• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 14 z 136
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 136

#133265  autor: APolonski
 16 gru 2006, 12:18
Ale ja nie włączałem żadnego pakietu, po prostu załadowałem tela przez numer 880, doładowało mi kwotą 25zł+5zł (5 za na okrągło które mam od 2lat)+25zł promocyjne, wszystko to pojawiło się na koncie sprawdziłem w orange online- na koncie było:
1.30zł
2.25zł
3. kilkanaście sekund z ostatniego jescze masz gadane
Po tym nie włączałem żadnego pakietu, daleki jestem zresztą od tego, bo zawsze wydawało mi się (jak na razie i wtej chwili życie to potwierdza) że promocja to tylko sposób na wyciągnięcie z użytkownika większych pieniędzy. Jedyne co od co najmniej dwóch lat ładuję do telefonu to pakiety masz gadane, ale za nie nie jest kasowane z głównego konta nic poza tym ile kosztuje dane masz gadane czyli np w przypadku 40minut 12zł. W moim przypadku zaś po załadowaniu tela nic nie ładowałem tylko po prostu dzwoniłem tak jak zwykle w orange i na stacjonarne i na początku zaczęło schodzić wygląda na to że trochę z promocyjnego (tak na podpuchę żebym nie zauważył że coś jest nie tak) a zaraz potem z głównego, i dopiero wtedy zrobiłem masz gadane, by uchronić się przed wyssaniem. W momencie zrobienia masz gadane 40 zeszło mi 12zł z głównego i tak powinno być, tyle że teraz nie mam jak ruszyć tego promocyjnego. Ciekawi mnie też jak to w ogóle jest i jak prawdopodobnie było w moim wypadku z tym promocyjnym. I to w sumie tyle, przeczytajcie uważnie, bo dwie poprzednie odpowiedzi jakich udzieliliście są błędne, nie była włączana żadna usługa, zrobienie masz gadane nie wiąże się z jakąś dodatkową opłatą oprócz tej która jest zawsze czyli 12zł za 40minut- znika z głównego 12zł, a w polu pakiet tańszych minut pojawia się po prostu 40minut- wszystko widać jak na dłoni w orange online.
AP.

#133267  autor: b@sho
 16 gru 2006, 12:25
skoro najpierw dales ten link:
http://www.sprzedaj.neostrada.pl/telepo ... ed_sms.jpg
dostales odp taka jakie bylo pyt

to teraz ci cos pokaze
9,86zł + 12 zl = 21,86 wiec nie wiele ci zjadlo.

i zapominasz o jednym piszesz ze dzwonisz na oragne i stacjonrane, to dziala tylko w pkiecie masz gadane. z konta promocyjnego odliczaja tylko polaczenia do orange, a do tpsa licza juz z glownego.
probujesz sie doszukac ze cie kantuja a moim zdnaiem sam poczytaj uwaznie regulaminy. poki co na tyle uzytkownikow tylko ty jeden twierdzisz ze te promki to podpucha (+ wiadomo uzytkownicy tt :wink: )

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#133269  autor: babeo
 16 gru 2006, 12:28
APolonski, może zgubiło Cie to, że "Masz gadane" jest do Orange i stacjonarek, a doładowanie promocyjne tylko do Orange. Przeanalizowałeś to?

#133270  autor: APolonski
 16 gru 2006, 12:31
Może trochę za dużo piszę, teraz w skrócie- czy jest jakaś możliwość ruszenia promocyjnego inaczej niż przez sms-y, oraz jak to się stało że po załadowaniu 880 w pewnym momencie po paru telefonach (tylko do orange) zauważyłem że na promocyjnym koncie mam o 5zł mniej i na głównym też gdzieś o 5zł mniej, czyli musiało schodzić i z tego i z tego (wtedy dopiero zrobiłem masz gadane by ten proces zahamować, i rzeczywiście teraz rozmowy idą z masz gadane, sms z promocyjnego.
AP

#133271  autor: marektomek
 16 gru 2006, 12:32
Człowieku w czym ty widzisz tyle problemów? Jak już wyżej napisano przeczytaj regulamin a potem sie zastanów czy cie ktoś okrada czy nie.

#133273  autor: APolonski
 16 gru 2006, 12:34
babeo83 pisze:APolonski, może zgubiło Cie to, że "Masz gadane" jest do Orange i stacjonarek, a doładowanie promocyjne tylko do Orange. Przeanalizowałeś to?
WOW!! to jest chyba to, rzeczywiście zawsze traktowałem "stacjonarkę" jak orange i nawet do tej chwili nie myślałem że jest inaczej, tyle że na pewno dzwoniłem na numer Tepsy, a nie jakiegoś innego stacjonarnego operatora. Muszę sprawdzić, ale chyba dzwoniłem na jakieś stacjonarne zaraz po załadowaniu.
AP.

#133274  autor: marektomek
 16 gru 2006, 12:35
APolonski pisze:Może trochę za dużo piszę, teraz w skrócie- czy jest jakaś możliwość ruszenia promocyjnego inaczej niż przez sms-y, oraz jak to się stało że po załadowaniu 880 w pewnym momencie po paru telefonach (tylko do orange) zauważyłem że na promocyjnym koncie mam o 5zł mniej i na głównym też gdzieś o 5zł mniej, czyli musiało schodzić i z tego i z tego (wtedy dopiero zrobiłem masz gadane by ten proces zahamować, i rzeczywiście teraz rozmowy idą z masz gadane, sms z promocyjnego.
AP
Kase z promocyjnego możesz "ruszyć" przez: pisanie smsów do orange ale bez pakietu, rozmowy do orange ale też bez pakietu, za to możesz z lepszymi numerami, to wszystko, cała filozofia, a w twoim przypadku zanim zrobisz pakiet masz agdane to wydzwon konto promocyjne do orange i po wyczerpaniu kasy na ppromocyjnym mozesz sobie zrobic pakiet

#133275  autor: b@sho
 16 gru 2006, 12:35
jAPolonski to wkoncu dzwoniles na stacjonarki czy nie :?: chwilowo tego promycyjnego nie ruszysz, dopioero jak wykorzystasz pakiet to bedziesz mogl ruszyc dzwoniac na orange, nie na stacjonarne. ewentualnie wlaczyc ktoras usluge obnizajac cene polaczen w orange, np ln. wtedy wiecej pogadasz, ale tez dopiero wl ja jak wykorzystac pakiet mg

[ Dodano: 2006-12-16, 12:36 ]
ps, koniec tej rozmowy bo wedlug mnie wszystko jest jasne

#133278  autor: APolonski
 16 gru 2006, 12:39
Wielkie dzięki
AP. :smt006

#133335  autor: D@rio
 16 gru 2006, 14:42
dla mnie wszystko z kontem AP też jest wporządku...nie wiem w czym szukacie "dziury"...

Obrazek

#133336  autor: b@sho
 16 gru 2006, 14:43
D@rio my to wiemy, ty to wiesz, ale on nie mogl jakos tego pojac :wink:

#133338  autor: D@rio
 16 gru 2006, 14:44
no wlasnie widze i sie bardzo dziwie...jak czytam to raz po raz 3x juz, to dalej nie wiem....poprostu nie rozumiem o co chodzi użytkownikowi.

Obrazek

#133341  autor: b@sho
 16 gru 2006, 14:45
D@rio on juz zrozumial wiec temat ten juz zamkniety jest. teraz czekamy na info o nowych promkach bo ta z 25 + 25 jutro sie konczy :( wiec jest ostatnia chwila by sie na nia zalapac

#133344  autor: babeo
 16 gru 2006, 14:46
D@rio, poprostu myślałem że zawsze Orange i stacjonarne to jest to samo :-)

#133943  autor: pumba
 18 gru 2006, 20:36
Ale APolonski nam tu zamieszał ;)
Ja tak w skrócie dodam że środki z konta promocyjnego zawsze są wykorzystywane w pierwszej kolejności przed środkami z konta głównego oczywiście tylko na rozmowy i SMSy w Orange. A żeby najkorzystniej wykorzystać te środki z konta promocyjnego to chyba najlepiej siedzieć na Orange Go bo wtedy normalnie minuta nas kosztuje 60gr, SMS 15gr, a dzięki usługą obniżającym koszt połączeń minuta rozmowy do wszystkich w Orange może kosztować nas 30gr lub do trzech wybranych numerów 5gr/min i dlatego przeszedłem z POPa na Orange Go bo teraz godzina rozmowy z wybranym numerem kosztuje mnie tylko 3zł a pomyśleć że kiedyś tyle płaciło się za minutę więc Orange Go nie jest do końca takim najgorszym prepaidem ;)

A czy ma ktoś już jakieś wieści o nowych promocyjnych doładowaniach bo ja z ostatniej promocji skorzystałem dwa razy w ciągu dwóch tygodni i żałuję że nie zrobiłem tego na zapas bo kasa już mi się kończy :|

#133948  autor: babeo
 18 gru 2006, 21:15
pumba pisze:A czy ma ktoś już jakieś wieści o nowych promocyjnych doładowaniach
Jak tylkjo coś bedziemy widzili to napewno info się pojawi. Poza tym, tak jak pisał oprych zawsze można zadzwinić do BOKu i "pociągnąć ich za język" :-)

#133960  autor: oprych
 18 gru 2006, 21:36
Jutro spróbuję się czegoś dowiedzieć :wink:

[ Dodano: 2006-12-22, 21:43 ]
Na dzień dzisiejszy brak promocyjnych doładowań-info z BOK

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#135784  autor: konrad
 24 gru 2006, 11:33
no i jest :)
10zł wiecej

#136072  autor: oprych
 25 gru 2006, 06:21
Więc napewno z tej promocji skorzystam, choć rewelacyjna nie ejst...

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#136155  autor: babeo
 25 gru 2006, 14:33
Dzwina, że taka po Świąteczna (tylko 3 dni) może nie chcieli ryzykować dodoatkowego ruchu. A dali coś, żby ludzie nabili sobei konta przed Sylwkiem :lol:
  • Strona 14 z 136
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 136
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14