Kaczy pisze:Ehh... a jak ściągasz pliki ze stron to też nie masz maksymalnej prędkości?
Wytłumaczę się za gomeza (bo to mój brat

) To jest tak, że każdy test łącza pokazuje spokojnie te pół mega, przy ściąganiu z netu lub np. programy jak limewire i w tym stylu też jest spokojnie - problem jest z torrentami. Te chodzą fatalnie, ja mam linuksa z wyłączonym firewallem, pootiwerałem porty przychodzących połączeń i maksymalnie osiągnę 20-30 kb/s. Gomez ma windowsa i nie wiem jak z fw, ale też nie osiągnie dobrego transferu. To nie jest tylko u nas bo znajomi też tak mają u mnie w bloku. Multimedia ssie i to bardzo. Dają modem, który był już wymieniany bo nie wyrabia przy podłączeniu dwóch gniazdek telefonii (w końcu to voip) i dwóch komputerów podłączonych do netu. To jest absurd, bo facet z ich serwisu co wymieniał mi modem powiedział, że jak mi się nie podoba, że czasami pada internet/telefon to mogę sobie kupić router i będzie po problemie - usłyszał co o nim myślę oraz, że router powinni dawać sami w takim przypadku. Niestety - trzeba uciekać z MM bo to kicha, tylko.. na co? Tp - wiadomo, upc - tu jest lepiej, no chyba, że jakaś osiedlówka.