• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #132120  autor: ZochO
 12 gru 2006, 08:37
Witam
do nie dawna na stronie heyah można było sprawdzić do jakiej sieci należy dany numer, teraz pozostał po tym tylko ślad w google, który chyba nie działa poprawnie:
http://209.85.129.104/search?q=cache:EA ... lr=lang_pl
Czy ktoś zna może jakiś adres w internecie gdzie można by było sprawdzić taką informację? Dodam jeszcze tylko że od dziś jestem posiadaczem numeru w simplusie zaczynającego się od 504 :D a na kopi zrobionej przez google podanej w linku powyżej nadal podaje mi, że mój numer należy do Orange.

#132123  autor: RobertX
 12 gru 2006, 08:51
Heh moze to nie dziala z zwiazku z mozliwoscia przenoszenia numeru. Teraz taka strona nie ma sensu bo nr 601 xxx xxx mozna miec w orange ;)

#132127  autor: pawel_k
 12 gru 2006, 09:00
koledze chyba chodzilo o cos takiego

:)

#132129  autor: Pawrzes
 12 gru 2006, 09:01
Widzę że Heyah ma całkowiecie zmienioną stronę - poprzednia była lepsza a teraz jeszcze więcej tego flasha :-/

Numer możesz sprawdzić na http://is.eranet.pl/updir/era.cgi

Pozdrawiam

#132148  autor: ZochO
 12 gru 2006, 10:14
właśnie o coś takiego mi chodziło
Pawrzes podałeś chyba link do tej samej strony co pawel_k
Ciekaw jestem czy te strony działają poprawnie tzn. odwołuja sie do jakiejś bazy, czy to są po prostu skrypty które działają tylko na podstawie prefiksu, bo w moim przypadku pokazują błędne dane, tzn.:
Kod sieci: 260 03
Operator: Orange
Mam tą kartę w telefonie jest to numer 504 xxx xxx i jest na nim taryfa team7 :) czyli na pewno nie Orange :)

Być może dane są błędne bo do bazy ery nie doszły informacje o tym, ze Orange oddał numer Polkomtelowi

#132151  autor: Marcin
 12 gru 2006, 10:23
wiem ,że jeszcze można sprawdzić na era-omix

#132169  autor: Pawrzes
 12 gru 2006, 11:02
ZochO pisze:właśnie o coś takiego mi chodziło
Pawrzes podałeś chyba link do tej samej strony co pawel_k
Ciekaw jestem czy te strony działają poprawnie tzn. odwołuja sie do jakiejś bazy, czy to są po prostu skrypty które działają tylko na podstawie prefiksu, bo w moim przypadku pokazują błędne dane, tzn.:
Kod sieci: 260 03
Operator: Orange
Mam tą kartę w telefonie jest to numer 504 xxx xxx i jest na nim taryfa team7 :) czyli na pewno nie Orange :)

Być może dane są błędne bo do bazy ery nie doszły informacje o tym, ze Orange oddał numer Polkomtelowi
Tak, to ten sam link. Strony odwołują się do bazy ale nie wiemy jak często jest ona aktualizowana. Niewiadomo też jak wyglada wymiana danych między operatorami.

Może Twój już nie pomarańczowy numer jest w bazie Polkomtela: http://www.plusgsm.pl/przenoszenie_numeru/

[ Dodano: 2006-12-12, 11:04 ]
Marcin pisze:wiem ,że jeszcze można sprawdzić na era-omix
czyli tu: http://www.eraomnix.pl/pl/find/whichnet lub na WAP

Pozdrawiam

#132190  autor: ZochO
 12 gru 2006, 11:35
:D na stronie eraomnix mój numer nadal należy do Orange, ale na stronie Plusa juz prawidłowo jest rozpoznawany jako "Numer 504xxxxxx należy do sieci Plus GSM."
Swoją drogą strona Plusa pokazuje tylko czy numer należy do Plusa czy nie należy, więc maja pewne dane, bo nie wypowiadają się za inne sieci.
Po walce od końca czerwca do dzisiaj (prawie pół roku) wreszcie mam stary numer w nowej sieci :) Problemy głównie z powodu niekompetencji ludzi pracujacych w obsłudze plusa. W ramach rekompensaty dostałem już portwel (podobno bardzo markowy, ja się nie znam), oraz 4 zdrapki po 30zł. Obiecane mam jeszce 120zł na konto oraz po 20zł extra przy trzech pierwszych doładowaniach. Długo czekałem ale jestem zadowolony. Orange przy tych przenosinach też życie mi uprzykrzył. Łącznie byłem ponad miesiąc bez numeru.

#132194  autor: Kaczy
 12 gru 2006, 11:45
ZochO pisze:Długo czekałem ale jestem zadowolony. Orange przy tych przenosinach też życie mi uprzykrzył. Łącznie byłem ponad miesiąc bez numeru.
Tak to jest- nikt się nie śpieszy z odejściem klienta. Ja mam taki przypadek, że kobieta przenosi już numer z 2 miesiące. A abo Orange do abo Plusa. W sumie dostała tymczasowy numer, jednak to nie to samo.
Poza tym już 3. raz musiała przynosić zaświadczenie o zatrudnieniu, gdyż stare traciły już ważność.

...::: Made for loneliness :::...

#132195  autor: frgt/10
 12 gru 2006, 11:48
Kaczy pisze:Poza tym już 3. raz musiała przynosić zaświadczenie o zatrudnieniu, gdyż stare traciły już ważność.
Przecież zaświadczenie jest ważne 2 miesiące o ile mnie pamięć nie myli :o
Co do tych przenosin numeru to byłem bliski tego, nosiłem się z zamiarem zachowania numeru jednak zrezygnowałem z tego pomysłu. Dobrze też, że będzie można sobie sprawdzać numery - do jakiego operatora należą. Tylko żeby jeszcze Pomarańcza takie coś uruchomiła ;)

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#132199  autor: Kaczy
 12 gru 2006, 11:53
frgt/10 pisze:Przecież zaświadczenie jest ważne 2 miesiące o ile mnie pamięć nie myli
W Plusie jest ważne 1. miesiąc. No a 1. zaświadczenie też już kończyło swoją ważność, dlatego musi przynieść to 3.

...::: Made for loneliness :::...

#132246  autor: ZochO
 12 gru 2006, 14:25
Właśnie odkryłem ciekawą rzecz po przeniesieniu. Mogę teraz wysyłać smsy zarówno z bramek plusowych (próbowałem z Miasta Plusa i poprzez [email protected]) jak i z Orangutanowych (próbowałem z sms.orange.pl)
Plus na pewno uważa mnie za swojego co sprawdziłem na http://www.plusgsm.pl/przenoszenie_numeru/ ciekaw jestem czy przypadkiem orange też mnie nie traktuje jak swojego, to by była niezła opcja :D

#132247  autor: Pawrzes
 12 gru 2006, 14:35
No to nieźle jak z dwóch bramek możesz otrzymać SMSy ;) Możesz jeszcze sprawdzić u kogoś w Orange pod bezpłatnym *555 czy Twój nr nalezy do Orange czy nie...

Pozdrawiam

#132450  autor: ZochO
 13 gru 2006, 11:12
moge wysyłać z dwóch bramek sms'y i na tym koniec :( dzwoniłem pod *555 i tam się do mojego numeru już nie przyznają. Mało tego, dzwoniłem na swojego nowego simplusa z innego simplusa z włączonym pakietem 5gr/min i okazało się, że Plus w tym wypadku potraktował mój numer jak obcy. Dzwoniłem jeż w tej sprawie na BOK, chcieli nawet w moim imieniu napisać reklamacje w związku z 54gr które bezpodstawnie pobrali za połączenie które powinno być w ramach pakietu :D
Mają to naprawiać i się odezwać jak już Plus zacznie do końca traktować mój numer równoprawnie z innymi Plusowymi.
Za tydzień tj. 20 XII minie równo PÓŁ ROKU jak podpisałem pierwszy raz pełnomocnictwo dla Plusa do przeniesienia mojego numer, wtedy też kazano mi zapłacić 12,20zł za kartę którą uruchomili dopiero wczoraj, a i tak nie działa jak powinna.

#132564  autor: D@rio
 13 gru 2006, 17:07
ZochO pisze:wtedy też kazano mi zapłacić 12,20zł za kartę którą uruchomili dopiero wczoraj, a i tak nie działa jak powinna.
a co się dzieje z kartą Plusa?

Obrazek

#132588  autor: ZochO
 13 gru 2006, 19:15
[quote="D@rio"]a co się dzieje z kartą Plusa?[/quote]
chyba za mało precyzyjnie sformułowałem swoje myśli ;)
nie działa jak powinno to, że jak dzwonię na numer który jest przypisane do karty Plusa (504xxxyyy) to mam liczoną stawkę jak bym dzwonił poza sieć macierzystą. Z samą kartą jest chyba wszystko w porządku. Dziś spróbuję dodać ten numer do listy swojaków w taryfie team7 i sprawdzę jak taksuje.

#132639  autor: D@rio
 13 gru 2006, 22:22
aha, rozumiem. Takie problemy to jeszcze "standard" przy przenoszalności ;) ...

Apropo, trzeba było reklamować.

Obrazek