• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #121554  autor: genia
 06 lis 2006, 20:18
Kupiłem miesiąc temu Nokię 6280 w Erze na abo. Telefon ma 1,5 miesiąca i po około 3 tygodniach zaczeło się dziaćcoś złego. Dzisiaj kiedy naładowałem z rana o 7:00 ,po zrobieniu 15 fotek ,5 min rozmowy telefon dał komunikat "bateria słaba" po czym się wyłączył. Kiedy go włączyłem spowrotem to wskaźnik był pełny !!! Zdarzył mu się także zwis i pomogło wyjęcie baterii. Nie wiem co teraz robić !!! Nie wiem czy dać go do serwisu na gwarancji (co im powiedzieć?) czy w ogóle sprzedać ??? Ewentualnie ile mogę za nią wziąść (ma 1,5 miecha, kartę 1GB i ma folie na wyświetlaczu i ma małą rysę nad przyciskiem NIM.) i na co ją wymienić . W grę wchodzi Allegro. Proszę o ew. linki.

Z góry dziękuję za wszystkie porady i spostrzeżenia.

#121587  autor: RickY
 06 lis 2006, 21:02
Jeśli miałbym taką wadliwą nokie to od razu bym pojechał do serwisu wytłumaczył jakie są problemy i już (ale moim zdanie to wina softu)
za używaną 6280 z małą rysą + karta 1 GB to dostaniesz ok 1000-1100zł
a za taką cene to masz :
SE w810i
Nokia 6233
Nokia 3250
N70...

Jeśli Ci pomogłem kliknij na ,Pomógł'- koło przycisku 'Profil'
Nie patrzę na ilość postów, tylko na ich jakość!!
Forum pomogło mi, ja pomagam forum.
Wejście Pumby do tematu=całkowity nokaut
 #121604  autor: babeo
 06 lis 2006, 21:51
genia pisze:Nie wiem czy dać go do serwisu na gwarancji (co im powiedzieć?) czy w ogóle sprzedać
Muszę przyznać, że to zdanie powaliło mnie maxylanie :smt005 nad czym się zastanawiać? To chyab oczywiste, że trzeba oddać do serwisu (powiedzieć im dokładnie to sami co napisałeś w poście). Chyba nie chciałeś sprzedać go uszkodzonego, bez informaowania o tym?

#121620  autor: Forest
 06 lis 2006, 22:50
Do serwisu a nie sie bedziesz bawil w jakies komisy czy allegra. Jesli cos jest powaznego to moze Ci nowy telefon dadza :wink: Co gwarancja to gwarancja :wink:

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#121724  autor: mati171
 07 lis 2006, 16:01
Przychylam sie do moich przedmówców,radze telefon zanieśc do serwisu,może coś się stało z baterią a skoro telefon masz 1,5miesiaca to powini uznac Ci gwarancje na baterie(w koncu 6 miesiecy).Życze powodzenia.

Mateusz

#121752  autor: szczeka
 07 lis 2006, 18:28
Oczywiscie to jest najlepsze rozwiazanie, przeciez masz gwarancje, wiec usterka zostanie usunieta za darmo, a jakbys sprzedal na allegro jako uszkodzona to raczej bys sporo stracil na niej.

#121822  autor: St-Jimmy
 07 lis 2006, 21:42
A ja bym ci radził sprzedać tą nokie niż oddać ją do serwisu. Uważam tak bo mialem do czynienia z serwisem a właściwie to moja matka miała. Moja mama narzekała na gubienie zasięgu w swoim sagemie c-4 więc postanowiła go oddać do serwisu bo telefon był na gwarancji. Gdy odebrała go po 2 tygodniach to zauważyła że wyświetlacz został zniszczony (nie szybka nad wyświetlaczem tylko bezpośrednio wyświetlacz). Obraz był naprawde tragiczny. Chciała oddać go do naprawy ale facet powiedział że to z winy właściciela się stało i nie przyjeli. Moja starsza go póżniej sprzedała. Tak kończy się ta historia. Od tego momentu obawiam się dawać do naprawy telefony(głownie jesli chodzi o naprawy gwarancyjne) ewentualnie można zaufać naprawom w komisach gdzie według mnie bedą probowali naprawić jakąś wade a nie zniszczyć przy okazji telefonu. Radze sprzedać ci ten telefon bo jak byś miał takiego samego pecha jak moja starsza to dużo byś na tym stracił( taka nokia ze z masakrowanym wyswietlaczem bedzie mniej warta od tej co masz teraz). Możesz oczywiście zaryzykowac i oddac do serwisu. To twój wybór i twój telefon!

Nokia 3220 -> Sagem x5-2 -> SE K508i -> Nokia 3650 -> Motorola L6 -> Motorola E1 -> SE K750i -> SE W900i -> Motorola RAZR V3xx -> SE W880i -> Nokia 5610-> Iphone 2G -> Motorola V3xx -> Samsung s8500 + Ipod Touch 3g

#121830  autor: tomico
 07 lis 2006, 21:49
ech serwis sagema a serwis nokii to 2 różne rzeczy. To tak jakbyś porównywał mercedesa z maluchem. Pozatym to za takie zniszczenie powinno ci przysługiwać odszkodowanie. Oddaj 6280 do serwisu a wymienią ci soft w 30 min jak zaczekasz.

#124156  autor: genia
 15 lis 2006, 20:10
Witam ponownie.
Zadecydowałem ,że oddam telefon na wgranie softu w sobotę do serwisu Nokia na ul. Siennej. Chciałbym się spytać jak ma wyglądać rozmowy z miłym panem serwisantem. Wiem ,że głupie pytanie ale to jest mój pierwszy kontakt z serwisem.

OT: Czy w 6280 jest możliwość przejścia na włączonym telefonie na tryb Offline. Mam w domu E50 i wiem ,że tam jednym z profili jest Offline.

#124388  autor: ywis
 16 lis 2006, 12:30
genia pisze:Chciałbym się spytać jak ma wyglądać rozmowy z miłym panem serwisantem
Normalnie, a jak ma wyglądać, zachodzisz i mówisz, co się dzieje i po wszystkiemu. Masz gwarancje, zostawiasz i prosta sprawa.
genia pisze:Wiem ,że głupie pytanie ale to jest mój pierwszy kontakt z serwisem.
Bardzo głupie pytanie.
genia pisze:Czy w 6280 jest możliwość przejścia na włączonym telefonie na tryb Offline
Na pewno jest.

#124465  autor: genia
 16 lis 2006, 14:26
genia napisał/a:
Czy w 6280 jest możliwość przejścia na włączonym telefonie na tryb Offline

Na pewno jest.

Wiesz co chyba jednak poczekam na kogoś kto w ogóle miał styczność z tym telefonem ,a nie tak jak ty przypuszczasz.

Dzięki za inne twoje "porady"
Więc czegoam na posioadacza tego telefonu np. Rickyego, Tomico lub Pumbę.

#124483  autor: RickY
 16 lis 2006, 15:47
genia :!: te pytania naprawdę są głupie... :| idziesz normalnie do serwisu mówisz że masz takie i takie problemy pokazujesz kartę gwarancyjną 20 min czekania i już...
co za problem??Ja dopiero od noki 6280 też byłem pierwszy raz i poprosiłem o update softu ponieważ chciałem i już...

Jeśli Ci pomogłem kliknij na ,Pomógł'- koło przycisku 'Profil'
Nie patrzę na ilość postów, tylko na ich jakość!!
Forum pomogło mi, ja pomagam forum.
Wejście Pumby do tematu=całkowity nokaut

#124553  autor: genia
 16 lis 2006, 20:28
Ale w poprzednim poście chodziło mi o tryb offline .
Z serwisem sobie może jutro poradzę.

#124680  autor: snovy
 17 lis 2006, 09:09
Ja rowniez nie polecam calej organizacji jaka jest nokia.Mialem swoja n70 wieszala sie i dzwonki same sie zmienialy,zanioslem telefon do serwisu i uslyszalem odpowiedz okolo tygodnia maxymalnie 2.Oki po 2 tyg w serwisie uslyszaelm ze nie ma jeszcze.... nast 2 tyg to samo itd... Telefon odzyskalem uwaga po2,5misiacach.... Nie polecam noki tylko tyle powiem.Pozdrawiam

#124758  autor: babeo
 17 lis 2006, 14:50
snovy, na podstawie jednego serwisu oceniasz całą markę?

#124766  autor: Forest
 17 lis 2006, 15:10
snovy pisze:snovy, na podstawie jednego serwisu oceniasz całą markę?
No najprawdopodobniej ocenia całą markę :lol: A tak po za tym to powinien mieć oceniać serwis a nie markę Nokia.

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#125019  autor: genia
 18 lis 2006, 07:13
Ja już zaniosłem wczoraj o 16:27 swoją 6280 i facet mi powiedział ,że będzie gotowa w przyszłym tygodniu. Kidey mu dałem kartę Club Nokia to mi powiedział,żebym dzisiaj przyszedł.
O 14 odbieram zobaczymy co będzie.