• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#119918  autor: D@rio
 02 lis 2006, 00:10
bigman pisze:Terminy nie musza sie zgadzac. W kwietniu tego roku Orange zrobilo promocje darmowej wymiany kart SIM na USIM i ja skorzystalem.
tak, ale tylko dla abonamentów...

Obrazek

#119921  autor: bigman
 02 lis 2006, 00:11
D@rio, ale PeGaS w swojej hipotezie zalozyl abonamentowca.

EDIT:
Chodzilo mi glownie o te terminy a nie dla kogo byla skierowana promocja.

#119923  autor: D@rio
 02 lis 2006, 00:14
no tak, zgadza się :-) sorry.

Obrazek

#119951  autor: b@sho
 02 lis 2006, 09:20
a temat dotyczy popa chlopaki :P wiedz dalej twierdze ze to fantazja :lol:

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#120034  autor: oprych
 02 lis 2006, 16:23
W popie pewnie i tak, choć zboczę trochę z tematu. Zdziwiło mnie, gdy moja znajoma wraz z w300i dostała kartę 3G w mixie

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#120057  autor: Th0mas
 02 lis 2006, 19:07
Orange w ogóle nie dba o POPa. Zawsze wszystko wprowadza na końcu. Tak było z GPRS'em. Gdy wszystie pre paidy już od dawna go miały, POP jeszcze nie.

#120064  autor: oprych
 02 lis 2006, 20:00
A to właśnie pop wprowadził pakiety, które później zgapili pozostali, więc nie zgodzę się, żę orange o popa nie dba. Simplus np. jako ostatni miał sekundowe naliczanie

#120067  autor: bigman
 02 lis 2006, 20:04
Th0mas pisze:Orange w ogóle nie dba o POPa. Zawsze wszystko wprowadza na końcu. Tak było z GPRS'em. Gdy wszystie pre paidy już od dawna go miały, POP jeszcze nie.
Plus za to wprowadza wszystko na szybko i pozniej nie dziala.. (bez urazy)

#120076  autor: D@rio
 02 lis 2006, 20:19
Th0mas pisze:Orange w ogóle nie dba o POPa. Zawsze wszystko wprowadza na końcu. Tak było z GPRS'em. Gdy wszystie pre paidy już od dawna go miały, POP jeszcze nie.
było trochę inaczej. GPRS był dostępny jako tako, ale tylko dla APNu do transmisji danych MMS. A wszystkie inne, były przyblokowane. To dopiero była paranoja, czyli wtedy był tylko "GPRS dla MMS" ;)

Obrazek

#120082  autor: Th0mas
 02 lis 2006, 20:31
bigman pisze: Plus za to wprowadza wszystko na szybko i pozniej nie dziala.. (bez urazy)
Nie mam urazy, bo zawsze byłem w Orange, a teraz mam Plusa tylkoze względu na telefon.
Oprych, a czy te pakiety są takie fajne? Ja wolę jak wszystko jest prosto.

#120085  autor: oprych
 02 lis 2006, 20:36
Th0mas, czy są "fajne" to kwestia względna, dla mnie np. bardzo przydatne. chodziło mnie o to, że POP wprowadził je jako pierwszy, a następnie zgapił je Plus wprowadzając je w o wiele gorszej wersji. Zresztą, jeżeli ktoś chce mieć wszsytko "proste" to niech wexmie SS, bo praktycznie w każdym pre-paid są jakieś pakiety i haczyki

#120097  autor: Th0mas
 02 lis 2006, 21:16
I to jest denerwujące, bo Heyah tak się naobiecywała, że mają proste zasady i co? Pakiety na wszystko wprowadzają.

#120108  autor: b@sho
 02 lis 2006, 21:41
pakiety sa wszedzie nawet w heyahu... gdyby nie owe pakiety w popie to duzo ludzi by z niego zrezygnowalo, a tak trwaja w nim, wiec chyba sie im oplaca

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#120158  autor: oprych
 03 lis 2006, 00:07
Gdyby nie pakiety w heyah, też przypuszczam, że mało kto by tam był w tej sieci i płacił 60 groszy za minutę. Swoją drogą heyah wybrała zły kierunek, miały być niskie ceny raz na zawsze, a co wyszło... :?

#120162  autor: D@rio
 03 lis 2006, 00:10
oprych pisze:Gdyby nie pakiety w heyah, też przypuszczam, że mało kto by tam był w tej sieci i płacił 60 groszy za minutę. Swoją drogą heyah wybrała zły kierunek, miały być niskie ceny raz na zawsze, a co wyszło...
powiem Ci że nie bardzo mogła innego wybrać chcąc być konkurencyjna...marketing i strategia rynkowa wymusiła taką zmianę.

Obrazek

#120165  autor: oprych
 03 lis 2006, 00:13
a cena w sieci podobna do SS?? Preciez heyah nie ma zbyt wiele osób więc napewno by nie stracili. Tak jak np. teraz zamiast 22 grosze w pakiecie wprowadzić na stałe. Może tymi pakietami chcieli właśnie sprawdzić popyt na takowe usługi, czy tez może czy nie będzie zbytniego przeciążenia sieci, aby potem wprwadzić je na stałe.

#120166  autor: D@rio
 03 lis 2006, 00:14
tak, ale ja mówię o ofercie. A swoją drogą, uważam że tą ma nienajgorszą i suma sumarum lepszą od SS...

P.S
Zwróć też uwagę na w pełni darmowe SMSy...

Obrazek

#120167  autor: oprych
 03 lis 2006, 00:16
Tzn na co mam zwrócić uwagę? Na to, że usługa darmowych sms może przeciązyc sieć i jest w fazie testów?

#120168  autor: D@rio
 03 lis 2006, 00:18
oprych pisze:Tzn na co mam zwrócić uwagę? Na to, że usługa darmowych sms może przeciązyc sieć i jest w fazie testów?
ogólnie na ofertę, liczną mnogość pakietów, po jakieś "plecioneg weekendy" i skończywszy na darmowych SMSach, już wprowadzonych a nie w fazie testów ;) . Sumując, wszystkie się przelicza na niższe koszty...

Obrazek

#120170  autor: oprych
 03 lis 2006, 00:21
Niby przelicza na niższe koszty. Ale zauważ do kogo adresowana jest heyah. Kupując te wszytkie pakiety wychodzi:
-20zł. za cztery tygodnie darmowych sms
-5.50 za magiczny pakiet
-5zł. za mega paczkę

A przecietny użytkownik heyah czyli nastolatek uciuła lub dostanie od rodziców może 20zł. na miesiąc, albo dla oszczędności 50zł. na trzy miesiące, a 50zł. i co tydzień pakiet darmowych sms nie wystarczy na 3 miechy