• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#128438  autor: D@rio
 29 lis 2006, 01:12
cóż, pozostaje Nam tylko ponarzekać...

Obrazek

#128445  autor: Rokko
 29 lis 2006, 07:38
To juz mniej sztywne ramówki ma telewizja publiczna. Ogolnie z nimi nie mozna o niczym rozmawiac, bo oni twierdza ze taka oferta jest przeciez ok. dzisiaj po pracy mam miec robione jakies badanie przez ankietera o telefoni komrokowej - ale ja sie tam wygadam. tylko nie wiem o co chodzi.

#128602  autor: D@rio
 29 lis 2006, 18:55
Rokko, zdaj relacje jak było i skąd ten ankieter był...

Obrazek

#128612  autor: Rokko
 29 lis 2006, 19:38
Lipa - SMG KRC, nic ciekawego - popytal o sieci czy jestem zadowolony ze swojej jak mi sie kojarzy - 15 minut i do domu. A ja juz mialem cala wiozanke na Plusa przygotowana. Pytali o strone w necie, taryfy, ale wygadac sie nie mozna bylo - odpowiedzi gotowe. Ogolnie stracilem czas - Gosc byl zmeczony i ja bylem nieprzytomny po calym dniu.

#128624  autor: D@rio
 29 lis 2006, 19:55
heh...czyli jednym słowem o du** otłuc taką sondę...

Obrazek

#128655  autor: Rokko
 29 lis 2006, 20:42
Lipa - nie moglem sie "wyplakac". Ciekawy jestem jak wygladaja te robione przez samego polkomtela - choc z tego co wiem to tez bylo robione na zlecenie sieci - ale raczej ogolnie. SMG wyniki sprzedaje pozniej, bo gosc po ogolnym przepytaniu zadawal mi juz tylko pytania o Plusa (bo w tej sieci jestem) jak bylbym w orange to byloby o orange.

#128667  autor: D@rio
 29 lis 2006, 21:07
Rokko pisze:Lipa - nie moglem sie "wyplakac".
napisz Polkomtelowi opinię ;) albo....napisz do Rzecznika Prasowego albo Prezesa z takm spostrzeżeniem, pisemnie, co o tym wszystkim sądzisz ;)
Rokko pisze:Ciekawy jestem jak wygladaja te robione przez samego polkomtela - choc z tego co wiem to tez bylo robione na zlecenie sieci - ale raczej ogolnie.
już pisałem. Najczęściej wykorzystują takie media jak telefon, SMS czy internet.

Obrazek

#128668  autor: b@sho
 29 lis 2006, 21:09
takie ankiety na zamowienie nie sa dobrym zrodlem informacji, mam wrazenia jakby one byly ustawiane. jak to z tym jest D@rio :?:

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#128674  autor: D@rio
 29 lis 2006, 21:17
b@sho pisze:takie ankiety na zamowienie nie sa dobrym zrodlem informacji, mam wrazenia jakby one byly ustawiane. jak to z tym jest D@rio
hmmm...wiesz, ja na to zawsze patrze z przymróżeniem oka. Choć, jakbyś np. poświęcił jeden dzień i poszedl do Salonu Firmowego i zrobił ankiety z ludźmi który "chwilę po" przedłużyli umowę z Plusem to załozę się żę 80% byłoby w pełni zadowolona...

Może nie tyle co są one ustawiane co są robione na niezbyt odpowiedniej grupie osób, ot tyle.

Obrazek

#128680  autor: b@sho
 29 lis 2006, 21:23
a czy nie jest tak ze jak dla firmy sa robione, to sa one ustawiane zeby pokazac ja w dobrym siwetle... :?:

#128698  autor: D@rio
 29 lis 2006, 21:44
b@sho pisze:a czy nie jest tak ze jak dla firmy sa robione, to sa one ustawiane zeby pokazac ja w dobrym siwetle...
to zalezy. Ale po cichu mowiac, czesto tak. To zalezy kto rob badanie, na czyje zlecenie i kto za Nie płaci ;) ...no i oczywiscie, czesto tez jest tak, ze mimo negatywnej czesci badania, pokazuje sie tylko czesci, sektory dobre :-) ...jak to w zyciu, co tu duzo mowic...

Obrazek

#128700  autor: b@sho
 29 lis 2006, 21:46
pozatym sa jakies tam metody, no pokazywania slupkow, zeby nie bylo widac za bardzo jak wyszly badania...
ludzilem sie ze moze jednak nie jest tak zle :P ehhh...

#128707  autor: D@rio
 29 lis 2006, 21:54
b@sho pisze:pozatym sa jakies tam metody, no pokazywania slupkow, zeby nie bylo widac za bardzo jak wyszly badania...
ludzilem sie ze moze jednak nie jest tak zle ehhh...
punkt patrzenia zależy od punktu siedzenia. Zależy kto czego oczekuje i na co i jak patrzy...

Obrazek

#128743  autor: Krisu6230i
 29 lis 2006, 22:38
D@rio pisze:punkt patrzenia zależy od punktu siedzenia. Zależy kto czego oczekuje i na co i jak patrzy...
i komu co sie chce pokazac... ;)

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#128749  autor: D@rio
 29 lis 2006, 22:43
Krisu6230i pisze:i komu co sie chce pokazac...
no wlasnie. Co i komu...

Obrazek

#128814  autor: Rokko
 30 lis 2006, 12:36
D@rio pisze:Choć, jakbyś np. poświęcił jeden dzień i poszedl do Salonu Firmowego i zrobił ankiety z ludźmi który "chwilę po" przedłużyli umowę z Plusem to załozę się żę 80% byłoby w pełni zadowolona...
Oczywiscie ze tak - na studiach kiedy robilem tajemniczego klienta, ludzie nigdy nie narzekali na oferte, jezeli to na obsluge.

#128876  autor: D@rio
 30 lis 2006, 13:58
Rokko pisze: Oczywiscie ze tak - na studiach kiedy robilem tajemniczego klienta, ludzie nigdy nie narzekali na oferte, jezeli to na obsluge.
dokładnie. I tak to w większości bedzie wyglądało. A więc, po co coś zmieniać? :D

Obrazek

#128894  autor: mardall
 30 lis 2006, 14:57
D@rio - dzieki za foto(i nie tylko)-relację! Nie chce powtarzać tego co jest wyżej napisane więc tylko jedno zastrzeżenie - a gdzie dużo ładnych zdjęć ładnych hostess?????????? Że o nogach nie wspomnę? Bo to jedno ciemne zdjęcie to chyba żart... :-)

#128921  autor: D@rio
 30 lis 2006, 16:49
mardall pisze:a gdzie dużo ładnych zdjęć ładnych hostess?????????? Że o nogach nie wspomnę? Bo to jedno ciemne zdjęcie to chyba żart...
powiem Ci że ok. 50 zdjęć odpadło przy selekcji, część za niską jakość właśnie, a więc pewnie tam...czyli w koszu, a nawet już poza koszem ;)

Obrazek

#129109  autor: mardall
 30 lis 2006, 22:30
No to szkoda, a tak liczyłem na Ciebie :-)