Pozwolę sobie nie zgdzić się z
Pawrzes osobiście nie rozumiem górnolotnego tytułu postu i Jego oburzenia. Przecież autor tego artykułu w Dzienniku wyraźnie napisał, że:
Kod: Zaznacz całyWarszawa [b]może[/b] być pierwszym w Polsce miastem, w którym nie będzie można zadzwonić z telefonu komórkowego
Specjalnie podkreśliłem to może, takie są prawa rynku mediów i tak się piszę, a dlaczego tak się piszę? bo ten problem jest bardzo poważny!
Pawrzes pisze:Może Axel Springer Polska miało opublikować ten artykuł w Fakcie (tam by pasował) a przez pomyłkę znalazł się w niby opiniotwórczym Dzienniku
To co zostało opisane, że właściciele zrywają umowy to uważam za absurd. Skoro jednak tak jest i Dziennik to opisał, to nie rozumiem zarzutów, że nie gazeta opiniotwórcza. Przecież, żeby mieć zdanie (opinie) na jakiś temat należy poznać fakty!
Mam znajomego w radzie mojego osiedla. Ostatnio z nim rozmawiałem i powiedział, że BTSy to niezły biznes. Za każdego jednego spółdzielnia dostaje około 3000zł miesięcznie, a przeciwników? zamyka się im usta przedstawiając ekspertyzy.
D@rio pisze: Poza tym, autor trochę przesadza zdaje mi się. No ale, "Dziennik to część "Gazety Wyborczej". A o profesjonalizmie "GW" mieliśmy się okazję przekonać nie raz, jak i ja miałem też niestety okazję przekonać się o tym na własnej skórze

D@rio, mógłbyś rozwinąć ten wątek, że "Dziennik jest częścią GW"?