• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #140675  autor: toluen1
 11 sty 2007, 01:57
Witam!!! Zwracam sie z uprzejma prosba do urzytkownikow forum o pomoc a w zasadzie to rade lub bardziej informacje odnosnie przedluzania umowy lub raczej negocjacji jej warunkow w erze. Ale po kolei. Sytuacja wyglada tak jestem w erze 4 lata , 2 abonamenty, srednia rachunkow okolo 150 zl (numer dla ktorego przedluzam umowe okolo 80-120zl, srednio 100), rachunki zawsze placone w terminie. Od wczoraj moge podpisywac aneks z mozliwoscia wziecia aparatu. Tak jak sie spodziewalem zaproponowano mi standardowe oferty 3 pakiety za 60 zl (poniewaz taka taryfa mnie interesuje) i ceny sluchawek identyczne jak na stronie ery zakladka dla stalych abonentow. Co do ceny samego abonamentu to chcialbym stargowac do 52-54zl lub (ale to raczej nie realne) 4 pakiety za 64 zl (4zl znizki za pakiet). Ze sluchawek to interesuje mnie n73 cena jaka moge zaplacic to 700 zl a telefon standardowo oferuja po 1200zl wiec na nia sie nawet nie nastawiam (choc czytalem na forum iz niektorzy dostawali 50% upustu na telefon, ciezko mi troche w to uwierzyc wiec jesli jest na forum ktos taki to prosze o opisanie w tym temacie przebiegu swoich negocjacji, z gory dziekuje, choc zaznaczam wydaje mi sie to nie realne). Pomysl mam taki by wziac jakis telefon, ktory sprzedam z jak najwiekszym zyskiem na allegro za okolo 600-700zl i doloze drugie tyle do n73, ktory kupie rowniez na allegro. I tu moje pierwsze pytanie jaki telefon polecacie, ktory moglbym wziac w erze i zarobic na nim 600-700 zl czystego zysku? Zastanawialem sie nad 3 sluchawkami mianowicie k750i za 99zl przy 3 pakietach, 6230i rowniez 99zl lub najlepiej 5300 tylko ze oferuja go za 229zl. I teraz pytanie jak sadzicie jaka znizke moge wynegocjowac? Dobre bedzie juz nawet 50zl za takiego k750i zawsze to 50 do przodu, ale docelowo najbardziej zalezalo by mi na 5300. Stargowac cene np do 99 zl. Tylko czy to realne czy tak sie da(120zl to sporo)? Mam jeszcze 2000 pkt era premia wiec zawsze te 50 zl moge wziac znizki jednak mimo wszystko cene sluchawki rowniez chcialbym negocjowac i troche obnizyc. Z tego co przeczytalem na forum to w erze sa 3 stopnie negocjacji. Bardzo prosilbym o jakies rady odnosnie tychze negocjacji, wszelkie informacje i argumenty jakich powinienlem uzywac. Wiem ze za dwa miesiace wchodzi p4 i ceny moga sie obnizyc jednak raczej nato zbytnio nie licze jednak mimo wszystko poczekam z podpisaniem aneksu do startu tego operatora. Co nie zmienia faktu ze negocjacje moge juz z era zaczac.

Z gory dziekuje za wszelka pomoc!!!

PS Do moderatora: Wiem ze takich tematow jest sporo na forum i pierwsza rzecza jaka zrobilem bylo urzycie opcji szukaj i przeczytanie paru tematow odnosnie przedluzania umowy jednak tematy jakie znalazlem byly np sprzed 2 miesiecy (a wiadomo to czasem i epoka w tej tematyce, choc raczej w tym przypadku wydaje mi sie ze wiele sie nie zmienilo) i nie bylo w nich odpowiedzi na wszystkie moje pytania wiec postanowilem zalorzyc nowy (chocby z tego powodu iz spodziewam sie rozwiniecia indywidualnej dyskusji dla tego konkretnego przypadku z innymi urzytkownikami). Jesli moderator uzna go za zbedny i lamiacy regulamin prosze o usuniecie.

Pozdrawiam Pawel!!!

[ Komentarz dodany przez: D@rio: 2007-01-11, 16:08 ]
Naucz się używać konkretnego i rzeczowego języka...

#140768  autor: przemek910
 11 sty 2007, 16:40
Poczekaj do końca umowy, lepiej na tym wyjdziesz - gwarantuje! I nie dubluj tematów http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=140758#140758 tu masz identyczny (jest on jako przyklejony)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#140798  autor: toluen1
 11 sty 2007, 18:32
Oczywiscie ze czytalem tamten temat i wiele z niego wynioslem jednak jak napisalem wyzej nie bylo tam odpowiedzi na wszystkie moje pytania (chocby to odnosnie, ktory telefon powinienlem wziasc by najwiecej na nim zarobic). A pozatym jest to temat z przed 2 miesiecy wiec cenniki mogly ulec zmianie. A co do Twojej rady abym poczekal do konca umowy to raczej na pewno tak zrobie jednak ze wzgledu na wejscie p4 bo z tego co slyszalem to era nie daje lepszych ofert na sam koniec umowy. To praktyka stosowana w orange i tam rzeczywiscie bez zadnych negocjacji dostaje sie lepsza oferte na sam koniec w erze podobno tak nie jest choc zaznaczam iz moge sie mylic.

#140801  autor: D@rio
 11 sty 2007, 18:52
toluen1 pisze:(chocby to odnosnie, ktory telefon powinienlem wziasc by najwiecej na nim zarobic).
to już sam sobie powineneś obliczyć.
toluen1 pisze: A pozatym jest to temat z przed 2 miesiecy wiec cenniki mogly ulec zmianie.
ale na bierząco aktualizowany i uzupełniany.

Obrazek

#140804  autor: powiatowy
 11 sty 2007, 19:11
toluen1 pisze:(chocby to odnosnie, ktory telefon powinienlem wziasc by najwiecej na nim zarobic).
Idź do komisu, i niech ci napisze gościu ile za jaki model płac, ty sobie sam to już obliczysz, co się kalkuluję.
toluen1 pisze:To praktyka stosowana w orange i tam rzeczywiscie
Raczej negocjować to możemy na rynku cenę ziemniaków. Tu są ustalenia odgórne.

#140806  autor: toluen1
 11 sty 2007, 19:31
Nie no oczywiscie zgadzam sie z Taba D@rio. Choc nie ukrywam iz zakladajac ten temat liczylem na jakies indywidualne podejscie co do mojego problemu i rady odnosnie negocjacji i poznijszego ich przebiegu. Mimo iz na tym forum jestem nowy to pierwsza rzecza jaka robie jest przeczytanie regulaminu i skozystanie z opcji szukaj. Znam zasady wypowiadania sie na forach dlatego zaznaczylem w pierwszym poscie iz zdaje sobie sprawe ze podobne tematy byly i zapoznalem sie z nimi. Jezeli uwazasz ze ten temat nic nie wnosi i jest zbedny to prosze o usuniecie jesli uwazasz ze rokuje ;) to prosze o zostawienie i o pomoc. Tak czy tak uszanuje twoje zdanie! Dzieki i pozdrawiam!

#140859  autor: Dociekliwy
 12 sty 2007, 07:22
A ja bym poczekał... co nagle to po diable.

Teraz ERA puściła jakimś dopychaczem, promocję na 2 tygodnie, być może będą proponowali coś ciekawszego, ale im bliżej końca umowy, tym łatwiej o jakieś "ponegocjowanie".

A nawiasem mówiąc, to z Twoimi rachunkami można coś powalczyć, ale pamiętaj, mierz siły na zamiary, i tak oferta utrzymaniowa ERY jest niezła 8)

Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ pod moim postem :)

#141281  autor: toluen1
 13 sty 2007, 16:57
Wlasnienie skonczylem rozmowe z konsultantem do spraw utrzymania klienta. Na chwile obecna zaproponowal mi 54zl za 3 oferty i 72 za 4 i standardowe 600 min do era i heyah. Niestety nie otrztymalem zadnej znizki na telefon. Konsultantka twierdzila ze ona nie moze obnizac cen sluchawek (nie ma takiej mocy). Myslicie ze jest sens jeszcze walczyc, da sie cos wskurac w sprawie tych cen sluchawek? Z tego co czytalem na forum to byl dopiero 2 stopien negocjacji a jest jeszcze 3 wiec moze powinienlem rozmawiac z jakims kierownikiem dzialu do spraw utrzymania klienta. I jeszcze jedno pytanie jakich argumentow powinienlem uzyc? Dzis przekonywalem konsultantke ze po 4 latach stazu, terminowosci wplat i mojej sredniej rachunkow ta oferta jest kiepska bo ludzie z mniejszym abo i to po 2 latach maja taka sama oferte i ze jestem rozczarowany takim traktowaniem. Czesciowo sie udalo. Moze powinienlem znalezc jakas podobna oferte w plusie czy orange i powiedziec ze za przeniesienie nr do nich dadza mi znizke na abo darmowe minuty wewnatrz sieci i jakis telefon taniej niz w erze. Tylko czy rzeczywiscie rozmawiac o tym z kierownikiem czy ze zwyklym konsultantem do spraw utrzymania klienta bo moze ta kobieta mowila prawde i rzeczywiscie nie ma prawa na obnizanie cen sluchawek no i oczywiscie czy nie bedzie problemu z polaczeniem sie z kierownikiem bo moga nie chciec mnie polaczyc? Najbardziej prosze o jakies sensowne argumenty. Dzieki!!!

#141290  autor: przemek910
 13 sty 2007, 17:27
toluen1 pisze:powiedziec ze za przeniesienie nr do nich dadza mi znizke na abo darmowe minuty wewnatrz sieci i jakis telefon taniej niz w erze.
Otóż to, przełączą Cię do działu rozwiązywania umów i tam przedstawią nowe ceny (będziesz musiał wszystko od nowa tłumaczyć...) dzwoń w dni robocze od 9 do 17 chyba, tylko oferta musi być prawdziwa... Oni mają w zwyczaju sprawdzać :-D

#141299  autor: toluen1
 13 sty 2007, 17:52
Prawdziwa to chodzi Ci o to ze taka oferta musi istniec? A jesli istnieje to chyba moge w erze sciemnic ze plus do mi na ta oferte znizke na abo np 30% i do tego jeszcze iles tam minut wewnatrz sieci gratis albo znizke na sluchawke za przeniesienie nr. Bo tego i tak nie sprawdza.

#141310  autor: przemek910
 13 sty 2007, 18:24
No troszkę ściemnić możesz że za to i za to dostaniesz to. Lecz nie uwierzą gdy wymyślisz że dadzą Ci taryfę która nie istnieje i N N73 za 10 gr ;)

#141313  autor: toluen1
 13 sty 2007, 18:33
Nie no oczywiscie wiadomo ze wszystko w granicach rozsadku ale jak przegladalem na szybko oferty plusa to nie widzialem zadnej lepszej od tej oferty ery w cenie do 60 zl. Ale poszukam jeszcze. A jak to jest z tymi konsultantami do spraw utrzymania klienta ktos wie czy oni moga schodzic z ceny aparatow czy nie? Bo nie wiem czy rozmawiac z nimi czy z ich kierownikiem.

#141314  autor: przemek910
 13 sty 2007, 18:35
Utrzymania klienta? Jak dzwonisz do BOA i jest to pierwszy konsultant z którym podczas tej rozmowy rozmawiasz to on nie może zejść z ceny telefonu. Tak na chłopski rozum :-D
A jaki telefon Cię interesuje?

#141324  autor: D@rio
 13 sty 2007, 18:58
tyle że oni znają oferty migracyjne u konkurecyjnych operatorów i jeśli im wciśniesz taki kit jak teraz z Plusem to napewno Ci nie uwierzą...

Obrazek

#141466  autor: Prometo
 14 sty 2007, 13:00
Dociekliwy pisze:Teraz ERA puściła jakimś dopychaczem, promocję na 2 tygodnie
Oferta promocyjna kończy się 04.02.2007r., później na pewno będzie oferta przed świetami wielkanocnymi bo w tym roku wypadają wczas.
W cenniku telefonów dla stałych abonentów jest data 24.11.2006r. - czyli stara data.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#147213  autor: art
 29 sty 2007, 18:13
(choc czytalem na forum iz niektorzy dostawali 50% upustu na telefon, ciezko mi troche w to uwierzyc wiec jesli jest na forum ktos taki to prosze o opisanie w tym temacie przebiegu swoich negocjacji, z gory dziekuje, choc zaznaczam wydaje mi sie to nie realne).
Ja otrzymałem taką ofertę na jeden z moich numerów i zapewniam że nie jest to nie realne!... mam 4 aktywne numery w erze... ten numer dla którego dostałem 50% zniżki na słuchawkę był 4 lata w sieci... rachunki nie były regulowane terminowo... wysokość abonamentu dla tego numeru to ok 40 zł z tym ze zazwyczaj rachunki były wyższe około 70-80 zł... w czasie gdy "numer przebywał" 2 miesiące w USA rachunki wynosiły odpowiednio 320 zł za 1 miesiąc i 650 za drugi :D... to wszystko...

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)