• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #119698  autor: norris99
 01 lis 2006, 13:33
mam problem z nec e616v, problem polega na tym ze gdy wysyla sms to wysle normalnie sms ale na telefonie nie przestaje wysylac tego sms musze to anulowac czerwona sluchawka i nie wiem czy wysylal czy nie i podejrzewam ze to bedzie wina softu ale nie mam pojecia jak sie w nec e616v wgrywa. prosze o pomoc w wgrywaniu softa. Pozdro!!! :smt006

#119732  autor: tomico
 01 lis 2006, 16:32
norris99 pisze:mam problem z nec e616v, problem polega na tym ze gdy wysyla sms to wysle normalnie sms ale na telefonie nie przestaje wysylac tego sms musze to anulowac czerwona sluchawka i nie wiem czy wysylal czy nie i podejrzewam ze to bedzie wina softu ale nie mam pojecia jak sie w nec e616v wgrywa. prosze o pomoc w wgrywaniu softa. Pozdro!!!
Ostatnio jak byłem w serwisie w Katowicach to koleś za mną w kolejce miał taki sam problem ale nie potrafili mu pomóc. Napisz jaka masz sieć bo jak ere albo heyah to może to być wina sieci.

#119935  autor: norris99
 02 lis 2006, 01:26
Mam ere ale na orange tez probowalem i to samo

#119937  autor: tomico
 02 lis 2006, 07:20
To musisz wymienić soft i powinno być ok.

#120164  autor: norris99
 03 lis 2006, 00:11
No ok ale ja nie wiem jak to zrobic wiec jak ktos wie to prosze dac mi wskazowki albo jakis namiar na jakies wyjasnienie jak to sie robi byl bym bardzo wdzieczny. Pozdrawiam!!!

#120185  autor: tomico
 03 lis 2006, 08:14
norris99 pisze:No ok ale ja nie wiem jak to zrobic wiec jak ktos wie to prosze dac mi wskazowki albo jakis namiar na jakies wyjasnienie jak to sie robi byl bym bardzo wdzieczny. Pozdrawiam!!!
Samemu i tak tego nie zrobisz więc musisz iśc do jakiegoś serwisu u siebie w mieście.

#120230  autor: norris99
 03 lis 2006, 11:29
Ok dzieki za pomoc masz odemnie punkta ale uwazam ze moze dal bym rady bo troszke sie na tym znam wiele telefonow juz naprawilem no i pare sknocilem:) ale jak kazdemu poczatkujacemu to sie zdazalo, ale jak nik nie moze mi wytlumaczyc jak to sie robi to poszukam w innym forum. Pozdrawiam!!!!

#120232  autor: JacekS
 03 lis 2006, 11:33
Nie wiem jak to jest w nec-ach, ale w innych teleofnach wgrywaja przez taki specjalny kabel którego jeden koniec jest umieszczany zamiast baterii w telefonie, i wtedy fon jest flashowany, i oczywiście trzeba mieć równiez specjalne oprogtamowanie do tego, tak samo ściaga się i zakłada simlocki, wgrywa nowe wersje językowe menu itp.

#120274  autor: norris99
 03 lis 2006, 14:56
mniej wiecaj tak to wyglada ale w miwjscu baterii to sie robilo w starych kom np:nokia 3310 a w nowych podpisa sie tam gdzie laduje telefon lub w osobnym miejscu na kabel usb a w telefonie wlacza sie tryb serwisowy tak jest w siemens sx1 i wtedy laduje sie softa ale mi chodzilo o kakretniejsza wypowiedz na temat tego softu skad go sciagnac czy wgrac itp, a nie wskazowki jak do dzieciaka 15letniego pisalem wyzej ze sie troche na tym znam

#120292  autor: tomico
 03 lis 2006, 15:56
przypomniało mi się jak możesz samodzielnie ściągnać simlocka w necu więc może w ten sam sposób da się wgrać nowe oprogramowanie. Musisz kupić kabel do tego NECa rozciac go i zrobic przeplot. Dopiero wtedy da się odpowiedznim programem samemu ściągać simlocka. Podobnie może być z softem.