• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #143177  autor: I_Was_Dj
 19 sty 2007, 15:05
Mam taki własnie mały problem z umową EraFun. Podpisałem ją ok. 20 dni temu i wczoraj zadzwonił do mnie pracownik Ery z salonu w którym zawarłem umowe z wiadomością, że musze donieść inne dokumenty stwierdzające moją wypłacalność. Przy podpisaniu umowy posłużyłem się zaświadczeniem o zatrudnieniu a teraz oni żadają ode mnie innego dokumentu. Wiec ja zaniosłem im inny dokument, w tym przypadku rachunek za gaz który tez może być ( tak pisze przynamniej na stronie internetowej ery).

Co bedzie jeśli te dokumenty też Erze nie wystarczą?? Oni mi anulują umowe? Czy zerwią umowe w trybie natychmiastowym i ja zapłace 600zł kary za zerwanie umowy?:|

Licze na konkretne odpowiedzi:)
Pozdro

#143178  autor: D@rio
 19 sty 2007, 15:08
I_Was_Dj pisze:Co bedzie jeśli te dokumenty też Erze nie wystarczą?? Oni mi anulują umowe? Czy zerwią umowe w trybie natychmiastowym i ja zapłace 600zł kary za zerwanie umowy?:|
powinny wystarczyć.

Ewentualnie dadzą Ci czas na doniesienie innych dokumentów a jeśli tego nie uczynisz to zerwą z Tobą umowę i nałożą karę. Ale póki co, w Twoim wypadku jestem daleki od tej wizji...

Obrazek

#143215  autor: oprych
 19 sty 2007, 16:06
A ja mam pytanie. Jakim prawem mają rządać teraz innego dokumentu?! Powinni go zarządać przy podpisaniu a nie po. Skoro konsultant widzi tu jakis problem, lub popełnił błąd niech on teraz za to odpowiada. Jeśli powiedzmy ktoś wynajmuje mieszkanie i nie ma jak dostarczyć innych dokumentów a początkowo umowę podpisał to co? Przez głupotę konsultanta lub też kaprys sieci ma karę płacić?! Przecież to bezczelność moim zdaniem!

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#143217  autor: I_Was_Dj
 19 sty 2007, 16:10
No tak, kolega wyżej ma 100% racje, tylko że operator podobno może wszystko, więc mnie juz nic nie zdziwi:|:|
 #143218  autor: babeo
 19 sty 2007, 16:11
I_Was_Dj pisze: że musze donieść inne dokumenty stwierdzające moją wypłacalność.
Ja już to gdzieś widziałem :roll: no tak Alternatywy 4 :mrgreen:

" (...) Panie Cichocki, ja tu widzę pewne braki, nie za zaswiadczenia czy żyją Pan Rodzice, czy nie prowadzi pan działalności gospodarczej (...) no i czy lokal jest Panu naprawdę potrzebny"

... ups ale to chyba była poprzednia epoka a nie cudowna Era A.D. 2007 8)

[ Dodano: 2007-01-19, 16:18 ]

I_Was_Dj, ja na Twoim miejscu zarządałbym rozmowy z Kierownikiem, wyjaśniej, przeprosin i wyciagnięca konsekwejcji od pracownika. O jakieś kary nic się nie bój, prawo jest po Twojej stronie. Już kilka razy walczyłem z takiem przejawem niekompetencji a UOKiK jest zawsze po naszej stronie i dobrze radzi sobie nawet z takim molochami jak PTC!