• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 42 z 57
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 57

#143455  autor: gomez1982
 20 sty 2007, 12:09
Marcin ale przecież wiadomo że takie sieci jak Plus,Idea,Era też zaczynała od testów.Pamiętam jak byłem w erze jak ona jeszcze zaczynała i też zdarzały się problemy.Mój wujek był w Centertelu i miał jeszcze te komórki co się nosiło w neseserze.I też narzekał na sieć.Takie są początki i trzeba to im wybaczyć.A co do rzeczy darmowych nie mogą tego zrobić bo polskie prawo tego zabrania.Moim zdaniem testy się jeszcze dobrze nie zaczęły bo dopiero będzie wiadomo jak to wszystko działa jak rozdadzą wszystkie 20 tyś. zestawów.

#143461  autor: Rokko
 20 sty 2007, 12:16
Marcin pisze:No ,ale nie wszycy na rynku telefoni podchodza do tego jak dzieci które dostaną zabawke i bedą szczęśliwe :smt044 tu trzeba czegos więcej.
ale czego wymagasz - napisz?
napisalem ze dostalem zabawke. Bo dla mnie to jest zabawka. Dzwonie, pisze, wysylam a oni sprawdzaja czy to dziala prawidlowo. A ze jest to pewien zabieg marketingowy to inna sprawa. Kazdy z nas wie, ze wzial udzial w pewnym show. Wiedzialem juz po samej prezentacji - mi osobiscie sie nie podobala. Kazdy z ma swiadomosc, ze prawdziwe testy sieci odbywaja sie inaczej, jest sztab specjalistow, ktorzy w odpowiedni sposob sprawdzaja czy wszystko dziala. Czego ty wymagasz, ze dostaniesz walizke naszpikowana elektonika i bedziesz sprawdzal, czy wszedzie siec dziala ok? Dzieki nam moga sobie te wszystkie rzeczy jeszcze dopracowac. Patrzac na blogi ktore prowadza inne osoby (ja akurat nie lubie takiej formy komunikacji - swoje uwagi przesylam im mailem) widze ze ludzie zangazowali sie w to. Mysle, ze wsrod tej grupy osob byli tacy, ktorzy tez beda w stanie im pomoc - przesylajac swoje uwagi na temat sieci. Ja poki co nie narzekam i nie widze powodu aby narzekali na nich ci ktorzy tylko wiedza o nich z netu. Powtarzam dajmy im szanse zaistniec, i bierzmy cala ta akcje z przymruzeniam oka.

#143473  autor: Krisu6230i
 20 sty 2007, 12:37
gomez1982 pisze:Pamiętam jak byłem w erze jak ona jeszcze zaczynała i też zdarzały się problemy.Mój wujek był w Centertelu i miał jeszcze te komórki co się nosiło w neseserze.I też narzekał na sieć.Takie są początki i trzeba to im wybaczyć
jasne ze tak, z ta roznica ze wowczas to byly poczatki telefonii komorkowej wogole, a tu to tylko (lub az) nowy operator.

odnosnie tych pubow i lokali... trudno taki obrali sposob,moze chcieli zeby to wszystko dobywalo sie bardziej "na luzie" ale z salonami to nie jest problem wystarczy ze na poczatku marca beda juz miec miejsca gdzie bedzie mozna zrobic punkt P4 czy tez Netii Mobile czy jak to sie tam moze nazywac i w ciagu tygodnia to bedzie wystrojone i umeblowane - gotowe na pierwszych interesantow.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#143477  autor: Rokko
 20 sty 2007, 12:50
Z tego co mnie poinformowano na poczatku beda to markety - ale nie wiem czy wyspy, czy punkty. zobaczymy

#143478  autor: Marcin
 20 sty 2007, 12:53
gomez1982 pisze:Pamiętam jak byłem w erze jak ona jeszcze zaczynała i też zdarzały się problemy.Mój wujek był w Centertelu i miał jeszcze te komórki co się nosiło w neseserze.I też narzekał na sieć.Takie są początki i trzeba to im wybaczyć
To byly lata 90 a teraz chyba mamy 2007rok.Druga rzecz ,że dzialaja na nadajnikach +,o tym chyba wiecie :?: .Więc nie sa skazani na samych sobie.to ,że nie dziala centrum sms czy infolinja lub nie mozna sie zalogowac -to nie jest wina początku,to jest poprostu niedopracowane i olane przez pracowników.Infolinje wszedzje dzialaja na lotniskach,bankach ,biurach podrózy itd. to powinno byc przygotowane już duzo wcześniej.P4 nie wchodzi na rynek od 2 miesięcy to jest przedsięwziecie które bylo planowane i przygotowywane juz od 2 lat.

#143481  autor: Rokko
 20 sty 2007, 12:59
Uwazasz ze wszedzie infolinie dzialaj? tak bez problemow? A po za tym z tam gdzie sa testy maja wlasne stacje bazowe, wiec nie tylko na Plusie.

#143488  autor: Marcin
 20 sty 2007, 13:06
Rokko pisze:A po za tym z tam gdzie sa testy maja wlasne stacje bazowe, wiec nie tylko na Plusie.
a w calym kraju i po za nim dzialaja na stacjach plusa.

#143491  autor: Krisu6230i
 20 sty 2007, 13:11
Rokko pisze:Z tego co mnie poinformowano na poczatku beda to markety - ale nie wiem czy wyspy, czy punkty. zobaczymy
to juz nie jest takie wazne, chociaz z wyspami to troche obciach... ;)
ale jesli rzeczywiscie wyspy to takie cos sie ustawia w ciagu jednej nocy po zamknieciu galerii/marketu.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#143492  autor: Rokko
 20 sty 2007, 13:13
ale testy robia tam gdzie maja stacje bazowe.Wiem ze nie utrace zasiegu jadac do Elblaga, ale szczegolnie zalezalo im zeby ludzie na stale przebywali w Trojmiescie i wawie.

#143498  autor: gomez1982
 20 sty 2007, 13:25
Marcin pisze:o byly lata 90 a teraz chyba mamy 2007rok.Druga rzecz ,że dzialaja na nadajnikach +,o tym chyba wiecie :?:
tak ale nie dążyłem tu do technologi ale do samego początku każdej sieci.Jakoś infolinia im działa nie działa tylko i to czasami logowanie do serwisu.Właśnie po to są testy żeby takie rzeczy sprawdzać jak bys nie wiedział "alfo i omego".Nic nie musi działać od razu bo jak głosi przysłowie nie od razu Rzym zbudowali.Poczekaj ze swoimi narzekaniami aż oficjalnie ruszą.Wiesz denerwują mnie tacy ludzie którzy czepiają się czegoś co jeszcze nie weszło bo faktycznie P4 nie weszło jeszcze na rynek na razie jest w fazie testów.Tzn mi się wydaje że testy już były a teraz testuje się to że tak powiem "w praktyce".

#143499  autor: Rokko
 20 sty 2007, 13:31
Ja juz czuje jakie beda reakcje, jake wejda na rynek i komus zlotowke zje, albo nieprawidlowo naliczy do rachunku. A w kwestii infolini - wczoraj dzwonilem do BOA w Plusie. Przez cala rozmowe przerywalo. Po 2 minutach zaczelo dzialac normalnie. Pani przyznala, ze czesto jej sie tak dzieje. A przeciez juz tyle lat sa na rynku. A kwestii korzystania z infrastruktury Plusa, patrzac na to jakie byly problemy z platforma simplusa to testy im nie zaszkodza.

#143505  autor: gomez1982
 20 sty 2007, 14:00
Rokko ja sam mam to w Plusie jak dzwonili do mnie z P4 to czasem właśnie przerywało i nic nie słyszałem niestety ta sieć już tak ma że jakość połączeń nie jest najlepsza.Trochę żałuje że odszedłem z Orange bo pod tym względem było lepiej.A z tym się zgodze że jak coś nie tak zrobią to ich ludzie zjedzą.Chyba u nas w polsce to już standard że ludzie do nowego podchodzą sceptycznie i jak najwięcej chcą dla siebie.Nie licząc się z tym że nic za darmo nie ma.

#143538  autor: voltman31
 20 sty 2007, 15:15
obserwuje temat i nowego operatora od dawna! I doszłem do wnisoku Szukają naiwniaków któży myślą ze dostaną ten telefon na zawsze z testów! Bo przyjmujac zasade ze jak by nie dawali do testów telefonu tylko samemu trzeba było se go zorganizować to mało osub sie zgłosiłoo ile mozna by było mówic ze 1000 osób było by chętnych. A tak maja darmowych testerów któży żucili sie po telefony i darmowe 150zł na 2 mi3ch potem albo rzedłuża albo oddazą telefon i po wszystkim! Krótko mówiac zrobili was w banbuko.

A po tzm wida postpowanie wiksyođci Polakw jak daj cos za darmo to zucają sie jak szczerbaty na suchary!

#143556  autor: powiatowy
 20 sty 2007, 16:02
voltman31 pisze:obserwuje temat i nowego operatora od dawna! I doszłem do wnisoku Szukają naiwniaków któży myślą ze dostaną ten telefon na zawsze z testów! Bo przyjmujac zasade ze jak by nie dawali do testów telefonu tylko samemu trzeba było se go zorganizować to mało osub sie zgłosiłoo ile mozna by było mówic ze 1000 osób było by chętnych. A tak maja darmowych testerów któży żucili sie po telefony i darmowe 150zł na 2 mi3ch potem albo rzedłuża albo oddazą telefon i po wszystkim! Krótko mówiac zrobili was w banbuko.
Wszędzie postęp widzisz czy jak?
Większość osób wiedziała po co się zgłasza i tego nie żałują że uczestniczą teraz w teście.
Zobacz ile jest stron w internecie gdzie ludzie tworzą je pokazują swoje hobby i nic na tym nie zarabiają, tak samo tutaj są hobbyści co chcą przetestować P4.
voltman31 pisze:A po tzm wida postpowanie wiksyođci Polakw jak daj cos za darmo to zucają sie jak szczerbaty na suchary!
Pisz po Polsku :?

#143608  autor: przemek910
 20 sty 2007, 17:05
powiatowy pisze:voltman31 napisał/a:
A po tzm wida postpowanie wiksyođci Polakw jak daj cos za darmo to zucają sie jak szczerbaty na suchary!

Pisz po Polsku :?
A po tym widać postepowanie większości Polaków jak dają coś za darmo to rzucają się jak szczerbaty na suchary!
:-)

Jeśli 20tys. to większości... :|

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#143613  autor: powiatowy
 20 sty 2007, 17:11
kin, dziękuje za przetłumaczenie tego.
kin pisze:Jeśli 20tys. to większości... :|
To chyba komentarza nie wymaga. :?

#143634  autor: Rokko
 20 sty 2007, 17:49
Slabo widze kolega jednak sledzi nasz temat, jezeli uwaza, ze sie wszyscy tak rzucilismy i uwazamy, ze nam go zostawia i jeszcze dadza walizke kasy. Wlasnie jestem w Elblagu - czyli dziala na Plusie. Niestety 3G nie dziala, czyli Plus nie ma nadajnika. W Gdansku bylem milo zaskoczny 3g trzymalo nawet przy Lotosie.

#143643  autor: D@rio
 20 sty 2007, 17:59
Rokko pisze:Niestety 3G nie dziala, czyli Plus nie ma nadajnika.
nawet jeśli by miał, to i tak by nie działało ponieważ P4 nie ma umowy z Plusem na dostęp do sieci 3G.

Obrazek

#143648  autor: Rokko
 20 sty 2007, 18:07
To mnie zaskoczyles - myslalem ze ma. Czyli patrzac na zasieg w trojmiescie to P4 jak do tej pory mialo wszedzie 3G.

#143653  autor: D@rio
 20 sty 2007, 18:12
Rokko pisze:Czyli patrzac na zasieg w trojmiescie to P4 jak do tej pory mialo wszedzie 3G.
no i dlatego pewnie wybrali ludzi z Trójmiasta na testowanie.

a tak swoją drogą, ten telefon ma podczerwień albo Bluetooth?

Obrazek
  • Strona 42 z 57
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 57
  • 1
  • 40
  • 41