• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #125331  autor: alert
 19 lis 2006, 08:58
Zastanawiam się nad kupnem telefonu który:
- kosztuje ok. 200-230 zł
- ma łączność z kompem przez usb i możne do niego przesyłać javę (nie tak jak sagem myx5-2v w którym się nie da)
- obsługuję javę 2.0
- ma więcej niż 3,5 MB pamięci
- Posiada aparat VGA

k508i byłby chyba najlepszy ale czytałem że ktoś miał kłopoty z zasięgiem, 3650 jest za duża i nie potrzeba mi tyle funkcji jakie oferuje Symbian, nie słyszałem jeszcze żeby c75 miał jakieś wady. Proszę o przedstawienie swoich opinii.

#125333  autor: Frasio
 19 lis 2006, 09:07
Ja mam K508i już ponad półtora roku, więc mogę ci co nieco o niej powiedzieć.

Co do zasięgu, to sam nie wiem. Kiedyś miała bardzo słaby zasięg w porównaniu do innych, a od jakiegoś czasu łapie o wiele lepiej niż inne telefony w miejscach teoretycznie z bardzo słabym zasięgiem. Więc nie mam pojęcia od czego to zależy.
Jak coś to pytaj.
Ja obstawiam oczywiście Sony Eryka.

#125363  autor: Kaczy
 19 lis 2006, 11:12
alert pisze:nie słyszałem jeszcze żeby c75 miał jakieś wady.
W moim już 3 raz rozpadł się joystick. Właśnie czekam już 2. tydzień jak tel. wróci z naprawy.

Poza tym to nie ma na co narzekać. Robi przyzwoite zdjęcia jak na VGA. Ma ponad 10 MB pamięci.

...::: Made for loneliness :::...

#125364  autor: Orange
 19 lis 2006, 11:14
ja jestem za 3650, nie jest taka duża, jedyny jej duży minus to klawiatura :/ nie wiem jak na niej da sie pisać. Ale symbian, db aparat i duży wyświetl. a w tej cenie to lepsza jest 3660 ( poprawiona klawiaturka ) i lepszy wyświetlacz.

together we can do more

#125373  autor: szczeka
 19 lis 2006, 11:36
Mialem wszystkie te telefony :)

k508i [mialem k500i, ale to to samo] jest OK, ladny wyswietlacz, b.dobry dzwiek, ale posiada psujacy sie joystick - wiec jak dla mnie odpada, nawet sie nie zastanawiaj.. do tego kiepski aparat, fotki strasznie zaszumione..

c75.. jak to siemens. czasem spowolni, zawiesi sie.. choc to wszystko kwestia softu..poza tym nagrywa slabiutkie filmy z 30sek ograniczeniem i ma bardzo slaby dzwiek, szczegolnie w filmach i wavy graja paskudnie. poza tym kiepska jakosc wykonania, obudowa troche trzeszczy, podatna na zarysowania..

3650 posiadam teraz i jest to zdecydowanie najlepszy telefon. najwiecej mozliwosci... najwiekszy wyswietlacz, 4k kolorow, ktore bardzo ladnie sie prezentuje, niezle fotki, jak na vga [najlepsze z tej trojki], niezly dzwiek [slabszy od SE]...jaka jedyna posiada irde i bluetooth... co do klawiatury - zaden problem, pare dni i sie przyzwyczaisz tak jak to bylo ze mna..sms'y pisze juz prawie tak szybko, jak na normalnej klawiaturze :) poza tym, jako jedyna ma tez slot na karty pamieci, standardowo jest 16nb+4mb wbudowanej to juz znacznie wiecej niz przeciwnicy.. ;) jedyna wada to moze wielkosc.. ale cos kosztem czegos :) choc mnie sie podoba.

dla mnie wybor jest prosty - nie ma sie co zastanawiac nad awaryjnymi Siemensami, czy SE.. ;)

#125396  autor: tomico
 19 lis 2006, 12:12
Ja też bym postawił na k508i, jest niezły funkcjonalnie i ładny nawet. Bardzo go polecam.

#125409  autor: Shyduo
 19 lis 2006, 12:26
Ja stawiam na Nokię. lepiej poszukać 3660, ale i 3650 śmiga jak marzenie. Telefon jest spory - to fakt, ale da się go nosić w kieszeni ;) Moim zdaniem najlepszy z tych tutaj podanych ;)

#125410  autor: szczeka
 19 lis 2006, 12:28
tomico pisze:Ja też bym postawił na k508i, jest niezły funkcjonalnie i ładny nawet. Bardzo go polecam.

to moze napisz w czym jest lepszy od n3650? ;) bo poza gabarytami nokia technicznie jest zdecydowanie lepsza :)

#125435  autor: tomico
 19 lis 2006, 13:08
szczeka pisze:to moze napisz w czym jest lepszy od n3650?
ma normalnie mp3, stereo nawet chyba w dodatku, jest mniejszy poręczniejszy, ma lepszy wyświetlacz,

#125536  autor: szczeka
 19 lis 2006, 17:46
tomico pisze:
szczeka pisze:to moze napisz w czym jest lepszy od n3650?
ma normalnie mp3, stereo nawet chyba w dodatku, jest mniejszy poręczniejszy, ma lepszy wyświetlacz,
nie bede sie klocil, ale swojego wyswietlacza nie zamienilbym na tego z k500i... kolory minimalnie ladniejsze, nie widac jakiejs ogromnej roznicy, a jednak wielkosc w 3650 robi swoje, wygoda i komfort w przegladaniu... :]
tylko co to za rarytas mp3 w stereo przy 12mb pamieci? ;)