• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 45 z 57
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 57

#144214  autor: b@sho
 21 sty 2007, 19:12
gomez1982 dane takie jak adres, imie, nazwikso itd. to mozna latwo zalatwic ale peselek to wazna rzecz i kazdy powinnien jej pilnowac.

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#144218  autor: D@rio
 21 sty 2007, 19:13
b@sho pisze:esli ktos byl na tyle nie madry zeby wpisac peselek, to moze miec duze problemy :wink:
nie strasz już. Na sam PESEL nikt Ci nie da kredytu...

Obrazek

#144223  autor: b@sho
 21 sty 2007, 19:16
hehe, kredytu nie da, ale jak ma sie pesel ktory istniej to latwiej lewy dokument uwiarygodnic. a z takim dokumencikiem to juz mozna kredyt wziasc :P

#144224  autor: Hersh
 21 sty 2007, 19:17
jesli ktos byl na tyle nie madry zeby wpisac peselek, to moze miec duze problemy
Ten ewentualny wyciek info miał dotyczyć jedynie danych z portalu nadchodzi4 a tam przecież nikt nie wpisuje peselu. To nie chodzi o dane z rejestracji więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. Przecież to test - małe wpadki mogą się zdarzyć a to że ktoś pozna twoje nazwisko czy nr telefonu p4 to żadna tragedia i ciężko będzie komukolwiek wykorzystać to przeciwko tobie. Przed rozpoczęciem testu była panika że test nie wystartuje, teraz wystartował to jest panika że dane zostały ukradzione. No jaja jak berety, lol

#144225  autor: b@sho
 21 sty 2007, 19:21
jesli wiem to dane nie zostaly ukradzione tylko podane na tacy :wink: ile osob bierze udzial w tescie :?: bo chyba nie
Marcin pisze:190000
pozatym ja traktuje p4 ja jeden wielki dowcip poki co :wink: nie twierdze ze te dane ktos wykorzysta ale moze, wiec lepiej troche ludziom o tym popisac zeby nastepny razem byli madrzejsi. zle mysle :?:

#144230  autor: D@rio
 21 sty 2007, 19:26
b@sho pisze:hehe, kredytu nie da, ale jak ma sie pesel ktory istniej to latwiej lewy dokument uwiarygodnic. a z takim dokumencikiem to juz mozna kredyt wziasc :P
a ja dalej uważam że straszysz i mówisz to trochę nad wyrost. Dziś tak naprawdę każda firm ma Nasz PESEL i jakoś tragedii z tego powodu nie ma. Pozatym, czasy łatwego podrabiania dokumentów już się dawno skończyły...

Obrazek

#144234  autor: gomez1982
 21 sty 2007, 19:29
basho to pomyśl że ta firma która wyrzuca swoje dokumenty na śmietnik i ma Twoje dane i tam znajdują się jakiekolwiek dane o Tobie czasem nawet z imionami rodziców itp.I wtedy też każdy może sobie z nimi robić co chcesz.Tak więc nie tragizuj nikt na Twój pesel nie weźmie kredytu i nie kupi sobie ferrari czy tam czegoś innego.

#144236  autor: b@sho
 21 sty 2007, 19:30
D@rio pisze: czasy łatwego podrabiania dokumentów już się dawno skończyły...
myslisz... nie zgodze sie z toba w tej sprawie... co do pisania na wyrost, to wyolbrzymiam fakt ale juz pisalem czemu.

#144237  autor: D@rio
 21 sty 2007, 19:32
b@sho pisze:myslisz... nie zgodze sie z toba w tej sprawie...
dać Ci mój PESEL? Pozwole Ci wziąść na Niego pożyczkę w wysokości 1.000 zł. ...

zresztą, nie ma co polemizować ;-) koniec tematu.

Obrazek

#144241  autor: amfi
 21 sty 2007, 19:36
b@sho pisze:jesli ktos byl na tyle nie madry zeby wpisac peselek, to moze miec duze problemy
czlowieku czytaj ze zrozumieniem. po pierwsze ktos wlamal sie na portal spolecznosciowy p4 a nie rejestracyjny. na portalu ludzie.nadchodzi4.com jedynymi danymi ktore byly umieszczone to adres email podany podczas rejestracji i nr tel. w p4 danego testera. tak wiec o zadnych adresach czy peselach nie moze byc mowy

amfi

#144242  autor: b@sho
 21 sty 2007, 19:39
D@rio nie kus :wink: i czemu tylko 1.000... :mrgreen: co do polemiki to mozemy ja zakonczyc, ja co chcialem napisalem. amfi spokojnie, po co nerwy te.

[ Dodano: 2007-01-21, 19:43 ]
ps. amfi co do dziury jesli jest tak jak piszesz to sie zgodze, ale na necie widzialem rozne infa w tej sprawie...

#144252  autor: Hersh
 21 sty 2007, 20:04
nie twierdze ze te dane ktos wykorzysta ale moze, wiec lepiej troche ludziom o tym popisac zeby na nastepny razem byli madrzejsi. zle mysle
Tyle że błąd dotyczył możliwości zobaczenia danych osób w samym portalu (działającym testowo) w którym jest teraz może z 1000 osób. A dane w portalu to adres mail i to co każdy o sobie sam napisał w swoim profilu więc tam raczej nikt peselu nie wpisywał. A pisanie niepotwierdzonych info pomnożonych przez własne domysły nie wydaje mi się zbyt sensowne.

#144258  autor: Rokko
 21 sty 2007, 20:15
ale nie rozumiem co sie tak podniecacie wlamaniem do poratalu P4. Bez problemu mozna bylo wejsc do portalu MON i Policji i jakos o tym nie piszecie, a tam naprawde sa wazniejsze informacje niz to jakiej marki spodnie nosimy.

#144283  autor: oprych
 21 sty 2007, 21:06
D@rio pisze:dać Ci mój PESEL? Pozwole Ci wziąść na Niego pożyczkę w wysokości 1.000 zł. ...
A ja mogę poprosić o PESEL i dane? :P możemy siewtedy przekonać, czy faktycznie nic sięz takimi danymi nie da zrobić 8)
Rokko pisze:ale nie rozumiem co sie tak podniecacie wlamaniem do poratalu P4. Bez problemu mozna bylo wejsc do portalu MON i Policji i
...i może od razu i Pentagonu? Chyba trochę się rozpędziłeś. :roll:

A co do tematu, dla mnie nie ważne, czy wyciekły dane personalne, czy tez same numery telefonów i adresy email. Jest to poprostu wstyd, a sama sieć jest na "szczeniackim" poziomie. Wyciekające dane, smsy przez centrum indyskie...co jeszcze?!
Widziałem na tych zrzutach ekranowych "bloga", że bez problemu można było tam przechwycić np. numery telefonów, i jeśli ktoś mi powie, że jest to mała strata, to może poprostu nie zależy mu na prywatności. Dla mnie moje 9 cyfr wraz z +48, jest tak samo poufnych jak PESEL i mało dla kogo dostępnych

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#144286  autor: Rokko
 21 sty 2007, 21:13
o przepraszam nie zapedzielm sie. Nie chce tworzyc OT.ale trzeba bylo okolo 3 tygodnie temu ogladac program tera my na TVN, zaprosili szefa komendy policji i ich informatyka i jednego z hakerow.koles na oczach widzow wszedl na strone komendy glownej.
http://terazmy.onet.pl/1380487,archiwum.html
prosze.

#144289  autor: oprych
 21 sty 2007, 21:20
Rokko, nie oglądam TVN. Na link wszedłem nie wiele z niego wynika, ale wywnioskowałem, że wchodził tam haker, a nie byle kto. Nie ejst tez powiedziane, że program nie został odpowiadnio spreparowany i zmontowany, ale to już inny temat.

#144291  autor: Hersh
 21 sty 2007, 21:22
A co do tematu, dla mnie nie ważne, czy wyciekły dane personalne, czy tez same numery telefonów i adresy email. Jest to poprostu wstyd, a sama sieć jest na "szczeniackim" poziomie. Wyciekające dane, smsy przez centrum indyskie...co jeszcze?!
Widziałem na tych zrzutach ekranowych "bloga", że bez problemu można było tam przechwycić np. numery telefonów, i jeśli ktoś mi powie, że jest to mała strata, to może poprostu nie zależy mu na prywatności. Dla mnie moje 9 cyfr wraz z +48, jest tak samo poufnych jak PESEL i mało dla kogo dostępnych
Ale to nie jest żaden wyciek danych abonentów tylko podczas testów w portalu społecznościowym dla testerów w wyniku błędu dostępne były dane z profilu czyli twoja ksywka, to co o sobie napisałeś i twój nr P4. Dlaczego to ma być wstyd że wystąpił błąd podczas testów - przecież po to są testy. Co za bzdury wypisujecie o tym peselu? Nie doszło do żadnego wycieku danych osób zarejestrowanych w P4 tylko danych z profilu w portalu. A co do udostępnienia numeru p4 to nie jest on do końca twoją prywatną sprawą jeśli jesteś uczestnikiem testu. P4 robi test a nie daje w prezencie telefony. Będzie to w pełni prywatna sprawa po zakończeniu testu po zawarciu umowy na abonament.

#144292  autor: oprych
 21 sty 2007, 21:26
No tak, tylko rozumiem, że po testach mogę zarządać nowy numer z zaawartymi w nim (jeśli takie będą) profitami, jak na numer w testach? Jeśli tak, to ok

#144293  autor: Rokko
 21 sty 2007, 21:27
oprych pisze:Rokko, Nie ejst tez powiedziane, że program nie został odpowiadnio spreparowany i zmontowany, ale to już inny temat.
no tak teoria spiskowa dziejow. nie ma co polemizowa. koncze.

#144294  autor: amfi
 21 sty 2007, 21:32
Hersh pisze:A co do udostępnienia numeru p4 to nie jest on do końca twoją prywatną sprawą jeśli jesteś uczestnikiem testu. P4 robi test a nie daje w prezencie telefony
zdaje sie ze gdzies w umowie testow jest nawet taka formulka ze twoj nr moze byc udostepniany przez p4 itd.

amfi
  • Strona 45 z 57
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 57
  • 1
  • 43
  • 44