• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #126438  autor: kamasz6666
 22 lis 2006, 17:29
Problem wyglada tak: Kupiłem nokie 6230 z simlock'iem idei, w najbliższym serwisie oczywiście simlocka usuąlem. Jednak za kazdym razem kiedy ktoś do mnie dzoni lub ja do kogoś telefon rozłącza się po okolo 2 sekundach połączenia. Podobno można tę blokade usunąć kodem jednak niegdzie nie mogę kodu znaleźć :/.

I tu prośba: Czy ktoś mógłby mi podrzucić taki kod ewentualnie jakiś inny sposob na to by telefon w pelni sprawnie funkcjonował.

Pozdrawiam i z góry DzięX

#126440  autor: tomico
 22 lis 2006, 17:41
żle ściągnięty simlock, mogłeś go wcześniej ściągnąć sam kodem zamiast dawać do komisu. teraz musisz go oddać 2 raz żeby ci usunęli simlocka jeszcze raz a porzadnie.

#126442  autor: kamasz6666
 22 lis 2006, 17:50
No właśnie podobno niekoniecznie gdyż znajomy mial podobny problem jakiś czas temu wpisal kod i wzystko było ok. Z tym że nie pamieta jak tek kod wygądał ani z jakiej strony :/ i o to mi chodzi właśnie, bo płacić znowu 20 to mi sie nie chce :]

#126447  autor: Krisu6230i
 22 lis 2006, 18:04
chodzi o too ze ten kod jest inny dla kazdego telefonu
a tu masz link do generatora http://programosy.pl/simlock.html
powodzenia!

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#126462  autor: majkel2020
 22 lis 2006, 19:39
oj ludzie ludzie, opowiadacie glupoty ze glowa puchnie, to nie kwestia zlego zdjecia simlocka, tylko karty simplusa sa strej generacji i w nowych telefonach objawia sie to zrywaniem polaczenia po okolo 3 sekundach. wklep do telefonu *101*11*99# i wcisnij zielona sluchawke i telefon bedize chodzil jak zloto, dziala to z simplusem z mixem juz jakos nie, wiem z autopsji, pozdrawiam acha, sypnij respektem jak pomoze ;)

#126482  autor: przemek910
 22 lis 2006, 21:45
Ja tylko dodam, by było jasno - kamasz6666, masz starą platformę która działa na AoC a ta Nokia jej nie obsługuje, trzeba przejść na nową. jak to zrobić napisał wyżej majkel2020, dodam jeszcze że stan konta będziesz mógł sprawdzić krótkim kodem, (Stanu Konta nie będzie NA WYŚWIETLACZU). Połaczenia i SMSy będziesz miał rozliczane nabieżąco...

tomico, poszalałeś :lol: ;-)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#126510  autor: Kaczy
 22 lis 2006, 23:07
majkel2020 pisze:wklep do telefonu *101*11*99# i wcisnij zielona sluchawke i telefon bedize chodzil jak zloto, dziala to z simplusem z mixem juz jakos nie, wiem z autopsji, pozdrawiam acha, sypnij respektem jak pomoze
O to chodzi.

Śmiać mi się chciało jak czytałem o źle ściągniętym simlocku :)

Ps. Teraz stan konta będziesz sprawdzał po wysłaniu kodu *100#.
No i po każdym połączeniu będzie Ci przychodził sms z informacją o ostatnim połączeniu.

...::: Made for loneliness :::...

#126518  autor: Krisu6230i
 22 lis 2006, 23:43
kamasz6666 pisze:wpisal kod i wzystko było ok
majkel2020 pisze:wklep do telefonu *101*11*99# i wcisnij zielona sluchawke
ach ten kod hahahaha :mrgreen:
poza tym takie jajca tylko w + ;)

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/

#126890  autor: kamasz6666
 24 lis 2006, 23:04
Dzieki ludzie za posty :mrgreen: i za podpowiedzi, własnie o to mi chodziło :)

Tylko troche upierdliwe jest sprawdzanie stanu konta po kazdym połączeniu ale skoro tak musi być...

Jeszcze raz DzięXiPzdr. 8)

#126930  autor: przemek910
 25 lis 2006, 08:07
Nie musi... Zawsze mozesz zmienic siec, nawet zachowujac swoj dotychczasowy numer.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#126980  autor: kosaz
 25 lis 2006, 11:48
a pamietacie kiedys w popie dawno temu bylo ze po kazdym polaczeniu ptrzychdil sms o polaczeniu L:

#127035  autor: babeo
 25 lis 2006, 14:07
kosaz pisze:a pamietacie kiedys w popie dawno temu bylo ze po kazdym polaczeniu ptrzychdil sms o polaczeniu L:
Co masz na myśli?

#127207  autor: Krisu6230i
 25 lis 2006, 22:46
kosaz pisze:a pamietacie kiedys w popie dawno temu bylo ze po kazdym polaczeniu ptrzychdil sms o polaczeniu L:
pewnie ze pamietam!! haha stare dobre czasy. czas trwania placzenia i koszt:)
ja mialem w pasku na dole jake sms na ekran (siemens) bodajze typu 1 a w nokiach przychodzila normalna wiadomosc...

#127587  autor: babeo
 26 lis 2006, 21:15
Krisu6230i pisze:
pewnie ze pamietam!! haha stare dobre czasy. czas trwania placzenia i koszt:)
ja mialem w pasku na dole jake sms na ekran (siemens) bodajze typu 1 a w nokiach przychodzila normalna wiadomosc...
Przecież taki sms nadal przychodzi w POPie 8)

#127688  autor: Krisu6230i
 26 lis 2006, 23:24
babeo83 pisze:Przecież taki sms nadal przychodzi w POPie
ja juz popa nie mam jakis czas, a nie dzwonie jesze dluzej... :) stad nieznajomosc tematu.