Kurcze od kiedy to kupując telefon najważniejszą jego cechą stało się to czy robi ładne zdjęcia

... dla mnie to tak jakbym kupując pralke zastanawiał się czy będzie się w niej też dało robić grila

... co za czasy...
sorrki za tą dygresję ale powstrzymać się nie mogłem

na codzień fotografuje Nikonem d70s i poprostu dla mnie czy to nokia czy to sony i czy ma 2 czy 10 megapixeli to i tak jedno dziadostwo... podstawą fotografii jest OBIEKTYW a to co jest w komorkach to tylko marne szkiełko (najczesciej jeszce zabudowane plastikową szybką na obudowie co dodatkowo obniza jakość!) wiec nie mozna oczekiwać zbyt wiele... rozumie ze jak sie juz kupuje telefonik i mozna miec w nim aparacik to czemu nie ale tu trzeba realnego spojrzenia to tak naprawde aparatem nazwac nie mozna... pyknac sobie fote z glupia miną i wyslac ją mmsem kumplowi czy kumpeli to i owszem można ale do takich zastosowan to byle jaki aparat moze byc i raczej nie wymaga to glebszych przemyslen i dyskusji...
Mam nokie 6280 jestem bardzo zadowolony (po zmianie softu na 5.92 z tym co mialem na poczatku nie bylo najlepiej), fajnie sie obsluguje telefonik, fajny odtwarzacz mp3, kreci filmy i robi foty (dla niektorych to wazne wiec wymieniam:>), ma swietny wyswietlacz (bardzo aldne kolory i jest duzy!). Minus jesli o mnie chodzi to bateria (no ale taki kombajn niestety wymaga energii wiec w sumie sie nie dziwie - tak co 2 dni musze ladowac - jesli slucham mp3 to czasem i czesciej)... co do jakosci wykonania telefonu, slidera itp: akurat moj egzemplarz nie jest najgorszy, slider troche malo plynnie sie otwiera ale ogolnie nie jest zle, nie rusza sie az tak bardzo na boki jak niektorym (ale to pewnie z czasem zacznie i licze sie z tym - kurcze w koncu wszytskie kiedys sie zuzywa wiec co tam)... klawiatura zewnetrzna troszke faktycznie jakas taka "odpustowa" ale nie jest tragicznie widzialem gorsze...
Nie znma SE wiec nie porownuje, w kazdym razie ja z mojej NOKII 6280 jestem zadowolony... polecam...
Aha taka rada... jeśli kupujecie nokie 6280 radze kupic taka ktora ma gwarancje NOKIA POLAND! Bo wydaje mi się że wizyta w serwisie nokii w celu wymiany softu na nowszy to konieczność (przynajmniej dla tych ktorzy kupia telefon z softem np. 3.62 - mialem taki i same problemy z nim byly, na drugi dzien po zakupie telefonu poszedlem go zmienic w ramach gwarancji oczywiscie - za darmo... po wymianie jest super...)!