Kupiłem uzywany SE k700i i mam wrazenie ze gubi on zasieg. jak sie nim 'bawie' to zasieg dziwnie skacze (raz jest, raz nie, raz mocniej, raz slabiej). myslalem ze moze przykladam palca w miejsce gdzie jest antena (w instrukcji sterego tel. byl ostrzezenie przed tym) ale trzymajac palca w innym miejscu tez szalal. Jak sprawdzic czy na pewno gubi zasieg?
- Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
A słyszałeś o netmonitorze w SE K700i? Netmonitor jest w Nokiach... To raz a dwa tylko SE D/K 750i posiadają coś podobnego do netmoniotra.Marcin pisze:Slyszalem o takim programie- netmonitor, za pomoca którego można sprawdzić sile sygnalu w telefonie i kilka róznych rzeczy jeszcze
Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...
Nad "okiem" aparatu.Thomass pisze:w którym miejscu mniej więcej jest ona w k700i?
Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...
Ja bym był sklonny stwierdzić że uszkodzenie jest związane z ubitym PA-końcówka mocy.Dobrym sprawdzianem jest próba sprawdzenia w samym mie ście oraz poza nim-wieś .
Mialem bardzo podobny przypadek z siemens-em w miescie działał bez zarzutu a na wsi nie choć był bardzo blisko przemiennika-wymiana końcówki PA pomogła.
Mialem bardzo podobny przypadek z siemens-em w miescie działał bez zarzutu a na wsi nie choć był bardzo blisko przemiennika-wymiana końcówki PA pomogła.