• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#128312  autor: oprych
 28 lis 2006, 21:48
No więc właśnie, dziwi mnie, że krytykujecie, że orange cokolwiek proponuje, a może krytyka stąd, że to orange?

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#128320  autor: b@sho
 28 lis 2006, 22:00
skoro jestem swiadomym uztkownikiem orange to jednak cos w tym jest, a przeciez nie bede krytykowal plusa czy ptc bo z nich nie korzystam wiec nie wiem jak tam jest. zreszta tu nie zmaierzalem orange krytykowac tylko pokazac jak to wyglada. powtarzam sie :P w mixie w plusie nie ma czegos takiego ze do mnie dzwonia i cos proponuja, jednak tam sa ciekawsze sluchawki niz w orange. wiec cos zawsze bedzie mialo plusy a cos minusy... zycie :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 28 lis 2006, 22:08 przez b@sho, łącznie zmieniany 1 raz.

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#128324  autor: D@rio
 28 lis 2006, 22:06
b@sho pisze:w mixie w lusie nie ma czegos takiego ze do mnie dzwonia i co proponuja
w MIX-ie raczej nie informują o kończącym się zobowiązaniu w żaden sposób...

Obrazek

#128328  autor: oprych
 28 lis 2006, 22:10
żerują na naiwności i niewiedzy :wink:

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#128332  autor: D@rio
 28 lis 2006, 22:13
oprych pisze:żerują na naiwności i niewiedzy
może to głupio zabrzmi. Ale to prawda. Cała lojalnościówka Plus'a na tym żeruje...

Obrazek

#128333  autor: b@sho
 28 lis 2006, 22:14
czyli ze nawet w abo nic plus nie przypomina :?: w orange to zawsze dzownia zeby podpisac przedluzenie umowy...

#128339  autor: D@rio
 28 lis 2006, 22:18
b@sho pisze:czyli ze nawet w abo nic plus nie przypomina w orange to zawsze dzownia zeby podpisac przedluzenie umowy...
nie. Ja teraz mam PWA w Plusie. Oferta jest w systemie już od ponad miesiąca. I co? I nikt nawet do mnie z łaski swojej nie zadzwonił mnie o tym poinformować i zapytać, czy skorzystam, co o tym sądzę, co mi się podoba, co nie. I dla Nich to nie ma znaczenia, czy masz rachunki na 50zł. czy na 500zł. Nie zadzwonią do Ciebie i w tym przypadku, i w tamtym...

Teraz to już nawet nie dostałem pocztą listu od DOPL z "skrótową" ofertą na przedłużenie umowy. Jak miałem więcej aktywacji to zawsze dostawałem, na każdy numer pocztą. A teraz...chyba się na mnie pogniewali że wycofałem już 2 numery...(i dobrze, łaski bez) .
Ostatnio zmieniony 28 lis 2006, 22:20 przez D@rio, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

#128341  autor: b@sho
 28 lis 2006, 22:19
w tym momencie czuje sie lepiej niz uzykownicy plusa :P mam mixa 25 a dzwnia do mnie na 2 miechy przed koncem :lol:

#128344  autor: D@rio
 28 lis 2006, 22:21
b@sho pisze:w tym momencie czuje sie lepiej niz uzykownicy plusa mam mixa 25 a dzwnia do mnie na 2 miechy przed koncem
Nie no, Ci z ProPozycji Orange są nachalni, przyznaję....

ale ja się cieszę przynajmniej świętym spokojem ;)

Obrazek

#128380  autor: Kaczy
 28 lis 2006, 23:24
D@rio pisze:
b@sho pisze:w mixie w lusie nie ma czegos takiego ze do mnie dzwonia i co proponuja
w MIX-ie raczej nie informują o kończącym się zobowiązaniu w żaden sposób...
Informują... na wiele sposobów.

1. Pracownicy POS, gdzie się podpisało umowę- my np. wysyłamy sms`y, że kończy się umowa.
2. "System" wysyła sms`y. Nawet ostatnio o 9 rano wpadł koles, bo dostał sms`a, że jak przyjdzie do salonu to dostanie 400 zł (ANZ w MIX`ie).

...::: Made for loneliness :::...

#128388  autor: D@rio
 28 lis 2006, 23:37
Kaczy, no to ciekawe....to chyba tylko Modex takie ma, prywatne swoje metody...moja koleżanka nic takiego nie dostawała jak jej się umowa kończyła. Umowa podpisywana w SF o./Lublin .

Obrazek

#128391  autor: Kaczy
 28 lis 2006, 23:39
1. punkt to są prywatne metody.
Drugi to jest odgórnie- przychodzi sms z jakiegoś skróconego numeru z tą informacją. Zauważylem, ze sporo osób go dostaje, bo później przychodzą i mówią, że dostali sms`a o możliwości wymiany telefonu.

#128396  autor: D@rio
 28 lis 2006, 23:51
To od kiedy tak jest? Od dawna?

...bo abonamentowców to na pewno nie dotyczy ;)

Obrazek

#128398  autor: Kaczy
 28 lis 2006, 23:57
D@rio pisze:To od kiedy tak jest? Od dawna?
Od kiedy pracuję w mPunkcie to kojarzę takie sytuacje.

Co do abonamentowców (vel. abonamentów jak to niektórzy mówią) to do nich dzwonią z ofertą. No ale o tym to wiele osób wie :)
Dzwonią albo i nie dzwonią- bo z tym też różnie bywa. Akurat ciężko mi sie do tego ustosunkować. Ostatnio ktoś mi się żalił, że nikt go nie poinformował, że jego umowa sie kończy.

#128401  autor: D@rio
 29 lis 2006, 00:02
Kaczy pisze:Co do abonamentowców (vel. abonamentów jak to niektórzy mówią) to do nich dzwonią z ofertą. No ale o tym to wiele osób wie
To dlaczego do mnie jeszcze nie zadzwonili? Czyżbym był jakiś...inny? :|
Kaczy pisze:Ostatnio ktoś mi się żalił, że nikt go nie poinformował, że jego umowa sie kończy.
no właśnie...

Obrazek

#128474  autor: b@sho
 29 lis 2006, 13:25
czyli Kaczy to czy zadzwonia czy nie zalezy od ich widzimisa :?: czy jakimis zasadami sie kieruja :?:

#128593  autor: Kaczy
 29 lis 2006, 18:33
b@sho pisze:czyli Kaczy to czy zadzwonia czy nie zalezy od ich widzimisa
Nie odniosę się do tego, gdyż nie mam pełnych informacji o systemie informowania klientów o końcu umowy.

Ja wiem jak my u siebie w mPunkcie robimy. To co robi Polkomtel jest w pewien sposób tajemnicą :)

#128671  autor: D@rio
 29 lis 2006, 21:14
b@sho pisze:czyli Kaczy to czy zadzwonia czy nie zalezy od ich widzimisa czy jakimis zasadami sie kieruja
hmm...generalnie dzwonią wtedy kiedy klient sobie tego życzy albo robi to opiekun konta w imieniu klienta (np. doradzcca biznesowy).

Obrazek

#130250  autor: bkt
 04 gru 2006, 23:06
A ja zaczynam sie zastanawiac nad zmiana sieci. Mimo. ze masa moich znajomych jest w oragne i moja Pani tez. Jak mam sie prosic o tanie rozmowy tanie smsy i tanie telefony to sobie wezme cos w promocji Ery dotane dobry telefonik i zaplace tyle co w oragne za to wszystko. Reasumujac wole zaplacic wiekszy abonament w erze niz dac sie wydymac Orange:)

Wydaje mi sie ze zbyt duzo przejmuja metod dzialania co pierd.... tpsa z ktorej wlasnie od konca grudnia rezygnuje (i internet i telefon) a zakladam osiedlowa kablowke (pingi miodzio 2 gb za 120 zl bez limitow umowa na czas nieokreslony z miesiecznym wypowiedzeniem) jutro bede mial troche czasu to sobie popatrze na oferty ery w abonamencie. Do 100 zl moge zaplacic max miesiecznie to co mam prosic o telefon N6230i na przyklad za 7 baniek z umowa na 2 lata? Nie, dziekuje:)

#130255  autor: Shyduo
 04 gru 2006, 23:09
Fakt, że zawsze miałem dobre zdanie o erze (i dlatego ją mam) i nigdy nie mogłem zrozumieć Ideowcó czy Orange'owców. Co do telefonów to Orange juz w ogóle lezy i kwiczy. Choć z drugiej strony POP był całkiem całkiem ofertą przez dłuuugooo wśród pre-paid'ów