• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#130934  autor: D@rio
 07 gru 2006, 23:24
marcinb pisze:Aha i male wyjasnienie, to jest ciag dalszy "żenady dziesieciolecia". Będziesz placic 20 zł przez pierwsze 10 mies..:
Cytat:
Przez pierwsze 10 miesięcy Twój abonament to tylko 20zł/mies. Po upływie tego czasu zgodnie z cennikiem 60zł/mies. W ten sposób oszczędzasz aż 400zł

Szczegóły na stronie 'lydera'.
pierwsze słysze o czymś takim. Zdecydowanie tego nie potwierdzam. Skąd masz źródło?

Obrazek

#130937  autor: konrad
 07 gru 2006, 23:28
na glownej stronie serwisu jest notka

#130940  autor: D@rio
 07 gru 2006, 23:31
no jest, ale to nie dotyczy tego. Wam się chyba coś pomyliło. To jest nowa, oddzielna promocja...

Obrazek

#130981  autor: marcinb
 08 gru 2006, 10:08
dawoo1 pisze:
marcinb pisze:Aha i male wyjasnienie, to jest ciag dalszy "żenady dziesieciolecia". Będziesz placic 20 zł przez pierwsze 10 mies..:
No niestety tu się mylisz. Era ma wprowadzić zestawy świąteczne w których np abo 20zł-40min lub abo 40-80 minut do wszystkich na 24 miesiące
"Niestety się mylisz"? To chyba dobrze? :smt004 Jeżeli jest to coś nowego niż teraz przedstawiana oferta świateczna i stawki przedstawione przez Ciebie są na 24 mies. to 'ino brać'.
Będziesz przenosić obecny numer do ery...?

[ Dodano: 2006-12-08, 10:09 ]
D@rio pisze:no jest, ale to nie dotyczy tego. Wam się chyba coś pomyliło. To jest nowa, oddzielna promocja...
No to super!
Przeczytałem dzisiaj zapowiedź o tym co piszecie
Telefony lekko drogawe ale...

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#131360  autor: dawoo1
 09 gru 2006, 13:39
marcinb pisze:Będziesz przenosić obecny numer do ery...?
Jeszcze nie wiem czy wogóle przejdę. Złożyłem wymówienie i czekam na ruch orange i jeżeli nic się nie zmieni to nie przeniose nr. bo trzeba za to zapłacić a na moim starym mi nie zależy.

#140270  autor: ElectricMan
 08 sty 2007, 23:21
To ja moze troszke odbiegne w inna strone.
Otoz mam Nowa Idea Dla Firm 50, rachunki zazwyczaj kasztaltuja sie wokol 100 zl. Czasem mniej, czasem wiecej. Ostatni rachunek to mnie samego zadziwil. Przed swietami sie niezle rozpedzielem. :?
Ale wracajac do meritum. Umowa konczy sie za parenascie dni. W listopadzie juz dzwonila do mnie pani z Propozycji, ale byla taka beznadziejna, ze chyba jakby mi zaproponowala za darmo wszystko, to bym sie jeszcze zastanawial i chyba nie wzial. Pytalem sie o SE K800, ehh jako ze wyszla srednia 100zl to cena byla z kosmosu.
Pare dni pozniej bylem w Punkcie TP/Orange przedluzac umowe na NEO i tak mimichodem zapytalem sie o przedluzenie, pani stwierdziala ze K800 by byl za 365brutto, ale jest prog srednich rachunkow powyzej ~109zl.
ehh lekko zalamany bylem, ale ostani rachunek dal mi mozliwosc przekroczenia tego progu.

Teraz K800 jest za 303zl, licze sie z tym ze tej ceny juz nie przeskocze, ale czy mozna cos jeszcze "wyrwac" ?
Na pewno bym chcial karte SIM 3G, czy jakies uslugi dodatkowe sa mozliwe? przyznam ze wolalbym zostac na tej taryfie NIDF 50 bo mam jeszce dodatkowo za 2zl tansze polaczenia do Orange/stacjonarne - cos czego teraz w nowych taryfach nie ma. Ciekawe czemu?
A moze jakas sluchawka BT? Jakies sugestie?

W sumie na tym numerze jestem juz 4 lata. Wczesniej tez bylem w Idei, ale na innym numerze, wiec to dla nich zaden argument.
A moze czekac na ruchy "innych".
Patrzylem na cenniki PLUSa (ktory ze wzgledu na 1 numer bylby mi blizszy), to K800 jest straszliwie drogi. :(

marcinb mozesz podac namiary na Ta konsultantke? Moze Ona cos "da", bo jak znow zadzwoni ta "sierotka" to sie potne.
Uff sie napisalem, w sumie z tego istotnych inf. nie wiele. Sorki :)

Feel Better, Feel Good, Feel Wonderful - Prince

#140860  autor: marcinb
 12 sty 2007, 07:34
ElectricMan pisze:
marcinb mozesz podac namiary na Ta konsultantke? Moze Ona cos "da", bo jak znow zadzwoni ta "sierotka" to sie potne.
Uff sie napisalem, w sumie z tego istotnych inf. nie wiele. Sorki :)
Dane wysłałem na priv.
Jako ciekawostke podam Ci że znajomy (średnia rachunków lekko ponad 100 zł) przedłużał teraz umowę. Zmienił taryfę na Orange Premium 110 (za moja namową) i np. dostał do wyboru Nokie 6280 lub N70 do wyboru, każda po 1 zł. :-)

#141382  autor: ElectricMan
 13 sty 2007, 23:10
Takie ceny mu dali, znaczy Ta konsultantka dala? fiu fiu. Takie ceny sa dla Premium Platinum. Ciekawe. Nigdy nie zapatrywalem sie na ta taryfe (OP), ale musze sobie to jakos poprzeliczac, mozna by powiedziec ze bylby staly abonament. W sumie to dosyc duzo daja tych minut. Powinno wystarczyc. Dam znac za jakis czas co udalo mi sie zalatwic. :D

#141425  autor: marcinb
 14 sty 2007, 09:44
ElectricMan pisze:Takie ceny mu dali, znaczy Ta konsultantka dala? fiu fiu. Takie ceny sa dla Premium Platinum. Ciekawe. Nigdy nie zapatrywalem sie na ta taryfe (OP), ale musze sobie to jakos poprzeliczac, mozna by powiedziec ze bylby staly abonament. W sumie to dosyc duzo daja tych minut. Powinno wystarczyc. Dam znac za jakis czas co udalo mi sie zalatwic. :D
A nie nie, to już był inny konsultant. Jak bys chciał to mógłbym spróbować uzyskać kontakt do niego.

#156464  autor: ElectricMan
 24 lut 2007, 13:13
Nie bede zakladal nowego tematu, tylko zapodam to co dostawalem w "Propozycji".
Niestety nie mam pozapisywanych dat :-( .
Ta pierwsza paczka propozycji byla gdzies jeszcze w styczniu ~15-20ego:
- wszystkie ceny netto
-IDF50 - umowa na 18mies : N6103 1zl + sluchawka BT-49zl, rabat na abo 40% przez 12mies, x2 min do Orange przez 9 mies.
A K800i na 18mies 560zl.
-umowy 24mies zostajac dalej przy IDF50:
- K800i 323zl.
- W810 -249zl + rabat na abo (nie wiem ile) + x2 min przez 3mies.
- N70 - 203zl
- N6630 - 99zl z podstawka (chyba do video), bez podstawki - 43zl za Nokie
- Se P990i 999zl (hehe)
A przechodzac na TopFirma300:
- N6280 -123zl, karta sim 3g bezplatnie,
- N E50 -23zl
- K800i -323zl
- N 6103 1zl + sluchawka BT 49zl + bezplatne 5numerow przez 24mies.

Pozniej dzwonil ktos, ale K800i nie mieli na stanie w Propozycji, wiec mial zadzwonic pozniej jak beda, no do dzis TEN czlowiek nie zadzwonil.
Pozniej znowu dzwonila (tak kolo 5 lutego) ta sierotka z Propozycji, nie chcialo mi sie z nia gadac.
Nastepnie dzwonil jakis luzak (07.02.17):
- K800i -323zl
- N73 -549zl +rabat 5% przez 3mies. :mrgreen: ale sie smialem z tego rabatu.
A jak wspomnialem o tym ze K800i w tej cenie slysze od miesiaca, to byl zdziwiony, ze jakto , no ale mu tez tak wychodzi z systemu.

Jako ze nowe taryfy firmowe nie zrobily na mnie zadnego wrazenia, postanowilem sie przeniesc do PLUSa. Tylko jakos nie moge sie wybrac, ale postanowione juz. Przenosze numer i juz, lepiej bedzie placic mniej za min i moze uda mi sie jeszcze zalapac na "bezplatna piatke". Z tego co wiem, to przenoszenie numeru troche trwa (nawet do 1,5 mies) i wlasciwa umowe i telefon bierze sie za tzw drugim podejsciem/przyjsciem do salonu PLUSa. Takze na razie ONI wysla papiery do Orangutana, ze chce przeniesc nr. I pozniej musze czekac na wlasciwe rozwiazanie umowy itd i wtedy ide do PLUSia.
Nie wiem co bedzie w tym czasie do wyboru z tel i ich ceny, bo teraz K800i poraza. Ale cos sie wymysli.

ps. marcinb odniosnie tej konsultantki, udalo mi sie ja zlapac, ale Ona nie obsluguje Biznesu, tym samym nie pogadalem sobie z Nia. :cry:

#156586  autor: marcinb
 24 lut 2007, 17:23
ElectricMan pisze: ps. marcinb odniosnie tej konsultantki, udalo mi sie ja zlapac, ale Ona nie obsluguje Biznesu, tym samym nie pogadalem sobie z Nia. :cry:
Szkoda...
A co do N6103 to telefon średniawy - zauważyłęm że ostatnio dawają go 'każdemu' w Orange.
Ceny za K800 kosmiczne... Mało się starają. :smt011

#156665  autor: Kaczy
 24 lut 2007, 20:39
ElectricMan pisze:Przenosze numer i juz, lepiej bedzie placic mniej za min i moze uda mi sie jeszcze zalapac na "bezplatna piatke". Z tego co wiem, to przenoszenie numeru troche trwa (nawet do 1,5 mies) i wlasciwa umowe i telefon bierze sie za tzw drugim podejsciem/przyjsciem do salonu PLUSa. Takze na razie ONI wysla papiery do Orangutana, ze chce przeniesc nr. I pozniej musze czekac na wlasciwe rozwiazanie umowy itd i wtedy ide do PLUSia
Idź do Plusa i poproś o numer tymczasowy. Aktywkę dostaniesz nawet w przeciągu pół godziny i będziesz mógł cieszyć się bezpłatną piątką.
Jak numer zostanie uwolniony wtedy przychodzisz jeszcze raz do salonu i oni zmienają Twój numer tymczasowy na numer z Orange i masz już sprawę załatwioną. :-D

...::: Made for loneliness :::...

#156676  autor: D@rio
 24 lut 2007, 21:15
Kaczy pisze:Jak numer zostanie uwolniony wtedy przychodzisz jeszcze raz do salonu i oni zmienają Twój numer tymczasowy na numer z Orange i masz już sprawę załatwioną.
tak to jest w Plusie?

To mają gorzej jak w Erze. W Erze nowy numer się aktywuje z "automatu".

Obrazek

#156677  autor: Kaczy
 24 lut 2007, 21:19
No u nas trzeba jeszcze w EDIm machnąc prośbę o zmianę numeru tymczasowego na numer przenoszony.
W Plusie to nawet aktywkę ciężko dostać z automatu. Wszystko weryfikują.

...::: Made for loneliness :::...

#156679  autor: ElectricMan
 24 lut 2007, 21:23
Myslalem o mozliwosci numeru tymczasowego, ale dalem sobie spokoj. Bo za duzo tych telefonow bym mial: Orange, Plus (tymczasowy) i P4. Chyba by mnie zgielo. :mrgreen: