• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #138059  autor: Th0mas
 01 sty 2007, 11:32
To są dopiero złodzieje... narzekałem na TPsę ale to co Ci robią przechodzi wszelkie granice. Kończy mi się umowa na internet i dzwoniono do mnie z ofertą łącza 1Mb za 25zł przez 3 miechy, a potem przez 21 miesięcy 65zł. Głupiec nie skorzystałby z takiej okazji. Gdy poszedłem do salonu podpisać umowę. Stałem 2h w kolejce i przeglądałem ulotki. Na jednej z nich było napisane, że jest promocja dla starych i nowych użytkowników na takie łącze za cenę 33zł za pół roku i 66zł za półtora roku. Okazało się jednak, że takiej promocji dla stałych klientów nie ma, ani nie ma też czegoś takiego co oferowano mi przez telefon. To jest oferta tylko i wyłącznie dla nowych, a mnie mogą zaoferować takie łącze za 130zl!
Czy to jest w ogóle normalne? Po co dzwonią? Po co drukują ulotki? Albo mają niekompetentnych pracowników w salonach, którzy nie wiedzą, czemu tak na ulotce jest napisane, albo wprowadzają w błąd drukami. Nie wiem co gorsze. Ostrzegam Was przed tą firmą... brrr.

#138063  autor: gomez1982
 01 sty 2007, 12:09
Sam mam Internet w Multimedii i uciekam od niej jak tylko skończy się mi umowa.Mam 0,5 Mb i ściąganie z klientów P2P to katorga.Nigdy nie uzyskałem takiego transferu za jaki płace.

#138091  autor: PiotrG-dz
 01 sty 2007, 13:55
Ja miesiąc temu uciekłem z MM do innego opa kablowego.Zadzwoń do call center Multimedii może tam się sprawa wyjaśni.Może w lokalnym biurze jeszcze nic nie wiedzą :)

#138204  autor: Th0mas
 01 sty 2007, 20:29
Co proponujecie? Neostradę? Czy całkowite przejście do Dialogu i tam zakup internetu?

#138211  autor: D@rio
 01 sty 2007, 20:45
Oczywiście że Dialog...

Obrazek

#138217  autor: PiotrG-dz
 01 sty 2007, 21:00
Dialog ma świetną ofertę nawet DSL może być bez konieczności płacenia za abo telefoniczne :)Jakbym mieszkał w zasięgu Dialogu nawet bym się nie zastanawiał.

#138218  autor: Th0mas
 01 sty 2007, 21:01
Ale w TP dają kamerkę gratis :P

[ Dodano: 2007-01-01, 21:02 ]
Tylko, że wybór Dialogu łączy się ze zmianą numeru telefonu. A w cenniku nie widzę różnicy w cenach połączeń jeśli chodzi o telefon. Są tylko różnice w abonamencie.

#138221  autor: PiotrG-dz
 01 sty 2007, 21:05
Ale żeby miec DSL w dialogu to wczale nie trzeba płacić abonamentu za telefon.

#138250  autor: D@rio
 01 sty 2007, 21:54
Th0mas pisze:Ale w TP dają kamerkę gratis
nie stać Cię 70zł. za kamerkę? wielka mi promocja...
Th0mas pisze:Tylko, że wybór Dialogu łączy się ze zmianą numeru telefonu
zawsze można przenieść numer...

Obrazek

#138257  autor: Th0mas
 01 sty 2007, 22:22
Niestety nici z Dialogu. W mojej okolicy nie oferują swoich łącz.

#138304  autor: Kaczy
 02 sty 2007, 09:51
gomez1982 pisze:ściąganie z klientów P2P to katorga.Nigdy nie uzyskałem takiego transferu za jaki płace.
Ehh... a jak ściągasz pliki ze stron to też nie masz maksymalnej prędkości?

Ja korzystałem (i chyba znów zacznę korzystać z MM). U mnie działało wszystko bez problemu. Transfer zawsze maksymalny. Łącze do podzielenia bez problemu.

...::: Made for loneliness :::...

#138309  autor: frgt/10
 02 sty 2007, 10:21
Kaczy pisze:Ehh... a jak ściągasz pliki ze stron to też nie masz maksymalnej prędkości?
Wytłumaczę się za gomeza (bo to mój brat :P) To jest tak, że każdy test łącza pokazuje spokojnie te pół mega, przy ściąganiu z netu lub np. programy jak limewire i w tym stylu też jest spokojnie - problem jest z torrentami. Te chodzą fatalnie, ja mam linuksa z wyłączonym firewallem, pootiwerałem porty przychodzących połączeń i maksymalnie osiągnę 20-30 kb/s. Gomez ma windowsa i nie wiem jak z fw, ale też nie osiągnie dobrego transferu. To nie jest tylko u nas bo znajomi też tak mają u mnie w bloku. Multimedia ssie i to bardzo. Dają modem, który był już wymieniany bo nie wyrabia przy podłączeniu dwóch gniazdek telefonii (w końcu to voip) i dwóch komputerów podłączonych do netu. To jest absurd, bo facet z ich serwisu co wymieniał mi modem powiedział, że jak mi się nie podoba, że czasami pada internet/telefon to mogę sobie kupić router i będzie po problemie - usłyszał co o nim myślę oraz, że router powinni dawać sami w takim przypadku. Niestety - trzeba uciekać z MM bo to kicha, tylko.. na co? Tp - wiadomo, upc - tu jest lepiej, no chyba, że jakaś osiedlówka.

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#138317  autor: Kaczy
 02 sty 2007, 10:48
frgt/10 pisze:Dają modem, który był już wymieniany bo nie wyrabia przy podłączeniu dwóch gniazdek telefonii (w końcu to voip) i dwóch komputerów podłączonych do netu.
No właśnie. Problem jest z modem, który jest za słaby na p2p. Tak samo jak standardowe modemy tpsa.
frgt/10 pisze:no chyba, że jakaś osiedlówka
No ja właśnie chcę z osiedlówki uciec znów do MM.
W osiedlówce w sumie nie ma limitów, ale net działa jak chce. Raz po 2 Mbit a czasami po 128kbps. Chodzi jak... W MM chociaż mam gwarancje, że nie będzie takich cyrków.

...::: Made for loneliness :::...

#138323  autor: b@sho
 02 sty 2007, 11:00
hmmm.... z multimedia zawsze jaja byly... tp sa nie polecam, kamerke to tak naprawde mozna kupic za mniej niz 50zl, a nie sadze zeby dawali drozsze :wink: jesli chodzi o sciaganie torrentow to na windzie raz mi sie udalo osiagnac szybkosc sciagania dla jednego pliku 108kb/s :wink: wiadomo ze nie caly czas bo predkosc ta od wielu rzeczy jest uzalezniona ale tak kolo 90-100 caly czas szlo...
zeby niebylko korzystam z UPC, chello light

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#138327  autor: Th0mas
 02 sty 2007, 11:06
TP też raczej gwarantuje prędkość, a zamiast kamerki można wziąć kupony zwiększające limit ściągniętych danych. Szkoda, że UPC nie ma w Łodzi :/

#138328  autor: frgt/10
 02 sty 2007, 11:07
Kaczy pisze:No właśnie. Problem jest z modem, który jest za słaby na p2p. Tak samo jak standardowe modemy tpsa.
Prawda, ale ja i tak muszę o routerze pomyśleć bo laptop na smyczy to nie jest dobry pomysł ;/
Kaczy pisze:No ja właśnie chcę z osiedlówki uciec znów do MM.
Ale jak pomyślę o tych zbiorach na osiedlowych hubach ;)

Fakt faktem, za MM przemawia ich niezawodność... naprawdę to, że padł internet zdarza się baaaardzo rzadko o ile nie w ogóle. Za to mają plusa i to dużego u mnie.

#138368  autor: PiotrG-dz
 02 sty 2007, 12:57
U mnie BITCOMET ledwo osiaga predkość 5 kb/s a na U Torrencie buja się od 1 -2 -5 a czasami do 15kb/s Mam łącze z kablówki 512 kb/s.Czy u was też słabo idzie ściąganie P2P :?:

#138371  autor: b@sho
 02 sty 2007, 13:02
tepsaslave ja mam bitcommeta, na laczy 1mb, transerki rozne w zaleznosci od peerow i seedow, ale ponad 100kb osiagalem, a tak to 20-30kb lapie, choc jak malo zrodel to i mniej niz 1kb ciagnie. jesli chodzi o torrenty to naprwde duzo rzeczy wplywa na predkosc ich sciagania. a jak wyglada u ciebie sciagnie ze stron plikow :?:

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#138375  autor: gomez1982
 02 sty 2007, 13:09
b@sho ale widzisz u mnie jak nawet jest po 1000 seed'ów i po 15 k peer'ów to góra mam transfer 50 kilo.Ja żeby osiągnąć te 62 kilo za jakie jest płacone muszę włączyć 3 pliki do ściągania które łącznie uzyskują tą prędkość.A co lepsze ze stron ściąga się normalnie.Jak tak powiedział frgt/10 u nas każdy w bloku tak ma.A jak rozmawiam z ludźmi to przy UPC nie ma tego problemu.

#138378  autor: frgt/10
 02 sty 2007, 13:18
b@sho pisze:jesli chodzi o torrenty to naprwde duzo rzeczy wplywa na predkosc ich sciagania
Tak, liczba seedów/peerów, twoje łącze, czasami (zależnie od trakera) twoje ratio dl/ul, a także odblokowanie portów, wyjątki w firewallu, to na ile części podzielony jest plik (im większe tym gorzej) itd. itp. Mimo to, ja mam tak zrobione, że teoretycznie powinienem mieć normalną prędkość, a nie mam. Nie zadzwonię jednak do MM bo jeszcze by mnie na policję zgłosili :/ Coś jest u nich nie tak skoro czysty system nawet nic nie zmienia. Po prostu internet to u nich parodia. Oby do maja i koniec umowy :)