• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

Czy jestescie zainteresowani tym by orange udostepnilo nam (tak jak jest w innych sieciach) usluge kto dzwonil??

tak
34
81%
nie
4
10%
nie wiem
4
10%
 #133100  autor: b@sho
 15 gru 2006, 22:13
ostanio myslalem sobie nad tym ze milo by bylo w orange miec taka usluge jak maja klienci plus czy ery. mysle ze wielu nam by sie ona przydala. czesto zdarza sie ze padnie nam bateria albo gdizes dzownimy i w tym czasie ktos proboje sie z nami skontaktowac, a tu klops. dobrze by bylo dostawac wtedy sms z nr i kiedy probowano sie do nas dodzwonic. takie jest moje zdanie a co wy o tym myslicie :?: pisalem ostatnio sobie na ten temat z bok

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#133102  autor: PiotrG-dz
 15 gru 2006, 22:15
Też jestem za tym żeby to się w Orange pojawiło. :)

#133109  autor: ravel
 15 gru 2006, 22:40
orange uwaza ze poczta glosowa jest klienta powinna wystarczyc. no i na poczcie da sie zarobic (gdy sie dzwoniacy natnie na nia), a takie sms to tylko koniecznosc dodatkowych wydatkow (w koncu trzeba komus zaplacic za napisanie kilku linijek kodu + dopisac kilka linijek do panelu administracyjnego) ;)

#133130  autor: b@sho
 15 gru 2006, 23:40
ravel jakos inni operatorzy moga, to i ci tez beda mogli, w zadnej odpowiedzi od nich nie powiedziano mi nie. stwierdzenie padlo ze pomysla nad ta sugestia. nawet jezeli tak gadaja to przynajmniej warto cos probowac bo jak bedziemy siedziec na dupie to nic nie zalatwimy tak wiec uwazam ze warto w tej kwestii sie wypowiadac pozatym prosilbym bardzo jesli juz sie ktos wypowiada to niech zaznaczy odpowiednia opcje w ankiecie :wink:

#133141  autor: ravel
 16 gru 2006, 00:34
oczywiscie zycze wam jak najlepiej ;) poki co mam ere i przez rok trzyma mnie cyrograf. jak cos wywalczycie bede pierwszy brawo bil. w razie czego moge sie podpisac pod jakas petycja do orange ;d
a w ankiecie nie bede glosowal, bo z pytania wydaje mi sie, ze dotyczy ono tylko klientow pomaranczy

#133145  autor: babeo
 16 gru 2006, 01:13
b@sho, dokładnie. Już też się zastanawiałem dlaczego nie ma tego w Orange :roll:

#133150  autor: oprych
 16 gru 2006, 01:35
b@sho pisze:stwierdzenie padlo ze pomysla nad ta sugestia
Raczej zawsze tak odpowiadają, kiedy proponuje się im jakąś nową usługę, zwyczajna odpowiedź.
ravel pisze:w razie czego moge sie podpisac pod jakas petycja do orange ;d
Takie petycje nei wiele raczej dadzą. Swego czasu czytałem na jednym z for, że namawiano do buntu i wyłaczenia jeden dzień wszystkich komórek, aby przywrócili smsy za jeden grosz :twisted:

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#133175  autor: D@rio
 16 gru 2006, 03:41
Orange uważa iż wariant z pocztą głosową jest wystarczający po prostu...

A z tymi SMS-ami za 1gr. to już w ogóle paranoja. Dla wielu użytkowników te SMS'y to jak jakieś najwyższe dobro. Z jednej strony to chciałbym aby użytkownikom pre-paid na jakiś czas je wyłączono ;-) ...

Obrazek

#133184  autor: babeo
 16 gru 2006, 08:46
D@rio pisze:A z tymi SMS-ami za 1gr. to już w ogóle paranoja. Dla wielu użytkowników te SMS'y to jak jakieś najwyższe dobro. Z jednej strony to chciałbym aby użytkownikom pre-paid na jakiś czas je wyłączono ;-) ...
hehe, to by dopiero było :shock: ale z drugiej strony bateria dłużej by mi trzymała :mrgreen:

#133191  autor: Th0mas
 16 gru 2006, 09:32
W Orange powinni też wprowadzić to co Era, czyli informowanie o tym, że ktoś już jest "online"

#133194  autor: D@rio
 16 gru 2006, 09:33
babeo83 pisze:
hehe, to by dopiero było ale z drugiej strony bateria dłużej by mi trzymała
po prostu wkurzają mnie ludzie tacy, którzy korzystają z komórki tylko wtedy kiedy mają te pakiet po 1gr. Tak jakby już 20gr. to był wielki majątek. Dlatego myślę, że promocja już się powinna skończyć, już za długo...

Obrazek

#133195  autor: Th0mas
 16 gru 2006, 09:35
D@rio, ja mam np. abonament i chciałbym mieć smsy za 1gr, a nie mam, i nie zapowiada się, żebym przed końcem umowy miał :P

#133201  autor: D@rio
 16 gru 2006, 09:43
Th0mas pisze:D@rio, ja mam np. abonament i chciałbym mieć smsy za 1gr, a nie mam, i nie zapowiada się, żebym przed końcem umowy miał
ja też nie mam i zbytnio nad tym nie ubolewam. Mam tylko 1xpakiet 100 SMS za 10zl. a pozatym jeśli trzeba to piszę po 16gr. i nie ubolewam nad tym zbytnio...

Obrazek

#133224  autor: b@sho
 16 gru 2006, 11:13
D@rio sms za grosz to wiesz, fajnie ze sa i tyle. ja tam wiecej dzwonie niz pisze, wiec mnie to tam lata. ale swoja droga jesli w innych sieciach sa za 1gr to niech i tu beda :P oprych widze ze ty zawsze sceptycznie podchodzisz do wszystkiego :wink: to co mamy siedziec z zalozonymi rekami :?: wtedy to napewno nic nie da. moze dla orange poczta wystarcza ale dal mnie nie bo poczte to mam wylaczona. sam nie lubie nacinac sie na automat (choc teraz z jedno sekundowym na liczaniem to juz nie jest takie straszne jak kiedys gdy kasowalo za 1 min) wiec nie hce by ktos sie nacial na moj. a skoro w innych sieciach usluga kto dzwonil jest za darmo, i dziala , imogli ja wprowadzic to czemu by nie mogla byc w orange, proste :wink:

#133253  autor: babeo
 16 gru 2006, 11:55
Th0mas pisze:W Orange powinni też wprowadzić to co Era, czyli informowanie o tym, że ktoś już jest "online"
Ja jestem temu przeciwny. tzn może być, ale żeby można to wyłączyć.

#133312  autor: cperek997
 16 gru 2006, 13:52
A ja jestem za... Przydatne to jest, przynajmniej wiadomo czy ktoś próbował się do nas dodzwonić... A odpowiedź "pomyślimy nad tą sugestią" to jeden wielki standart, kiedy do nich nie napiszę to odpisują: "Pomyślimy nad ta sugestią. Została ona przekazana do Działu Markrtingu"... I tyle...

#133315  autor: babeo
 16 gru 2006, 13:57
Ja może sprecyzuje. Chciałbym, aby było coś takeigo, że jak mam wyłączony telefon i ktoś dzwonił, że żeby po włączeniu dostać smsa, że ktoś próbował się dodzownić, ale nie takie coś, że ten kto dzwonił dostawałby informację, że jestem już w sieci.

#133316  autor: b@sho
 16 gru 2006, 13:59
babeo83 wlasnie o to mi chodzi , zeby dostawac info kto dzwonil a nie odwrotnie

#133317  autor: babeo
 16 gru 2006, 14:02
b@sho, a to takie coś, to jestem za :-)

#133318  autor: cperek997
 16 gru 2006, 14:04
Mi też o to chodziło...