• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #137408  autor: KPMKAT
 30 gru 2006, 00:14
Witam waham się nad nokią N70... Mam pytanie, czy kupując tel zakupiony np w Gdańsku, jeśli będę chciał realizowac gwarancję w salonie Idei w Katowichach to nie będzie problemu ?

#137409  autor: tomico
 30 gru 2006, 00:17
Nie będzie żadnego problemu. Gwarancja jest ważna na całym terenie polski, a nawet europy, ponieważ jest to europejska gwarancja. Jak będą jakieś problemy z telefonem to poprostu idziesz do serwisu i bez problemu oddajesz telefon.

#137410  autor: KPMKAT
 30 gru 2006, 00:23
A jeszcze pytanie do Ciebie Tomico, bo widze że znasz sie (prawie) na wszystkim - odnośnie zmiany numeru.

Kiedyś czytałem ze można było przejść do konkurencyjnej sieci nie zmieniając numeru ?? Czy posiadając aktualnie kartę sim ery, będe musiałzmieniać ja na nową, jesli tak - to chyba oczywise ze utrace wszelkie zasoby pieniężne na karcie ??

#137413  autor: tomico
 30 gru 2006, 00:28
A jeszcze pytanie do Ciebie Tomico, bo widze że znasz sie (prawie) na wszystkim - odnośnie zmiany numeru.
No nie na wszystkim ale trochę się interesuje :wink:
Kiedyś czytałem ze można było przejść do konkurencyjnej sieci nie zmieniając numeru ?? Czy posiadając aktualnie kartę sim ery, będe musiałzmieniać ja na nową, jesli tak - to chyba oczywise ze utrace wszelkie zasoby pieniężne na karcie ??

Tak można bez problemu. Wnioskując chyba masz prepaida. Tak więc zmieniając sieć nie będziesz musiał zmieniać karty sim. Numer tylko "zdalnie" zostaje przeniesiony do innej sieci bez wymiany karty. Wydaje mi się że stracisz całą kwotę którą masz na karcie, ale nie jestem pewny jak to robi Era. Na 95% stracisz całą kwotę po zmianie sieci dlatego lepiej ją wykorzystać wcześniej.

#137414  autor: KPMKAT
 30 gru 2006, 00:31
dzięki za info :) Odwdzięczam się punktem :)

Co słychać u Ciebie [you] ...

#137415  autor: Kaczy
 30 gru 2006, 00:33
tomico pisze:Wydaje mi się że stracisz całą kwotę którą masz na karcie, ale nie jestem pewny jak to robi Era. Na 95% stracisz całą kwotę po zmianie sieci dlatego lepiej ją wykorzystać wcześniej.
Na 100% tracisz całą kasę. Dodatkowo w przypadku pre-paida musisz mieć zarejestrowany numer i stan konta pozwalający pokryć proces przeniesienia numeru (50 lub 61 zł w zależności od tego z jakiej sieci się przenosisz).

...::: Made for loneliness :::...

#137416  autor: Irek
 30 gru 2006, 00:35
tomico pisze:Tak więc zmieniając sieć nie będziesz musiał zmieniać karty sim.
Mylisz się dostanie nową kartę SIM.
tomico pisze:Na 95% stracisz całą kwotę po zmianie sieci dlatego lepiej ją wykorzystać wcześniej.
Na 100% straci całą kwotę. Lepiej ją wykorzystać!

"And one more thing..."

#137417  autor: Kaczy
 30 gru 2006, 00:37
IreQ pisze:Mylisz się dostanie nową kartę SIM.
Dokładnie. W przypadku simplusa nawet jest to zaznaczone, że karta musi być z HLR 96.
W końcu na karcie są zapisane ustawienia operatora (stan konta w przypadku AoC etc.)

#137418  autor: tomico
 30 gru 2006, 00:38
Kaczy pisze:IreQ napisał/a:
Mylisz się dostanie nową kartę SIM.

Dokładnie. W przypadku simplusa nawet jest to zaznaczone, że karta musi być z HLR 96.
W końcu na karcie są zapisane ustawienia operatora (stan konta w przypadku AoC etc.)
Fakt mój błąd zwracam honor Ireq i Kaczy.

[ Dodano: 2006-12-30, 00:38 ]
W każdym razie kasa przepada.

#137419  autor: Irek
 30 gru 2006, 00:39
I o ile się nie myle trzeba za nią dodatkowo zapłacić. Przynajmniej tak jest w pre-paidzie Ery. ;)

"And one more thing..."

#137420  autor: Kaczy
 30 gru 2006, 00:48
IreQ pisze:I o ile się nie myle trzeba za nią dodatkowo zapłacić.
12,20 zł w przypadku Simplusa bądź SS.

Ehh... parę tygodni temu robili mi testy z przenoszenia numerów. Musiałem w 1. dzień nauczyć się całego procesu (ponad 100 stron różnych wariantów- post-paid- post-paid, pre-paid- prepaid etc, w dodatku wersje z pełnomocnictwem bądź bez).
Obłęd...

#137422  autor: KPMKAT
 30 gru 2006, 00:50
To nieciekawie... trzeba będzie zrzucić kontakty na koma a potem na nową karte.... Myślałem że będize prościej i bez opłat, ale to i tak pikuś w porównaniu do ściagnięcia simlocka z N70 ... :)

Co słychać u Ciebie [you] ...

#137423  autor: Kaczy
 30 gru 2006, 00:52
KPMKAT pisze:Myślałem że będize prościej i bez opłat,
Dolicz do tego jeszcze czas. Około 10 dni. Plus możliwość chwilowej niemożności wykonywania połaczeń.
Niestety przeniesienie to nie taka prosta sprawa i nie da jej się załatwić w 5 minut ;)

#137427  autor: Irek
 30 gru 2006, 01:18
KPMKAT pisze:ale to i tak pikuś w porównaniu do ściagnięcia simlocka z N70 ...

Tak czy tak by to nic nie dało.

"And one more thing..."