• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#122681  autor: tomico
 10 lis 2006, 20:42
tymis pisze:Plus już ma UMTS w Łodzi, oczywiście nie w całym mieście.
Ech ten umts plusa to raczej prowizorka bo on wszędzie buduje tylko centrum miasta i nic poza tym.

#122684  autor: tymis
 10 lis 2006, 20:54
tomico pisze:umts plusa to raczej prowizorka
To jak nazwać UMTS Orange? :D

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...

#122685  autor: tomico
 10 lis 2006, 20:56
tymis pisze:tomico napisał/a:
umts plusa to raczej prowizorka

To jak nazwać UMTS Orange? :D
Akurat Orangowi nie ma nic do zarzucenia w tej sprawie. Zasięg to prawda jest mniejszy niż Ery, ale dużo większy niż Plusa.

#122687  autor: tymis
 10 lis 2006, 21:05
tomico pisze:Akurat Orangowi nie ma nic do zarzucenia
Niestety nie mam argumentu w postaci testów prowadzonych przeze mnie ale ciekawi mnie dlaczego przez różne fora tak często przewija się kwestia gorszej jakości UMTS-u w Orange? Może odezwie się ktoś kto ma mocne argumenty za lub przeciw...

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...

#122689  autor: tomico
 10 lis 2006, 21:08
Ja mam mocne argumenty, mówie ci że Orange ma większy zasięg od plusa a Era ma największy. I to jest sprawdzone w 100%.

#122693  autor: tymis
 10 lis 2006, 21:28
tomico pisze:Orange ma większy zasięg od plusa
Jak wcześniej napisałem nie prowadziłem testów a więc nie mam argumentów (tylko opinie innych) i w związku z tym z mojej strony EOT. Ale może jednak ktoś się odezwie z konkretami i będzie można porównać swoje argumenty. Mimo wszystko mam wrażenie, że mylisz dwie różne kwestie: zasięg i jakość UMTS-u.

#122694  autor: tomico
 10 lis 2006, 21:31
tymis pisze:zasięg i jakość UMTS-u.
Ech jakość, jakość. To można sprawdzić tylko korzystajać z tranmisji danych przez laptopa najlepiej, tego nie sprawdzałem, ale Dario będzie wiedzieć. Pozatym Era i Orange mają HSDPA a w Plusie brak. Lubie plusa dużo bardziej od ery ale tutaj niestety jest on najsłabszy, chyba że ma najlepszy prędkości transmisji danych.

#122762  autor: D@rio
 11 lis 2006, 00:40
oj, niestety. Co do UMTS'u Orange nie wypowiem się. Nie korzystałem jeszcze bo póki co, narazie nie mam jak a pozatym zasięg 3G Orange w Lublinie jest taki jak Plusa w Łodzi jak nie gorszy, a nie zamierzam specjalnie jeździć na drugi koniec miasta, pod centrum Orange/TP żeby przetestować ich 3G. Choć, kiedyś na pewno to uczynię ;) Póki co, mogę mówić o jakości jaka jest tylko w Plusie...
tomico pisze: a w Plusie brak.
testowo już chodzi w Warszawie.

Obrazek

#122838  autor: tomico
 11 lis 2006, 11:20
D@rio pisze:testowo już chodzi w Warszawie.
Wiem wiem gdzieś to słyszałem już, ale mi chodziło o oficjalne, bo testowo w Orange i Erze to już był dawno temu.

#122839  autor: Kaczy
 11 lis 2006, 11:37
D@rio pisze:testowo już chodzi w Warszawie.
Od Nowego Roku ma już ruszyć normalnie.

...::: Made for loneliness :::...