• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #140404  autor: hyhy
 09 sty 2007, 19:06
Prosze o szybka odpowiedz czy ta karta pasuje do tegop telefou. Nie mam dostepu do netu w tej chwili i nie mam gdzie poszukac.
http://www.allegro.pl/item148658633_wyp ... em_sd.html
A dokumentacji telefonu nie posiadam :D

Zapoznaj sie z zasadami tytulowania postow i dostosuj sie do nich
Dragon
Ostatnio zmieniony 09 sty 2007, 23:22 przez hyhy, łącznie zmieniany 2 razy.

#140408  autor: szejkspir
 09 sty 2007, 19:26
To nie są prawidłowe karty. Do K750i są Memory Stick Duo (Memory Stick Pro Duo). Tutaj masz link do aukcji na allegro:
Allegro

#140418  autor: hyhy
 09 sty 2007, 20:35
Ok a czy ktos uzywal z tym, tel kart 1 gb? Jest sens kupowac czy tna jak na symbianach ?
Przy okazji ile Wam trzyma bateria bo jak sie bawilem telefonem to pociagnela tylko 2 dni ( troche zdjec troche muzy glownie radio) byc moze to kwestia ze nie jest sformatowana bo dopiero raz ja ladowalem.) Jutro w pracy bede mial pare minut to zerkne na odpowiedz.

#140429  autor: szejkspir
 09 sty 2007, 21:31
Gdy mi się brat nią bawi to nawet i w dwa dni może wyładować. Ale mi trzyma nawet do 5 dni. Przeciętnie, kilkanaście smsów, troszkę rozmów, mp3 kilkanaście minut - trzyma 3, 4 dnie bez problemu. Bateria na prawde solidna :D

#140444  autor: Dragon
 09 sty 2007, 21:59
ten telefon obsluguje karty max 2GB wiec z karta 1GB nie bedzie problemow (tylko jesli bedziesz kupowal na Allegro to lepiej z SanDiska bo z Sony duzo to tzw fake'i)

#140520  autor: hyhy
 10 sty 2007, 09:49
Ok dzieki tylko chodzilo mi o to czy sa problemy z odczytem danych w sensie predkosci odczytywania. Z tego co wiem na symbianach przy wiekszych kartach niz 512 mb telefon dluuuuugo czyta dane z karty. Czy tu tez tak jest?

I pytyanie kolejne - czy w waszych k750 rowniez jest cos takiego ze dzwiek dzwonka gdy ktos do was dzwoni ustawiony na maxa daje tak glosno ze malo glowa nie odleci, a jak wlaczacie odtwarzacz mp3, to muzyka gra o wiele ciszej? Juz podglosnione jest to na maksa(szare paski pod klawiszem plusa) a i tak daje o wiele ciszej niz dzwonek na 8. Czy to tak powino byc czy sa gdzies jakies ukryte ustawienia ktore pominalem?:)

Czy jest mozliwosc ustawienia w tym fonie zeby po odebranym smsie co jakis czas wystepowal sygnal dzwiekowy, ewentualnie zaprogramowania swiatelka (diody czerwonej) zeby migala jak w starych ericssonach?

I wreszcie czy gdziekolwiek ktos spotkal sie z aplikacja do odczytu dokumetow word excel i pdf? Podobno to nie mozliwe a moze jednak:D

Jakie ciekawe gierki polecilibyscie?

Przepraszam ze ciagne temat nie na temat:D ale jak spowrotem podlacze net w domu to bede mial duzo czasu na spokojne poczytanie forum, teraz moge tylko jak nie ma szefa :D

#140524  autor: MATIZ
 10 sty 2007, 11:06
Telefon bez problemu czyta kartę 512MB - 1 GB nie miałem ale myśle ze nie będzie się ciąć. Dzwonek jest dlatego głośniejszy niż muzyka z odtwarzacza bo nie ma żadnych ustawień korektora(basy itp.) o ile się nie mylę. Ustaw w korektorze odtwarzacza wszystkie paski na max to zobaczysz że muza będzie głośna ale nie za bardzo wyraźna. Z tego co wiem to nie ma takiej możliwości żeby powtarzał sygnał SMS albo migała dioda. Aplikacji do czytania Worda i Excela nie ma raczej jeżeli już to do czytania e'booków :wink:

#140885  autor: hyhy
 12 sty 2007, 10:27
Drodzy panowie i panie:)
Wpadlem znow na moment i mam kolejne pytanie: czy wedlug was jest w ogole sens zmieniac soft z w800? do mojego fona? Co to daje?:D

I jesli chodzi o ta glosnosc o ktorej pisalem. Lepiej gra mp3 po zwiekszeniu paskow w konfiguracji, natomiast zastanawia mnie dzwiek glosnosci sms. Niezaleznie od tego jaka wysokosc dzwieku mam ustawiona w telefonie, gra tak samo. Czy to zalezy od kodowania samej mp3? Czy cos jeszcze tu mozna ustawic?

#140887  autor: frgt/10
 12 sty 2007, 10:33
hyhy pisze:Wpadlem znow na moment i mam kolejne pytanie: czy wedlug was jest w ogole sens zmieniac soft z w800? do mojego fona? Co to daje?:D
Brat zmienił i nie narzeka ;) W sumie fajny ten soft bo można korzystać z odtwarzacza mp3 tak jak w serii w :)

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#141193  autor: gomez1982
 13 sty 2007, 12:30
Otóż jest sposób żeby po nieodebranym połączeniu migała lampa "flesh'a" i wibrował ale musisz spachować plik main czyli oprogramowanie.Wejdź tutaj a potem na forum które nie działa w dniu dzisiejszym bo maja problemy ale tam na tym forum wszystkiego się dowiesz o "tjuningu" K750 oraz innych modeli tego producenta.

A co do softu ja zmieniłem na ten od W800i i moim zdaniem oprócz posiadania odtwarzacza Walkman to nic się nie zmieniło.A i przestrzegam Cię przez tym że odtwarzacz w serii W nie odtwarza plików Mp3 o zmiennym bitrate a ten z k750i to potrafi trochę to dziwne.A i jeszcze jedno ja mam zmieniony też sterownik dźwięku od W900 oraz hybrydę sterownika aparatu od k800i więc mam w pewnym stopniu dość zmodyfikowany telefon.

#141764  autor: hyhy
 15 sty 2007, 19:13
Mam pytania kolejne - czy jest jakis sposob zeby piszac smsa przejsc do ikonek z buzkami jakos inaczej niz prawy a potem lewy klawisz? Np przytrzymac ktorys klawisz:D

Kolejne pyanie - podglosnilem na jednej mp3 dzwiek na maksa i w pewnym momencie glosnik trzeszczy, czy to moze wskazywac na fakt, ze cos sie spali w glosniczku?

Druga sprawa blootooth - probowalem nawiazac polaczenie z kumplem kilka razy i dopiero za jakims 6-7 znalazl jego fona. Oba byly wlaczone na pewno dobrze w zasadzie zblizylem go blisko i dopiero zlapal. Watpie zeby cos mialo to wspolnego z kompem dzialajacym obok?

Dzis telefon mi upadl 2 razy z wysokosci mniej wiecej 1-1,5 metra, mozliwe ze cos szwankuje?:D

Potem jak upadl za chwilke sie zrestartowal (czarny ekran przez chwilke i "wloz karte sim" (luz na karcie byl?) a potem wszystko ok. Jutro pokombinuje z innymi urzadzeniami bloo.

Dzieki za odp. Poczytam tamto forum niedlugo bede mial czas:)

Pozdro i dzieki

[ Dodano: 2007-01-15, 19:13 ]
Mam pytania kolejne - czy jest jakis sposob zeby piszac smsa przejsc do ikonek z buzkami jakos inaczej niz prawy a potem lewy klawisz? Np przytrzymac ktorys klawisz:D

Kolejne pyanie - podglosnilem na jednej mp3 dzwiek na maksa i w pewnym momencie glosnik trzeszczy, czy to moze wskazywac na fakt, ze cos sie spali w glosniczku?

Druga sprawa blootooth - probowalem nawiazac polaczenie z kumplem kilka razy i dopiero za jakims 6-7 znalazl jego fona. Oba byly wlaczone na pewno dobrze w zasadzie zblizylem go blisko i dopiero zlapal. Watpie zeby cos mialo to wspolnego z kompem dzialajacym obok?

Dzis telefon mi upadl 2 razy z wysokosci mniej wiecej 1-1,5 metra, mozliwe ze cos szwankuje?:D

Potem jak upadl za chwilke sie zrestartowal (czarny ekran przez chwilke i "wloz karte sim" (luz na karcie byl?) a potem wszystko ok. Jutro pokombinuje z innymi urzadzeniami bloo.

Dzieki za odp. Poczytam tamto forum niedlugo bede mial czas:)

Pozdro i dzieki

#142339  autor: gomez1982
 17 sty 2007, 14:08
Mam rozwiązanie dla Twojego problemu sprzedaj K750i i kup 6630 są w podobnej cenie a symbian da Ci tyle możliwości zmian w telefonie że nawet nie jesteś w stanie sobie tego wyobrazić.A co do głośnika to w ten sposób możesz go łatwo spalić więc ścisz tą Mp3'trójke.