Kaczy pisze:Jak to jest z tym kalkulatorem Nokii? Czy po 3 źle wpisanych kodach automatycznie blokujemy telefon? Czy później da się go odblokować poprzez wgranie nowego softu (ściągniecia sima kablem)?
Ja jak kupiłem swoją Nokie 3220 na allegro to poprzedni właściciel musiał nieumiejętnie wpisać trzy razy zły kod bo telefon miał simlocka na ere a po włożeniu karty innego operatora nie miałem możliwości wpisania kodu, ale po wgraniu nowego softa była już taka możliwość więc wniosek jest taki że wgranie nowego softa resetuje to ale czy przywraca także simlocka to już nie wiem, a może ktoś wie?
Kaczy pisze:Cytat:
Pierwszy i ostatni kod, są kodami najpewniejszymi z kodów które zostają wygenerowane.
Hehe... no to coś mi nie poszło ostatnio z Nokią 6100. Wpisałem 1. i ostatni kod, ale się nie odblokowało :/
Nie jest tak łatwo znaleźć generator który poprawnie generuje kody ja to robiłem na jakiejś stronie ale już ona nie działa, a oprócz tego miałem kilka programowych generatorów i żaden z nich nie generował poprawnego kodu który uzyskałem na stronie i w związku z powyższym może ktoś ma jakiś PEWNY generator lub adres gdzie można taki kod wygenerować za free?