a więc tak:
Czy da sie przerobić aparat telefoniczny ISDN Ascom Eurit 535 aby działał w zwykłej sieci analogowej
niema takiej mozliwości aby taki aparat w komplecie zastosowac na linni analogowej.
Ale nic nie stoi na przeszkodzie aby samą bazę aparatu uzyć jako ładowarkę a słuchawkę zalogować do dowolnego ap bezprzewodowego DECT-GAP tz zalogować ją jako dodatkową słuchawkę- Swoją słuchawke bez problemu zalogujesz do np.Panasonic seria KXTCD....., Siemens Gigaset np C100,Gigaset 10xx,2000,30xx,40xx
Niemniej istnieje prawdopodobieństwo że gdy ci się to uda pewne funcje moga nie działać np CLIP ale to sporadycznie-aparaty sprowadzone z Niemiec made in allegro.
Czyli taki aparat mozna kupic od ok 80 do 150 zł lub w zywż.
słyszałem że są jakieś przystawki, złączki pozwalające na prace aparatu ISDN a sieci PSTN...ale czy działają - nie wiem.
Tak sa przystawki a raczej były tz TA Terminal Adaptor które były wykorzystywane po to aby podpiąć zwykły aparat na port cyfrowy NT np NT Aethr,Telefonica oraz inne- ale przystawka kosztowała wiecej jak sam aparat ISDN- Nie widziałem tych przystawek od ok 5 lat w sprzedaży- chyba ze na allegro ale tez nie zauwazyłem tego.
Co dziwne ponoć podpinając NT ISDN czyste -tz bez jakiejkolwiek konfiguracji -ustawienia fabryczne ponoć mozna korzystać-ale tego potwierdzić niemogę -co prawda dziś bym to mógł sprawdzić ale niemam aparatu ISDN wiec na samym NT nici.
kupię zwykłego, poczciwego Panasonica. Co sądzisz o modelu Panasonica (nie pamiętam teraz modelu) ale coś tam i na końcu 200? Na allegro cena 129-139 pln. Taki prosty model z podstawką i funkcją głosnomówiącą, bo tylko na tym mi zależy.
KTXCD200???? nie polecam bo- aparat niema podswietlenia klawiatury -np kxtcd 210 ma
KXTCD200 -bardzo duże problemy z identyfikacją CLIP- wina softu-oprogramowania aparatu.
nie, ta skrzynka którą Ty dostałęś przy instalacji ISDN to chyba roździelacz sygnału. A mi, chodzi o taką "przelotkę".
no chyba że ta skrzynka, bo nie wiem dokładnie co masz na myśli to tzw. urządzenie dostępowe które TP instaluje każemu posiadaczowi linii ISDN...
te skrzynki ISDN to TERMINALE ISDN- np Aethra,Telefonica,Elcon sa własnością operatora-po likwidacji lacza powinien abonent zdać
Jesli chodzi o wybór aparatu napisz jakie modele cie interesują??? Panasonic,Siemens..
wejdz sobie na allegro i popatrz co jest na topie-jesli coś wzbudzi twoją uwagę czy bedziesz chciał coś porównać i czy się opłaca to pisz..
Osobiście pomogę pod względem wyboru-jesli chodzi o awaryjność