• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#130716  autor: D@rio
 06 gru 2006, 22:29
szejkspir pisze:
A zerwać po 6 m-cach można tylko gdy się rezygnuje z sieci, czy gdy się chce podpisać nowy aneks (np. na 24 m-ce z telefonem)?
nie dotyczy to aneksów z telefonem. Telefon to 24 miesiące.
szejkspir pisze:gdy się rezygnuje z sieci, czy gdy się chce podpisać nowy aneks (np. na 24 m-ce z telefonem)?
nie rozumiem tego pytania...

Obrazek

#130721  autor: szejkspir
 06 gru 2006, 22:34
D@rio pisze:nie rozumiem tego pytania...
Co można zrobić, gdy się rozwiąże tą umowę po 6 m-cach? Czy można wtedy np. normalnie podpisać 2-letni aneks z telefonem? Czy może zerwanie oznacza rezygnację z sieci? Jestem ciekaw czy można podpisać tą umowę na 12 m-cy (z opcją zerwania po 6), po to by poczekać na lepszą ofertę. Jeśli by taka się pojawiła przed upływem tych 12 m-cy, to czy można wtedy od tak zerwać ten aneks i podpisać nowy?

#130722  autor: dechomenon
 06 gru 2006, 22:36
No jak się ją rozwiażen to normalnie jej nie ma proste, to taka sama zasada jak umowa z minutami na 12 miechów tylko zmienia sie jej okres do 6miechów, ale jak byś nic nie zrobił to do 12 miesiecy będziesz objęty tą ofertą.KAŻDA REZYGNACJA, ZERWANIE UMOWY JEST REZYGNACJĄ ZE SIECI A ta druga część ale zamieszałeś nie ma takiej opcji, bo jeśli podpiszesz na 6 miechów to po 7 czy 9 miesiacu możesz zerwać bez kary umownej, ale przed 6 nie możesz! A zerwanie bedzie trawało 30dnio od pełnego cyklu rozliczeniowego! potem możesz brać nową aktywację.

#130732  autor: szejkspir
 06 gru 2006, 22:52
no jest takie coś i to fajna sprawa w utrzymaniu klienta, dać mu minut na 6 miechów a potem sie zobaczy hehe:P
Takie rzeczy... kiedy w Erze? :|

[ Dodano: 2006-12-06, 23:01 ]
Czyli albo po 6 m-cach rozważam rezygnację, albo czekam do końca aneksu (12 miesięcy). Ok. Rozumiem, nie można zrezygnować po 7, 8, 9 m-cu. Ale i tak zdecydowanie lepsza propozycja, niż cyrografy dla stałych abonentów w PTC.

#130753  autor: D@rio
 07 gru 2006, 00:28
szejkspir pisze:Co można zrobić, gdy się rozwiąże tą umowę po 6 m-cach? Czy można wtedy np. normalnie podpisać 2-letni aneks z telefonem?
no jak to co, możesz zrobić. Rezygnujesz, deaktywują Ci numer i możes skorzystać z obowiązujących promocji z nowym numerem.
szejkspir pisze: Czy może zerwanie oznacza rezygnację z sieci?
Właśnie to oznacza. Bo jak Ty inaczej rozumiesz słowo "rezygnacja" ?!
szejkspir pisze:Jestem ciekaw czy można podpisać tą umowę na 12 m-cy (z opcją zerwania po 6), po to by poczekać na lepszą ofertę.
No ale wtedy, jeśli podpisujesz to ta oferta wchodzi w życie i raczej czekanie mało tu da.
szejkspir pisze:Jeśli by taka się pojawiła przed upływem tych 12 m-cy, to czy można wtedy od tak zerwać ten aneks i podpisać nowy?
no już odpowiedziałem na to w pierwszym Twoim pytanie.

P.S
Strasznie chaotycznie zadajesz te pytania - trudno zrozumieć o co Ci chodzi :|
szejkspir pisze:Czyli albo po 6 m-cach rozważam rezygnację, albo czekam do końca aneksu (12 miesięcy). Ok. Rozumiem, nie można zrezygnować po 7, 8, 9 m-cu. Ale i tak zdecydowanie lepsza propozycja, niż cyrografy dla stałych abonentów w PTC.
Dalej nie rozumiesz. Można zrezygnować w dowolnym momencie od 6 miesiąca trwania umowy. Następną umowę, przedlużenie, można jedynie podpisać po 12 miesiącach, aż wygasną obecne warunki!

Obrazek

#130916  autor: dechomenon
 07 gru 2006, 22:37
"Następną umowę, przedlużenie, można jedynie podpisać po 12 miesiącach, aż wygasną obecne warunki!"

ja sie dziś dowiadywałem i to jest tak, że już po 6miechach masz ofertę kolejną ale jeśli nic nie zrobisz to do 12miesiacy będzie ta promocja aktualna a potem przejdzie na tą pierwotną! więc po 6miechach masz już możliwosć na PWA czy tam ANU !

#130930  autor: D@rio
 07 gru 2006, 23:17
dechomenon pisze:ja sie dziś dowiadywałem i to jest tak, że już po 6miechach masz ofertę kolejną ale jeśli nic nie zrobisz to do 12miesiacy będzie ta promocja aktualna a potem przejdzie na tą pierwotną! więc po 6miechach masz już możliwosć na PWA czy tam ANU !
hmmm...no to ciekawe że tak powiem :-) widać Plus jak "tonący brzytwy się chwyta" by zatrzymać klientów jak można (pozornie oczywiście ;-) ) .

Obrazek

#131015  autor: dechomenon
 08 gru 2006, 12:28
ale ja głowy nie dam sobie uciąć, że tak jest. Jednak właśnie z taką wersją się zapoznałem...no ale to też ratuje troche nasze plany łatwiej zrobić ANU na 6miechów, przekonać klienta ze za 6miechów słuchawki będą tańsze, lepsze itd..

#131121  autor: D@rio
 08 gru 2006, 18:35
dechomenon, zgadza się. Jednak ja słyszałem włąśnie o tej drugiej wersji, że oferta po 12 miesiącach. No ale jeśli zmienili, że już jest gotowa po 6 miesiącach to dobrze - nawet na lepsze. W sumie to można tak w nieskończość przekonywać klienta 8)

Obrazek

#131156  autor: tymis
 08 gru 2006, 20:20
D@rio pisze:Jednak ja słyszałem włąśnie o tej drugiej wersji, że oferta po 12 miesiącach
Tak było podawane (ale nie dam sobie nic uciąć ;-) ) Rzeczywiście, ciekawe czy nowa oferta jest po 6 miesiącach? Jeśli tak to chyba nie ma co liczyć na coś nadzwyczajnego skoro są niezadowoleni z oferty po 24 m-ch :)

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...

#131171  autor: dechomenon
 08 gru 2006, 21:44
no po prostu będzie taka jaka będzie na dany dzień za pół roku! więc nigdy nie ma ochow i achow hehe :P

#131185  autor: D@rio
 08 gru 2006, 22:19
i tak nie ma co się łudzić że przez 6 miesięcy coś się może dużego zmienić...

Obrazek

#131231  autor: dechomenon
 08 gru 2006, 23:41
no to wiadomo...tylko niektórym to odpowiada, bo np. teraz te telefony są droższe i oni nie chca tyle przeznaczyć a za pół roku na pewno bedą tańsze....więc jest to jakaś alternatywa!