• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #136781  autor: simplus
 27 gru 2006, 17:42
sklep.plusgsm.pl
Dlaczego na stronie nie da się kupić wszystkich telefonów z oferty tylko kilka??
Dlaczego nie mogę wybrać dla siebie numeru???

Jak działa ten sklep???
Czy ktoś już coś przez niego zamawiał???

A może lepiej pójść do salonu.

Moja sytuacja jest taka:
Potrzebuje abonamentu ok. 40 zł (obojętnie w jakiej sieci) tylko BARDZO WAŻNA jest dla mnie możliwość obsługi konta i zamawiania telefonu przez net, bo nie mam czasu na wizyty w salonie. Słyszałem o Ebok, ale tam nie ma tyle możliwości co na www.orange.pl . Pomyślałem o Orange bo jego możliwości on-line wydają się duże. Jednak wiecej dzwonie do Plusa i Ery.

Era podobno ma kiepski zasięg.
Więc najchętniej wezmę Plusa.

PS: czy kiedyś Plus poprawi swoją stronę. Bo uważam, że Orange.pl jest najlepsza polską stroną operatora??

#136792  autor: bosman102
 27 gru 2006, 18:01
simplus pisze:A może lepiej pójść do salonu.
w niedziele supermakety czy centra handlowe są otwarte (nie chodzi akurat o 1 stycznia tylko ogólnie) więc z pewnością znajdziesz czas.
simplus pisze:PS: czy kiedyś Plus poprawi swoją stronę. Bo uważam, że Orange.pl jest najlepsza polską stroną operatora??
Chyba odwrotnie.

#136794  autor: przemek910
 27 gru 2006, 18:03
simplus pisze:Era podobno ma kiepski zasięg.
Zdarzają się kiepskie miejsca tak jak u każdego Operatora.
simplus pisze:Orange.pl jest najlepsza polską stroną operatora??
Jesteś jedną z nielicznych osób które tak uważaja ;-)
simplus pisze:czy kiedyś Plus poprawi swoją stronę.
Miała byc poprawiona w październiku.. :roll:

[ Dodano: 2006-12-27, 18:07 ]
simplus pisze:Potrzebuje abonamentu ok. 40 zł (obojętnie w jakiej sieci)
W erze masz za 40 zł 80 minut do wszystkich sieci.
Pewniej jest pójśc do salonu.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#136803  autor: Irek
 27 gru 2006, 18:35
simplus pisze:Dlaczego na stronie nie da się kupić wszystkich telefonów z oferty tylko kilka??
Zapytaj o to Operatora.
simplus pisze:laczego nie mogę wybrać dla siebie numeru???
Widocznie preferują kontakt wzrokowy z klientem.
Era podobno ma kiepski zasięg.
Więc najchętniej wezmę Plusa.
Zasięg u wszystkich opów jest podobny, wiec twierdzenie, "że coś podobno.." nie ma najmniejszego sensu.

"And one more thing..."

#136808  autor: Th0mas
 27 gru 2006, 18:56
IreQ, ale wg mnie Plus ma najlepszy według mnie. Korzystałem już ze wszystkich sieci i tylko z Plusem nie miałem nigdy problemu.

#136810  autor: przemek910
 27 gru 2006, 19:00
Th0mas pisze:ale wg mnie Plus ma najlepszy według mnie
;-)

A u mnie odwrotnie, podczas ostatniej podróży nad morze miałem problemy z zasięgiem Plusa (a dokładnie za Częstochową), gdzie Era miała doskonały.

#136812  autor: Irek
 27 gru 2006, 19:02
Th0mas pisze:IreQ, ale wg mnie Plus ma najlepszy według mnie. Korzystałem już ze wszystkich sieci i tylko z Plusem nie miałem nigdy problemu.
To musisz chyba być jednym z najbardziej zadowolonych użytkowników tej Sieci.

"And one more thing..."

#136814  autor: bosman102
 27 gru 2006, 19:07
Th0mas, dołączam d0o grona zadowolonych, mam i abonament i simplus i nigdy kłopotów nie było :P

#136824  autor: lukasm
 27 gru 2006, 19:54
Co do sklepu - korzystałem, wszystko szybko poszło (chyba 3 dni od złożenia zamówienia był kurier), ale - musiałem wpłacić kaucję (pierwszy raz mi się to zdarzyło), trochę czekałem na aktywację karty sim (akurat trafiłem na 3 dni świąt), baardzo długo czekałem na zwrot mojego egzemplarza umowy, wynikła również nieścisłość co do samej daty zawarcia umowy (umowa na odległość), a z plusów - aparat był tańszy poprzez e-sklep, dodatkowo coś im się pokręciło i zapłaciłem za aparat cenę z wyższej taryfy - czyli mniej:) Sam e-bok żadnych rewelacji.
Dzisiaj z ciekawości zaglądałem do e-sklepu Orange. Całkiem fajny, dodają do umowy minuty na 12 miechów (w orange), pakiet danych, można wybrać ładny numer (np. 509 463 463 znalazłem, czy jakoś tak) i telefony taniej niż w tradycyjnym salonie. No i są bilingi online (???). Całkiem fajnie, gdyby jeszcze słuchawki i minuty były tańsze (no ale w Orange stawiają na jakość usług a nie konkurencję cenową ;-)

#136826  autor: przemek910
 27 gru 2006, 19:58
lukasm pisze:No i s? bilingi online (???).
tak, w Erze te? to jest.
lukasm pisze:Orange stawiaj? na jako?? us?ug a nie konkurencj? cenow?
Ani jedno ani drugie im nie wychodzi. ;-)
Ostatnio zmieniony 27 gru 2006, 20:08 przez przemek910, łącznie zmieniany 1 raz.

#136831  autor: Th0mas
 27 gru 2006, 20:12
IreQ pisze: To musisz chyba być jednym z najbardziej zadowolonych użytkowników tej Sieci.
Jeśli chodzi o zasięg, to tak, a jeśli o ceny to nie za bardzo.

#137829  autor: D@rio
 31 gru 2006, 09:41
simplus pisze:Dlaczego na stronie nie da się kupić wszystkich telefonów z oferty tylko kilka??
na stronie prezentowane są tylko modele, które są obecnie w magazynie.
simplus pisze:Dlaczego nie mogę wybrać dla siebie numeru???
ponieważ e-Sklep nie ma takiej funkcjonalności. Numer jest przydzielany przez konsultanta.
simplus pisze:Jak działa ten sklep???
internetowo
simplus pisze:Czy ktoś już coś przez niego zamawiał???
ja...

lukasm, ile Ci kaucji zawołali i z jakiego tytułu jeśli można wiedzieć?

Obrazek

#137872  autor: lukasm
 31 gru 2006, 11:44
*Dario: 200 pln na trzy miesiące, z jakiej racji - nie wiem. Może nie byłem dość wiarygodny :)