 24 sty 2007, 00:29
No nieee... No uśmiałem się rownież czytając tą odpowiedź :mrgreen: :shock: Ale ręce opadają... :smt011 Widać jak uważnie czytają maile od abonenta, poprostu żenada... :|
BOK sieci Plus pisze: - Opis okolicy: Skrzyżowanie ulic x i y, na odcinku ulicy x na wysokości obiektu y, nazwa mostu, parku, placu lub innego charakterystycznego i identyfikowalnego przestrzennie obiektu,
- Opis obszaru: Wewnątrz budynku pod wskazanym adresem, także na zewnątrz w całej okolicy (należy zdefiniować obszar występowania),
- Rodzaj zabudowy: Dom wolnostojący, szeregowy, blok mieszkalny, biurowiec, zakład przemysłowy, magazyn,
- Wykonanie: Żelbeton, cegła, drewno, konstrukcja stalowa, obiekt blaszany,
-czas powstania budynku: wystarczy dziesięciolatka np. lata sześćdziesiąte
-Rodzaj pomieszczenia: Z oknami, bez okien, podać numer piętra, piwnica, suterena, garaż, serwerownia, klatka schodowa, szyb windowy
Ech... Co to ma wszystko do rzeczy? No to D@rio dali Tobie zajęcie napisania wypracowania malowniczo opisującego okolicę wraz z detalami, fajnie ;-) Zapomnieli się spytać o warunki pogodowe w Twoim rejonie ;-)

Pozdrawiam

#145182  autor: Szalony
 24 sty 2007, 00:35
D@rio masz racje - takze powoli uwazam ze dla Plusa to pewnie tylko abonenci co maja rachunki w grubych tysiacach sie licza :| owszem tak jest w kazdej sieci ale tylko w Plus nadal uwaza ze edge to chyba jakis luksus jest :shock: dam sobie glowe uciac ze Plus ma bezsensowny lub praktycznie zaden plan i strategie rozwoju edge :!: Bo umts to jeszce rozwija ale edge to chyba jest jego kula u nogi :wink: Ja przez 3lata na tym bts 1166 zrobilem "kupe" gb danych - nawet jak jeszcze Iplusa nie bylo a Plus w planowaniu edge pewnie wcale nie bierze pod uwage - generownany ruch na danych lokalizacjach :cry: a przeciez na zdrowy rozum powinien wpierw dac edge tam gdzie jest generowny ruch a nie w "koziej wolce' gdzie pewnie nawet 1mb na rok ruchu nie ma :!: :!: :!: Ale powoli takze mysle ze chyba nikt w tym Plusie nie mysli :?

Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu :) Widac roznice :)

#145184  autor: D@rio
 24 sty 2007, 01:07
Pawrzes pisze:Ech... Co to ma wszystko do rzeczy? No to D@rio dali Tobie zajęcie napisania wypracowania malowniczo opisującego okolicę wraz z detalami, fajnie Zapomnieli się spytać o warunki pogodowe w Twoim rejonie
nom, mogli jeszcze zapytać czy nie mam windy w domu przypadkiem albo czy nie przebywam w jakimś "zakładzie zamkniętym" ;-)

zresztą, ręce opadają. Normalnie brak słów. Nawet nie zamierzam na to "coś" odpisywać...za niski poziom rozmowy jak dla mnie 8)

Szalony, sam wiesz jaka jest prawda. Podejrzewam że jeśli nawet są robione jakies statystyki to poprostu niepotrzebnie marnują one tylko papier albo służą tylko badaniom nad wykorzystaniem i efektywnością iPlus'a.
Szalony pisze:Ale powoli takze mysle ze chyba nikt w tym Plusie nie mysli
myślą ale na "innych" falach niż My. Proceduralność i brak rozsądku to już ich zgubiła...
Ostatnio zmieniony 24 sty 2007, 01:29 przez D@rio, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek

#145186  autor: Pawrzes
 24 sty 2007, 01:18
D@rio pisze:zresztą, ręce opadają. Normalnie brak słów. Nawet nie zamierzam na to "coś" odpisywać...za niski poziom rozmowy jak dla mnie
No też bym nie odpisał na tak beznadziejne pytania...

Może wyślij jeszcze raz ten sam mail (ewentualnie z innego adresu) a może inny konsultant wczyta się w treść i nie zada takich żenujących pytań i ciekawe to tym razem wymyślą ;)

Pozdrawiam

#145187  autor: D@rio
 24 sty 2007, 01:31
Pawrzes pisze:Może wyślij jeszcze raz ten sam mail (ewentualnie z innego adresu) a może inny konsultant wczyta się w treść i nie zada takich żenujących pytań i ciekawe to tym razem wymyślą
nie widzę żadnych argumentów dlaczego miałbym to zrobić ponownie. Na razie mam już dość, daję sobie z tym spokój. Nie mam siły mówić już dłużej "do ściany". Tak jak powiedziałem - już mnie 'zgasili'...

Obrazek

#145199  autor: Rokko
 24 sty 2007, 07:18
D@rio pisze:Normalnie im odpiszę: "karton TV Panasonic Plazma HDTV "36, pod mostem na rzece Bystrzyca - szukajcie" . :|
Wejdziesz do takiego kartonu - ja sie nie zmieszcze ;)
Jak chcesz to mozemy ich mailami zasypac.Beda mieli wiecej wnioskow do ropatrywania.

#145255  autor: Pawrzes
 24 sty 2007, 12:16
D@rio pisze:nie widzę żadnych argumentów dlaczego miałbym to zrobić ponownie. Na razie mam już dość, daję sobie z tym spokój. Nie mam siły mówić już dłużej "do ściany". Tak jak powiedziałem - już mnie 'zgasili'...
Tak tylko przekaż tamten mail jeszcze raz do BOK-u Plusa a jest jakas szansa że przekażą go do Działu Technicznego - jesli znowu dostaniesz tą samą treść wtedy się załamiemy... Narazie nie poddawaj się.

No tez jest jakaś nadzieja że inni abonenci w zagięgu tej stacji też zauwarzyli że nie pracuje ona prawidłowo ale czy uda im się przebić przez procedury Polkomtela... :roll:

Pozdrawiam

#145343  autor: D@rio
 24 sty 2007, 16:38
No, mam dobre wieści...

AWARIA USUNIĘTA.

Od rana wszystko chodzi OK.
Pawrzes pisze:Tak tylko przekaż tamten mail jeszcze raz do BOK-u Plusa a jest jakas szansa że przekażą go do Działu Technicznego - jesli znowu dostaniesz tą samą treść wtedy się załamiemy... Narazie nie poddawaj się.
podejrzewam że odpisaliby to samo, może oni mają takie "procedury" 8)
Pawrzes pisze:No tez jest jakaś nadzieja że inni abonenci w zagięgu tej stacji też zauwarzyli że nie pracuje ona prawidłowo ale czy uda im się przebić przez procedury Polkomtela...
wiesz, z racji uwagi że moje miasto to nie Warszawa, Poznań czy Kraków to marne na to szanse. Niekorzystnie jeszcze wpływa to, że mieszkam na peryferiach miasta. Nie ździwiłbym się, jakby użytkowników 3G Plusa na mojej dzielnicy można było policzyć na palcach u rąk ;-) ...

Obrazek

#145347  autor: Pawrzes
 24 sty 2007, 17:03
D@rio pisze:No, mam dobre wieści...

AWARIA USUNIĘTA.

Od rana wszystko chodzi OK.
Ooo, no to dobrze :-) Uff...
D@rio pisze:wiesz, z racji uwagi że moje miasto to nie Warszawa, Poznań czy Kraków to marne na to szanse. Niekorzystnie jeszcze wpływa to, że mieszkam na peryferiach miasta. Nie ździwiłbym się, jakby użytkowników 3G Plusa na mojej dzielnicy można było policzyć na palcach u rąk ...
Lublin to przecież spore miasto - stolica województwa, pod wględem liczby ludności na 9 miejscu (za Bydgoszczą a przed Katowicami) więc nie ma co narzekać ;) Ale fakt, w Plusie na peryferiach może być gorzej, ale przynajmniej masz UMTS bo w Warszawie jeszcze sporo znam miejc nie tylko bez UMTS Plusa ale także bez EDGE...

Pozdrawiam

#145351  autor: D@rio
 24 sty 2007, 17:14
Pawrzes pisze:Lublin to przecież spore miasto - stolica województwa, pod wględem liczby ludności na 9 miejscu (za Bydgoszczą a przed Katowicami) więc nie ma co narzekać Ale fakt, w Plusie na peryferiach może być gorzej, ale przynajmniej masz UMTS bo w Warszawie jeszcze sporo znam miejc nie tylko bez UMTS Plusa ale także bez EDGE...
Ja też się cieszę że chodzi.

A co do miasta - wiesz, ja akurat patrze na to pod względem ekonomicznym i finansowo-biznesowym. No i wpływa na niekorzyść też to, że mieszkam na ostatniej dzielnicy miasta, w kierunku wschodnio-południowym ;)

Obrazek

#145412  autor: Pawrzes
 24 sty 2007, 19:30
A co do miasta - wiesz, ja akurat patrze na to pod względem ekonomicznym i finansowo-biznesowym. No i wpływa na niekorzyść też to, że mieszkam na ostatniej dzielnicy miasta, w kierunku wschodnio-południowym
No tak, dla Plusa priorytetem są szczególnie duże i bogate firmy (zresztą dla każdego operatora)

Ta dzielnica to chyba Felin :wink:

Pozdrawiam

#145415  autor: D@rio
 24 sty 2007, 19:38
Pawrzes pisze:Ta dzielnica to chyba Felin
Felin to na wschód ;) a ja powiedziałem południowy-wschód :-) mieszkam na dzielnicy zwanej Majdan Tatarski.

Obrazek

#145447  autor: Pawrzes
 24 sty 2007, 20:37
D@rio pisze:
Pawrzes pisze:Ta dzielnica to chyba Felin
Felin to na wschód ;) a ja powiedziałem południowy-wschód :-) mieszkam na dzielnicy zwanej Majdan Tatarski.
No byłem blisko ;) Wydawało mi się że Felin jest ostatnią dzielnicą w tym kierunku ale no fakt, Majdan Tatarski jest bardziej w zachodnich okolicach al.Wincentego Witosa a Felin w okolicach wschodnich al.Wincentego Pola ;)

Pozdrawiam

#145449  autor: D@rio
 24 sty 2007, 20:42
Pawrzes pisze:No byłem blisko Wydawało mi się że Felin jest ostatnią dzielnicą w tym kierunku ale no fakt, Majdan Tatarski jest bardziej w zachodnich okolicach al.Wincentego Witosa a Felin w okolicach wschodnich al.Wincentego Pola
Dokładnie. Wszystko się zgadza - jest tak jak mówisz ;)

Zresztą, nie ma się co oszukiwać że jedno i drugie to zadu**ie :P

Notabene, dodam że sygnał 3G Ery jeszcze do mnie dolatuje... :)

Obrazek

#145459  autor: Pawrzes
 24 sty 2007, 21:12
D@rio pisze:Zresztą, nie ma się co oszukiwać że jedno i drugie to zadu**ie
I bardzo dobrze - czyste powietrze a nie śmierdzące i zatłoczone centrum, bardziej zielono, ciszej itp. :)
D@rio pisze:Notabene, dodam że sygnał 3G Ery jeszcze do mnie dolatuje...
OK :) Ciekawe kiedy sygnał 3G Orange doleci...

Pozdrawiam

#145473  autor: D@rio
 24 sty 2007, 21:27
Pawrzes pisze:I bardzo dobrze - czyste powietrze a nie śmierdzące i zatłoczone centrum, bardziej zielono, ciszej itp.
z jednej strony tak. Ale patrząć z perspektywy telekomunikacyjnej to wpływa to na niekorzyść.

Np. w przypadku tej awarii gdybym był w centrum to mógłbym wymusić przelogowanie na inny nodeB.

A tutaj, niestety. Mam tutaj do wyboru tylko dwa (a właściwie jeden). Ten obecny daje mi sygnał o wartości ok. -46dBm, natomiast drugi, odległy osiąga wartość ok. -87dBm (a więc sam rozumiesz...) .
Pawrzes pisze:OK Ciekawe kiedy sygnał 3G Orange doleci...
obstawiam że...nigdy?

Obrazek