• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #126820  autor: lookass
 24 lis 2006, 20:21
Witam niedlugo palnuje podpisac umowe na bc slyszlem ze jest na czas nieokreslony moje pytanie: jest? :P a teraz z kolei biore pakiet 500 mb i tu nasowaja sie moje pytania : czy jezeli bede w cos gral zalozmy jakas gre onnlie to czy mi to bedzie zrzeralo jakas kase czy jest jakis transfer mb wyslylanych czy tez nie? czy podczas podczas wrzucania plikow na server cos place jakie mb trace ? z gory dziekuje za odpowiedz ;)
pozdrawiam

#126843  autor: D@rio
 24 lis 2006, 21:54
lookass pisze:Witam niedlugo palnuje podpisac umowe na bc slyszlem ze jest na czas nieokreslony moje pytanie: jest? a teraz z kolei biore pakiet 500 mb i tu nasowaja sie moje pytania : czy jezeli bede w cos gral zalozmy jakas gre onnlie to czy mi to bedzie zrzeralo jakas kase czy jest jakis transfer mb wyslylanych czy tez nie? czy podczas podczas wrzucania plikow na server cos place jakie mb trace ? z gory dziekuje za odpowiedz
pozdrawiam
banalnie proste pytanie. 500MB to ilość do wykorzystania. jak przekroczysz to masz ograniczoną prędkość. Nie płacisz nic "dodatnio" - chodzi tylko po prostu z prędkością 8kb/s ;-) pozatym, dane się sumują, wysyłane i odebrane.

Obrazek

#126846  autor: tomico
 24 lis 2006, 21:57
D@rio pisze:banalnie proste pytanie. 500MB to ilość do wykorzystania. jak przekroczysz to masz ograniczoną prędkość. Nie płacisz nic "dodatnio" - chodzi tylko po prostu z prędkością 8kb/s ;-) pozatym, dane się sumują, wysyłane i odebrane.
A czy możesz mi dario powiedzieć jak to jest z tym transferem dokładnie, bo słyszałem że jak się weźmie umowę na 2 lata, to przez pół roku jest limit 500mb a potem 3gb. czy to prawda?

#126847  autor: lookass
 24 lis 2006, 21:57
dzieki D@rio za odp
a czy podczas gier onnline duzo mb idzie w ciagu godziny orietnuje sie ktos i czy jest ta umowa na czas nieokreslony na stronce tak pisze ale czy tak jest?

#126849  autor: D@rio
 24 lis 2006, 21:59
tomico pisze:A czy możesz mi dario powiedzieć jak to jest z tym transferem dokładnie, bo słyszałem że jak się weźmie umowę na 2 lata, to przez pół roku jest limit 500mb a potem 3gb. czy to prawda?
a nie wiem. Nie potwierdzam i nie zaprzeczam. Wiem że to zależy od wersji BC którą bierzemy. Generalnie, takie rzeczy to na pewno jeśli występują to są zapisane w regulaminie - wystarczy zajrzec.
lookass pisze:a czy podczas gier onnline duzo mb idzie w ciagu godziny orietnuje sie ktos i czy jest ta umowa na czas nieokreslony na stronce tak pisze ale czy tak jest?
trzeba by było jakoś zmierzyć. Ale trochę na pewno idzie ;) zajrzyj w regulamin promocji czy nie ma jakichś haczyków.

Obrazek

#126850  autor: tomico
 24 lis 2006, 22:00
D@rio pisze:a nie wiem. Nie potwierdzam i nie zaprzeczam. Wiem że to zależy od wersji BC którą bierzemy. Generalnie, takie rzeczy to na pewno jeśli występują to są zapisane w regulaminie - wystarczy zajrzec.
No właśnie sprawdzałem i na stronie pisze że limit to 500 mb, ale nie wiem dokładnie.

#126857  autor: D@rio
 24 lis 2006, 22:06
tomico pisze: No właśnie sprawdzałem i na stronie pisze że limit to 500 mb, ale nie wiem dokładnie.
znaczy powiem tak. Wiem że jest wersja BC z limitem 3GB. Ale to jest całkiem inna, oddzielna macierzysta wersja z umową. Natomiast, o takich "przejściach" to ja nie słyszałem...

Obrazek

#126858  autor: tomico
 24 lis 2006, 22:07
D@rio pisze:znaczy powiem tak. Wiem że jest wersja BC z limitem 3GB. Ale to jest całkiem inna, oddzielna macierzysta wersja z umową. Natomiast, o takich "przejściach" to ja nie słyszałem...
To wiem, w wersji bc 79, 99 jest limit 3 gb a w wersji 39 tylko 500 mb.

#126861  autor: D@rio
 24 lis 2006, 22:10
no widzisz. Czyli już wszystko jasne...

Obrazek

#126863  autor: tomico
 24 lis 2006, 22:11
D@rio pisze:no widzisz. Czyli już wszystko jasne...
No jasne jak słońce :D dzięki Dario :mrgreen:

#126866  autor: lookass
 24 lis 2006, 22:16
ja rowniez dziekuje za rozjasnienie tego sloneczka :wink: temacik mozna zamknac ;)

#128228  autor: nstn
 28 lis 2006, 19:54
Ale w praktyce to jak narazie to nie ograniczają prędkości w ogóle. Wiem bo sam to testowałem/sprawdzałem. Więc nie warto wydawać kasy na większą ilość transferu niż 500MB.

"Nic nie boli tak jak życie"

#128229  autor: D@rio
 28 lis 2006, 19:57
nstn, a ja znowu słyszałem że Orange (zwłaszcza) i Era skrupulatnie ograniczają...

nie wiem jak jest z Plusem obecnie, ale skoro wprowadził limity i możliwość dokupywania to chyba też....

Obrazek

#128244  autor: nstn
 28 lis 2006, 20:20
Znajomy ma BC i ja to testowałem. Korzystałem z UMTS'a głównie i przez 6 miesięcy nie było żadnych ograniczeń prędkości wynikających z transferu danych. A ściągałem więcej niż 500MB/miesiąc.

"Nic nie boli tak jak życie"

#128277  autor: lookass
 28 lis 2006, 20:59
bo moze byla mala granica przekroczona ciekawe jak by bylo sciagniete z giga co wtedy pewnie dali by miejsza szybkosc

#128294  autor: D@rio
 28 lis 2006, 21:26
no to faktycznie, póki co BlueConnect będzie bezkonkurencyjny...albo, tak jak mówi lookass po prostu było...

Obrazek