• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #126812  autor: skolik17
 24 lis 2006, 19:59
Mam pytanie do właścicieli jak ta NOKIA sprawuje się w życiu. Czy jest awaryjna oraz jak wychodzą fotki na tym telefonie :P

#126815  autor: lookass
 24 lis 2006, 20:04
w zyciu a nie nazekam a tak na powaznie sprawuje sie niezle ma troche luzow no wkoncu nic nie jest idealne a co do zdjec nie sa to moze fotki jak z k750i ale sa dobre w dobrym naslonecznienu wychodza dobrze gozej jak robimy bez swiatla naturalnego :/

#126819  autor: tomico
 24 lis 2006, 20:19
Nie jest awaryjna raczej i dobrze działa. Luzy minimalne są ale ogólnie ok. W mojej padł głośnik do rozmów ale ta usterka jest praktycznie niespotykana więc tym się nie sugeruj.

#126826  autor: yo!
 24 lis 2006, 20:53
głosowe wybieranie jest fajną funkcją. rzeczywiście zdjęcia wychodzą niezłe, ale w dobrym świetle, najlepiej słonecznym
nie narzekam na funkcjonalność ani bezawaryjność

fear ends
when yo! comes

#126911  autor: Forest
 25 lis 2006, 00:23
No dokladnie tak jak napisali przedmowcy, fotki wychodza swietnie ale w swietle slonecznym, jesli jest sztuczne swiatlo juz jest gorzej, ale nie najgorzej ;) Co do luzów to są chyba w kazdym sliderze, ale idzie je przeboleć :) Ogolnie telefon jest naprawde godny polecenia ;)

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#126934  autor: skolik17
 25 lis 2006, 09:02
OK a co byście radzili brać tę NOKIE czy SE w810i. Wiem że NOKIA ma w zestawie mniejszą kartę pamięci, gorszy aparat. Ale ma za to większy wyświetlacz i jest to porządna firma. Bardziej jestem skłonny do NOKII bo miałem już 4 SE i każdy telefon ma praktycznie te same menu, więc po zakupie nie ma radochy z poznawania telefonu. :evil:

Tak więc

Obrazek

vs

Obrazek

#126949  autor: szczupak90
 25 lis 2006, 10:18
Zawsze solidność wykonania jest na pierwszym miejscu ( przynajmniej w moim rozumowaniu). Oczywiście bierz nokię, bo mikrusi wyświetlacz W810i ma trochę mało pixeli - technologia idzię na przód. Kożyścia na nokię będzię także UMTS z drógą kamerą do wideorozmów . SE ma troche lepszy aparat bo posiada auto focus. Muzyke też się będzie lepiej słuchało na SE. Wybór zależy od ciebię, ale jak ja bym miał wybierać pomiędzy Nokią, a SE to beż zastanowienia wziął bym Nokię.

Sony Ericsson T68i -> Siemens MC60 -> Sony Ericsson T610 -> Sony Ericsson K500i -> Nokia 6670 ->Sony Ericsson K610i -> Nokia 6310i -> Nokia 6021 -> Nokia E51 -> co dalej?

#127020  autor: babeo
 25 lis 2006, 13:47
skolik17, musisz odpowiedzieć sobie na czym Ci zależy i przede wszytskim jak użytkujesz telefon iu na czym Ci zależy. Jeżeli piszesz dużo smsów to raczej SE, jezlei nowoczesny wygląd to Nokia, jeżeli muzyka to SE, jeżeli duży wyświetlacz to Nokia. Co jest dla Ciebie najważniejsze?

#127042  autor: Forest
 25 lis 2006, 14:39
Kazdy lubi co innego, ale dla mnie to SE wyglada jak zabawka dla dzieci, a Nokia jak prestizowe multimedialne cacko :wink: to tyle :P

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#127052  autor: skolik17
 25 lis 2006, 15:05
Tak szczerze to nie wiem do plusów SE zaliczam jak dla mnie dobre słuchawki, większa karta pamięci w zestawie i AF. Natomiast do NOKII duży wyświetlacz oraz znana marka. A moim wymarzonym telefonem jest telefon mało spotykany. Dlatego właśnie od zawsze mam telefony biznesowe bo nie każdego na taki stać. Jestem w stanie dać za telefon 200zł więcej byleby tylko nie był pospolity :-)

#127058  autor: dechomenon
 25 lis 2006, 15:16
ale podejście hehe 200zł więcej aby telefon był niepospolity hehehe! a pytasz się jakie mają aparaty, czy są luzy itd...to są bardzo pospolite pytania, więc żaden z nich nie jest jakiś poza pospolitością heehhe

#127370  autor: karolzet
 26 lis 2006, 13:46
Jak boisz się telefonu-slidera, to możesz kupić nokię 6233 (praktycznie to samo co 6280)

Tu masz fortki zrobione 6280:
http://www.fotosik.pl/aparaty/Nokia/6280