• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem

#112744  autor: tomico
 09 paź 2006, 20:48
body pisze:Ja mam takie maly pytanko co do nokii N80 (i ogolnie sliderow).
Bo wiadomo, ze w sliderach sa luzy, ale czy po jakims czasie uzytkowania te luzy sa coraz wieksze?
nie są większe tylko cały czas takie same :D

#112787  autor: MarcinK
 09 paź 2006, 22:30
Tomcio, mogę tylko potwierdzić :mrgreen:

#112885  autor: Forest
 10 paź 2006, 14:43
Bo w szkole ktos takie zdanie rzucil ze w sliderach sa coraz wieksze luzy z czasem uzytkowania telefonu. Sie wystraszylem :D Ale dzieki ze mnie uspokoiliscie :wink: pozdr

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#114266  autor: piotr2802
 15 paź 2006, 23:40
Ja wybrałem nokie N73, kupiłem tanio 2000 PLN z dwu letnią oryginalną gwarancją Nokia Polska. Nie polecam kupowania tych telefonów , przywiezionych z zagranicy, bo niewielka różnica a gwaracja 2 letnia to dużo.
Jestem bardzo zadowolony z tego telefonu, zdjęcia robi super, odtwarzacz bardzo dfobrze pracuje, jakość dźwięku porównywalna z najlepszymi odtwarzaczami MP3, bateria trzyma lepiej niż w Nokia N80. Najważniejsze że nie ma ruchomych części, jedyna to klapka zasuwana na obiektyw kamery. Duzy wyświetlacz umozliwia przeglądanie stronek internetowych ,prawie jak na normalnym ekranie notebooka, z tym że trzeba się trochę najeździć joystickiem.... :wink:

#114405  autor: RobertX
 16 paź 2006, 21:36
2000? To drogo za ten telefon. Za tyle widzialem w empiku, a to jest ostatnie miejsce gdzie kupilbym telefon. W wawie, w centrum wersja z Nokia Poland chodzi po ok 1600zl

#114441  autor: Forest
 16 paź 2006, 23:27
RobertX pisze:2000? To drogo za ten telefon. Za tyle widzialem w empiku, a to jest ostatnie miejsce gdzie kupilbym telefon. W wawie, w centrum wersja z Nokia Poland chodzi po ok 1600zl
No to jak to jest z tymi cenami? Wchodze sobie na strony Nokii Poland, ogladam Nokie N73 i widze cene 2145 zł :shock: [>>>Click<<<]
W kazdym innym salonie Nokii sa inne ceny? To troche nie sprawiedliwe wedlug mnie :?

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#114529  autor: RobertX
 17 paź 2006, 13:17
No niestety tak jest dlatego najbardziej (wg mnie) oplaca sie kupowac w dobrych komisach i sklepach zajmujacych sie tym. Tam mozna kupic ten sam tel. z gwarancja NP na 2 lata, a za kilka stowek taniej.

#117798  autor: szczupak90
 27 paź 2006, 18:40
Witam, dzisiaj bawiłem się trochę tym telefonem i powiem tak:

- Wyświetlacz jest bardzo duży i myśle, że większego wyświetlacza by się już nie dało zamontować w tej samej obudowie (marginesy między wyświetlaczem a bokami obudowy są naprawde bardzo małe), odwzorowanie kolorów jest świetne, a kontrast bardzo dobry (320 x 240 robi swoje)

- Włączenie aparatu następuję po rozsunięciu tylniej zaślepki na obiektyw, tutaj działa on bardzo dobrze i precyzyjnie. Samej jakości fotek nie byłem w stanie ocenić bo nie zrzucałem ich na kompa. Na wyświetlaczu i 100% powiększenia fotki były dobre. Telefon testowałem w pomieszczeniu i było widać lekkie zamazanie, ale myślę że na dworzu wygląda to lepiej.

- Szybkość działania oceniam na 4. Niestety symbian się trohę przycina, ale jest to sprawa dyskusyjna bo i tak jest to niebo, a ziemia w porównaniu z moją 6670. Wejście do menu trwa ok 2 sek. Do innych częsi menu ok. 1 sek. Wbudawana gra snake z N gage włączyła się niemal natychmiast jednak przejście w tryb fotograficzny ok 4-5 sek.

- Jakości dzwięków też nie mogłem ocenić ponieważ w telefonie były tylko dzwonki acc ale dzwięk 3d brzmi głośno i czysto.

- Jeśli chodzi o wygląd i gabaryty to jestem bardzo zadowolony. Nigdy bym nie kupił telefonu z klapką ani tzw. szufladki (znanej z N80) ponieważ mam jakiś uraz do wszystkich ruszających się mechanizmów. W N73 obudowa jest jednolita co likwiduję problem. Sam telefon jest stosunkowo mały jak na symbiana i UMTS. W wykonaniu nie widze żadnych zastrzeżeń. Nawet joystick chodzi precyzyjnie (nie to co SE).

- Podsumowanie: Jest to z pewnością telefon dla wymagajacych użytkowników. Zdjęcia są piękne, wykonanie wzorowe, niestety cena też jest piękna... Jedynym minusem jest brak WiFi jednak w moim przypadku jest to zbędne (mieszkam na zadupiu i brak tam jakich kolwiek HotSpotów. A zresztą internet mam przez kompa.

Pozdro!

Sony Ericsson T68i -> Siemens MC60 -> Sony Ericsson T610 -> Sony Ericsson K500i -> Nokia 6670 ->Sony Ericsson K610i -> Nokia 6310i -> Nokia 6021 -> Nokia E51 -> co dalej?

#122196  autor: marektomek
 09 lis 2006, 08:36
szczupak90 pisze: - Jeśli chodzi o wygląd i gabaryty to jestem bardzo zadowolony. Nigdy bym nie kupił telefonu z klapką ani tzw. szufladki (znanej z N80) ponieważ mam jakiś uraz do wszystkich ruszających się mechanizmów. W N73 obudowa jest jednolita co likwiduję problem.
Pozdro!
Widze ze to ni tylko moje zboczenie :D Jakoś też mam uraz do wszystkiego co sie otwiera, rusza, rozsuwa i okręca....

#125040  autor: dechomenon
 18 lis 2006, 10:23
coraz bardziej przekonuję się do tej N73 chociaż nie widzialem jej w akcji...ale zawiera wszystko to co chciałbym miec w telefonie(jeszcze troche musze poczekać....wezme na wymianę w Erze cos za 100zł sprzedam za 600zł i popchne mojego K750i) no i będzie N73 ehehhe