• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem

#129122  autor: bikeman1
 30 lis 2006, 23:00
kolejna mozliwosc symbiana: OGROM progsow:

do filmow .avi - mozesz ogladac sobie pelne filmy z napisami

wiele wiele wiele innych ciekawych programow, ktorych w SE K750 nie znajdziesz:)

#129134  autor: Maciej.Dz
 30 lis 2006, 23:53
opowiadacie, że jest tyle programów, można instalować, konfigurować itp
mam małe doświadczenie z symbianem, wieć wytłumaczcie prosze, czy pożniej nie tworzy się śmietnik na telefonie? czy potem można bezpiecznie wykasować programy bez pozostawiania śmieci ?
przypomina mi się windows, też mozna instalować i konfigurowac, jednak czasem trzeba zrobić format c: :)
czy w symbianie także jest format c: ? :)

#129135  autor: tomico
 30 lis 2006, 23:57
czy w symbianie także jest format c: ?
jest coś podobnego, ale nie zostają żadne śmieci i potem wszystko się ładnie usuwa. Śmietnik się nie robi o ile trzymasz porządek a nie w menu wrzucasz wszystkie aplikacje naraz.

#129136  autor: Klusek
 30 lis 2006, 23:59
Dokładnie tak jak z komputerem, może się zrobić śmietnik w telefonie i coś może przestać działać tak jak powinno :) W takim wypadku jednym z rozwiązań jest właśnie zrobienie formatu pamięci telefonu :)

Obrazek
Obrazek

#129158  autor: dechomenon
 01 gru 2006, 09:33
to, że można oglądać filmy w formacie avi. wiadome było od dawna..ale czy jest jeszcze coś godnego uwagi! np. są jakieś programy, które mogą wprowadzić hasła jeśli chciałbym dostać sie do skrzynki sms, albo do folderu zdjęć? wiem, że samsung D500 tak miał,(nie ma symbiana) ale ta opcja bardzo mi się spodobała!

#129178  autor: Klusek
 01 gru 2006, 12:05
dechomenon pisze:...są jakieś programy, które mogą wprowadzić hasła jeśli chciałbym dostać sie do skrzynki sms, albo do folderu zdjęć?...
Teraz niestety dokładnych nazw Ci nie podam, bo sam z takich programów nie korzystam, ale gwarantuje Ci, że takie programy są :)

Obrazek
Obrazek

#129179  autor: dechomenon
 01 gru 2006, 12:08
jeśli są to dobrze, bo mój symbian zbliża się z dnia na dzień..więc spokojnie, ale na razie zbieram informacje!

#129182  autor: bikeman1
 01 gru 2006, 12:24
Co do śmietnika powiem tak: jesli dbacie o fon o jego system to bedzie napewno ok. Wystarczy sobie odpowiednio grupowac i ok. Smieci male czasem zostaja, ale bardzo zadko. Wystarczy pozniej programem FExplorer lub jakims w tym typie recznie pousuwac male pozostalosci.
Ja juz jakis czas mam fonki z Symbianem i nie mialem problemow z tym.

PS
programy do blokowania sms i galerii rowniez są: sam korzystalem na Nokii 6600 z tego , sprawuje sie swietnie:)

d e c h o m e n o n, Najlepsze jest to ze tam mozesz miec KAZDY program. Rzucasz haslo na jakims forum o symbianie, to czego szukasz, moment i napewno ktos da znac. Albo szukasz sam.

a moge wiedziec z zakupem jakiego fona sie nosisz, jaka platforma???

[ Dodano: 2006-12-01, 12:45 ]
Kolejnym zaje...,przepraszam zarąbistym programem jest XLATOR:) - słownik jezykow obcych pol-ang (27tys hasel), ang-pol (27tys hasel), pozniej jest jeszcze niemiecki, francuski, encyklopenia ( z tego co pamietam, miala naprawde duzo hasel, tyle co sredniej wilekosci normalna "papierowa":) i jeszcze slownik jezykow obcych. Wystarczy miec na to wszystko okolo 30 - 40 mb.

Nie wspomne juz o GPSie Tom Tom...

...o pakiecie Office ... mozliwosc otwierania plików txt, doc, xls, pdf, pps ( prezentacje w power point )

No jest wszystko, doslownie wszystko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nosze sie z zamiarem zakupu karty 512...starczy:)

#129216  autor: piotrz
 01 gru 2006, 15:13
no i są jeszcze różne bajery typu sterowanie komputerem za pomocą telefonu, internet przez BT, pilot, różne odtwarzacze mp3, jedne wyglądające jak vinamp, inne z equalizerem można wymieniać bez końca...

#129224  autor: adrian.c93
 01 gru 2006, 15:52
Piotrz ale np. Sterowanie komputerem, oraz internet przez BT mają nie które telefony bez Symbiana np. SE k700i bo sterowanie komputerem za pomocą plików .HID a internet przez BT przez opere mini i odpowiedni program na kompie, nazwy nie pamiętam

Obrazek

#129241  autor: dechomenon
 01 gru 2006, 16:50
[quote="bikeman1"]

PS
programy do blokowania sms i galerii rowniez są: sam korzystalem na Nokii 6600 z tego , sprawuje sie swietnie:)

d e c h o m e n o n,

a moge wiedziec z zakupem jakiego fona sie nosisz, jaka platforma???

[quote]
No to super z tymi programami jeśli są właśnie o taki telefon mi chodzi, który można rozbudowywać pod swoje potrzeby! a Ja chcę na tą chwilę kupić N73 no tam jest chyba ta sama platofrma co w E50 symbian 9.1 s60

#129269  autor: lookaazz
 01 gru 2006, 19:33
Panowie, mam głupie pytanie- wiem.
chodzi mi o to, czy personalizować symbiana można w pełni przez bluethooth? Chodzi mi , czy można przez BT np. zmieniac ikonki w menu, czy coś w tym rodzaju, czy tylko kabel mnie ratuje? ...

#129271  autor: adrian.c93
 01 gru 2006, 19:39
Ja wszystko wgrywam do mojej N 6600 wgrywam przez bluetooth, Ikonki wgrywam zazwyczaj wraz z motywami, potem ikonki z jednego motywu wykorzystuje przy drugim motywie

Obrazek

#129294  autor: bikeman1
 01 gru 2006, 22:37
dechomenon pisze:
bikeman1 pisze:
No to super z tymi programami jeśli są właśnie o taki telefon mi chodzi, który można rozbudowywać pod swoje potrzeby! a Ja chcę na tą chwilę kupić N73 no tam jest chyba ta sama platofrma co w E50 symbian 9.1 s60

Eno...N73...:) Ladnie ladnie:) Dokladnie, tam jest ta sama platforma. Calkiem sympatyczna jest. Najnowsza platforma symbiana, nie musisz sie przejmowac, programow juz jest masa na nowa platforme.

N73 .... ma dzwięk STEREO w glosniczku/dzwonkach, podobno pieknie gra:D

[ Dodano: 2006-12-01, 22:37 ]
dechomenon pisze:

Eno...N73...:) Ladnie ladnie:) Dokladnie, tam jest ta sama platforma. Calkiem sympatyczna jest. Najnowsza platforma symbiana, nie musisz sie przejmowac, programow juz jest masa na nowa platforme.

N73 .... ma dzwięk STEREO w glosniczku/dzwonkach, podobno pieknie gra:D

#129314  autor: pumba
 01 gru 2006, 23:52
Klusek pisze:Skróty klawiszowe to pikuś, bo to chyba każdy telefon ma, ale o wiele ciekawsze i przydatniejsze jest jak już wcześniej wspomniałem wyświetlanie na głównym ekranie bieżących alarmów, przypomnień itp. czy choćby aktualnie granej mp3ki :) A to wszystko to i tak tylko wierzchołek góry lodowej możliwości jakie ma Symbian :)
Akurat to o czym piszecie czyli "aktywnym trybie gotowości" to nie jest wyłącznie cecha symbiana a ogólnie taki bajer Noki bo ja w swojej 6280 też to mam jak i wszystkie inne telefony z nowej seri 40 a powiem więcej w seri 40 sprawa ze skrótami jest lepiej rozwiązana niż na symbianie gdzie można wybrać tylko 6 skrótów a ja u siebie aktualnie mam 11 i jeszcze mogę je dodawać ;)

#129333  autor: dechomenon
 02 gru 2006, 01:12
ale w symbianie pewnie można sobie wgrać program i też dodawać kolejne skróty, chociaż mogę się mylić!

#129371  autor: piotrz
 02 gru 2006, 11:54
można. Jest wiele takich programów

#129408  autor: bikeman1
 02 gru 2006, 13:55
dechomenon pisze:ale w symbianie pewnie można sobie wgrać program i też dodawać kolejne skróty, chociaż mogę się mylić!

mozna wgrac program, tylko ze w "activ desctop`ie" mozesz miec max 6 skrótów, sa one oczywiscie wymienne, mozna dowolnie zmieniac.

Powiem szczerze ze 6 wystarczy ... 11 to juz jenak przesada ... nie widac wtedy nic tapetki / tematu, tylko same skroty:) Ja wole sie cieszyc jakoscia/wyrazistoscia/rozdzielczoscia mojego ekraniku, jak miec 11 skrótów:)

Wogole bym sobie wylaczyl aktywny tryb wyswietlacza, ale sie juz za bardzo przyzwyczailem, czlowiek jednak wygodny jest:))

#129507  autor: szczupak90
 02 gru 2006, 18:08
A są jakieś inne programy tego typu? Wpisuję activ desctop, activ desktop i jeszcze podobne nazwy i nic nie ma. Bardziej chodzi mi o te 6 skrótów, treść smsa na wyświetlaczu czu kalendarz nie są już tak ważne.

Sony Ericsson T68i -> Siemens MC60 -> Sony Ericsson T610 -> Sony Ericsson K500i -> Nokia 6670 ->Sony Ericsson K610i -> Nokia 6310i -> Nokia 6021 -> Nokia E51 -> co dalej?

#129577  autor: piotrz
 02 gru 2006, 21:17
Activedesk chociażby