• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #120004  autor: Ares1
 02 lis 2006, 14:43
Witam wszystkich. Od pewnego czasu zastanawiam się nad wyborem telefonu , obecnie posiadam 6230i. Chciałbym się dowiedzieć czegoś od użytkowników N70 oraz E50 gdyz te telefony interesują mnie najbardziej. Nie chodzi mi o ogolne wiadomosci bo te czytalem na stronie nokii. Chodzi o spostrzezenia uzytkownikow ,czy jest cos co denerwuje w tych tel np. bateria trzyma bardzo slabo o N70 dowiedzialem sie ze czesto sie wiesza czy to prawda? jakos o E50 nie ma wiele informacji. Prosze o wszystkie negatywne spostrzezenia ,pozytywne tez mile widziane :) .Za debate z gory dziekuje moze tez sie komus przyda, narazie na zadnym z forum nie znalazlem takiego porownania. Moze ktos sie przesiadl z tych tel na cos lepszego w tych granicach cenowych tez chetnie poczytam .

#120018  autor: tomico
 02 lis 2006, 15:23
Jeśli chodzi o N70 to ten telefon wcale się co chwile nie wiesza. Działa dobrze, czasami ma zwolnienia jak to symbian ale się nie wiesza. nokia e50 tak samo ma czasami zwolnienia ale też się nie wiesza. Jeśli chcesz telefon multimedialny z 2 kamerami i aparat 2 mpx, to bierz n70, a jesli chcesz telefon dla biznesu ktory wytrzyma ci dlugo bez ladowania to bierz e50. Ma ona nowszego symbiana od n70 ale nie ma 2 kamery i ma gorszy aparat.

#120025  autor: Forest
 02 lis 2006, 15:54
Te telefony raczej sie nie wieszaja. Czasami zwalniaja ale to normalna (symbian) :wink: Dokladnie tak jak tomico powiedzial. Jesli chcesz 2 kamerki to bierz N70 a jesli chcesz typowy biznesowy telefon to E50 :wink:

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#120055  autor: lookass
 02 lis 2006, 17:59
ja bym bral n70 bardziej multimedialny moim zdaniem :wink:

#120058  autor: piotrz
 02 lis 2006, 19:10
e50 ma lepszy system- jest bardziej wydajny. No i ma lepsze mp3 na oryginalnych słuchawkach. Wygodniej się przegląda internet (mimo, że brak umts). większy ekran i lepsza przeglądarka
n70 ma lepszy aparat, więcej programów jest na nią. posiada umts, który przyda siętylko do wideorozmów, bo przeglądanie internetu na 176x208 to nieporozumienie.

czyli multimedia-n70, praca e50

#120086  autor: RafalM
 02 lis 2006, 20:39
Podzielam zdanie Piotra. E50 jest ładniejsza, ma lepszy odtwarzacz MP3 i lepszy wyświetlacz. N70 ma UMTS i 3G, ale chyba to Ci się nie przyda. Bierz E50 szczególnie w czarnej wersji jest po prostu piękna.

#120180  autor: Bartosz
 03 lis 2006, 06:05
zdecydowanie E50 - nowszy telefon , nowszy system operacyjny, zgrabniejszy i ładnieszy , poręczniejszy no i zdecydowanie lepszy wyświetlacz bo ten z N70 - moim zdaniem pozostawia wiele do życzenia - 2 kamery - czy są one potrzebne na chwilę obecną a raczej na najbliższe miesiące ?

czyli E50 moim zdaniem będzie dla Ciebie lepszym wyborem

#120562  autor: Ares1
 04 lis 2006, 10:01
No i juz jakies informacje posiadam . Tez wlasnie moj wybor chylil sie w strone E50 tyle ze bede musial znow zmieniac karte bo mam MMC ale to nie jest az taki problem.N70 ma gorszy wyswietlacz niz 6230i tylko troche wiekszy. a co do aparatu ja zadko uzywam a 1,3 jak dotad wystarczal tylko o dziwo zauwazylem ze aparat w E50 1,3 ma gorsza rozdzielczosc niz 1,3 z 6230i i tu cos mnie zastanawia niby nowszy tel a gorszy aparat.Szkoda ze nie ma radia ale najbardziej mnie interesuje wlasnie ta bateria jest to ta sama bateria co w 6230i a podobno trzyma dluzej.E50 z wiekszym ,lepszym wyswietlaczem i wieksza kolorystyka podobno trzyma 9dni. na tej nokii ktora posiadam tak przy normalnym uzytkowaniu laduje co 4 dni czasem mnie denerwuje bo z 2 ostatnich kresek potrafi sie wyladowac przez jedna noc i wtedy kaplica:( dlatego wolal bym E50.Ile srednio wytrzymuje w niej bateria?

#125650  autor: bikeman1
 19 lis 2006, 23:08
Dobrze ze dodales podobno:) Nie trzyma 9 dni, no chyba ze bedzie lezec w szufladzie. Standard dla tej baterii w N70 to 3-4dni. Ta sama bateria w 6600 trzyma gora 2 dni:) Takze sam widzisz