• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

Teleon masz na abonament czy na karte?

abonament
17
36%
karta
17
36%
i taki i taki.
13
28%

#131956  autor: RobertX
 11 gru 2006, 10:38
frgt/10 pisze:i złote klamki w domu? :D
a tego to juz nie pamietam :/ no ale jak rodzina jest wlascicielem duzej firmy to nie ma co sie dziwic....

Heh ale offtopa zrobilismy...

#131958  autor: Paramarimbo
 11 gru 2006, 10:39
No to ktoś mi teleprzelewem doda na konto.

C-60 > C-75 > 6230i

#131959  autor: frgt/10
 11 gru 2006, 10:41
Paramarimbo pisze:No to ktoś mi teleprzelewem doda na konto.
a jak go o tym powiadomisz? :D Zakładam hipotetycznie, że nie ma dostępu do internetu bo jesteś na działce u kumpla z dala od wszystkiego co może przypominać cywilizację :D

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#131963  autor: b@sho
 11 gru 2006, 10:42
frgt/10 na karte tez to mozna obejsc, w popie masz np kredyt, wysylasz esa i zaraz dostajesz 99gr :wink: na konto, i mozesz zadzwonic ewentualnie jak to jest w w orange to jeszcze 3 esy w miechy z powiadomieniem mozna wyslac za free. pozaatym wszystkie chyba juz sieci maja karty zdrapki za 5zl wiec mozna zawsze z jedna taka nosic w portfelu na czarna godzine. 5zl to nie majatek, raptem 2 piwa a moze byc bardzo pomocne 8)

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#131965  autor: Paramarimbo
 11 gru 2006, 10:47
A Pay4me i *139* w plusie dużo jest takich możliwości

C-60 > C-75 > 6230i

#131968  autor: RobertX
 11 gru 2006, 10:51
ale te piwa tez moga byc przydatne.... w sumie to przeciez karta czy abo to zalezy jak i ile korzystasz z telefonu. Jak ktos dzwoni malo to po co mu abo? Ja np. nie wyobrazam sobie, ze musialbym pamietac, zeby karte zasilic i co gorsze latac za ta karta!

#131969  autor: b@sho
 11 gru 2006, 10:51
Paramarimbo wyprzedziles mnie wlasnie chcialem napisac o tym dzwonieniu w sim+ na koszt osoby odbierajacej. sim+ i orange maja takie uslugi ktore pozwalaja dzwonic jak sie nie ma srodkow. ale jak to sie ma w erze nie mam pojecia, bo nic w sumie o tym nie slyszalem, ktors sie oreintuje :?:

[ Dodano: 2006-12-11, 10:53 ]
RobertX masz racje ale zawsze mozna sie przeciez zabezpieczyc na takie okazji, jesli sie oczywiscie chce, bo to takie szukanie dziry w calym wyszlo :P pozatym teraz karty jakos mi sie tansze wydaja w urzyciu niz abo...

#131972  autor: Paramarimbo
 11 gru 2006, 10:56
Też mi się tak zdaje chociaż zależy dla kogo

C-60 > C-75 > 6230i

#131973  autor: RobertX
 11 gru 2006, 10:57
b@sho pisze:teraz karty jakos mi sie tansze wydaja w urzyciu niz abo...
Tez czasami mam takie wrazenie :/

#131976  autor: b@sho
 11 gru 2006, 11:00
wiecie na karty poprostu sa te rozne promocje ktore bardzo zmiejszaja ceny uslug. jak kiedys w popie mialem esa za 1gr wsieci to w jednej idei placilem nadal 20gr, to juz stare czasy :P podpiszesz umowe i nic juz za bardzo znia nie zrobisz, a na karte masz ten luksuisk ze nic cie nie trzyma a czasem cos nawet ciekawego wymysla

#131998  autor: szejkspir
 11 gru 2006, 14:27
RobertX pisze:Ja np. nie wyobrazam sobie, ze musialbym pamietac, zeby karte zasilic i co gorsze latac za ta karta!
Teraz nie trzeba już tak bardzo latać. Jeśli masz obsługę konta w banku przez internet to chyba wszyscy oferują doładowania. Ja to stosuję - ekspresowo :D Masa kiosków, te drukowane na papierkach kody :wink: Z doładowaniem raczej nie ma problemów. A każdy widzi kiedy mu się konto kończy czy ile ma środków - zawsze można wcześniej się zaopatrzyć :wink:

[ Dodano: 2006-12-11, 14:43 ]
b@sho pisze:pozaatym wszystkie chyba juz sieci maja karty zdrapki za 5zl
Nie wiem czy w innych sieciach przedłuża ona ważność połączeń wychodzących, ale w Tak Taku nie :(
b@sho pisze:sim+ i orange maja takie uslugi ktore pozwalaja dzwonic jak sie nie ma srodkow. ale jak to sie ma w erze nie mam pojecia
Nic takiego nie znalazłem na stronie, powinni się taką usługą chwalić. A skoro nie to widocznie nie ma :(

Cóż, nikt nie jest doskonały :-D
b@sho pisze:teraz karty jakos mi sie tansze wydaja w urzyciu niz abo...
Nie tylko Tobie się tak zdaje.

#132026  autor: oprych
 11 gru 2006, 17:45
Heh, nie uważam, żeby to był jakiś wielki problem nosić kartę za pięć złotych w portfelu. Może i w takim tak taku nie przedłuża ważności konta ale w popie jak najbardziej, tak samo w popie można skorzystać też z kredytu. Ja zawsze mam na koncie kwotę przynajmniej z dwoma zerami i jakoś nie muszę sie martwić o styuację w której nie miałbym jak zadzwonić. Z tym doładowaniem w nagłej potrzebie, to jak ktoś już pisał szukanie dziury w całym.
RobertX pisze:ale te piwa tez moga byc przydatne
Bez komentarza... albo jedno albo drugie.

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#133086  autor: Skarpyta
 15 gru 2006, 21:39
ja jestem w abonamencie ery pakiet "biznes 40" po nowym roku planuje zmienic telefon i kupic jeszcze jeden na karte(na smsy albo POP albo HEYAH) ;)

Obrazek
Obrazek