• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#119876  autor: Bobb
 01 lis 2006, 22:56
Ja mam takie same bilingi jak Bigman, nie wiem od czego jest to zależne. Mam nadzieje ze jakoś wszystko ujednolicą, bo te bilingi onlajn to naprawdę fajna sprawa...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#119877  autor: Kaczy
 01 lis 2006, 22:56
b@sho pisze:auwazylem ze bigman ma jakies inne te bilingi, bardziej pokrecone, w sesnsie ze jakas inna opcje ma czy co.
Chyba wiem z czego to wynika.

Ja sprawdzam billingi bezpośrednio z Orange.pl. Loguje się do mBoxa i później wybieram zakładkę Orange On-Line. No i od razu mam dostęp.

W przypadku abonamentu to otwiera nam się nowa strona www.orangeon-line.pl i wtedy przychodzi sms z kodem. Później go trzeba wpisać podająć również kod abonencki.

...::: Made for loneliness :::...

#119879  autor: Bobb
 01 lis 2006, 22:59
Czyli będą różne wersje bilingow dla abonamentowców, mixowców i popako gołowców?? NA pewno czymś się kierowali przy tym wyborze...

#119883  autor: Kaczy
 01 lis 2006, 23:01
Bobb pisze:mixowców i popako gołowców
Dla nich są te co ja mam.

Zaś dla abonamentowców są inne.

Wyjdzie, ze jest podział w billingach na:
-pre-paid
-post-paid

...::: Made for loneliness :::...

#119892  autor: Bobb
 01 lis 2006, 23:12
Może jeszcze sobie nie poradzili z rozliczaniem tzw. "darmowych numerów" albo czymś takim. Bo wydaje mi się że jednak powinni dążyć do ujednolicania tych bilingów. Ale to nowa zabawka, niewykluczone że wprowadzona ciut wcześniej niż planowali z powodu podobnej propozycji ze strony ERY. I to może jest powodem niedociągnięć. A PLUS w tym przypadku na MINUS...

#119897  autor: bigman
 01 lis 2006, 23:22
D@rio pisze:bo bigman, to klient "Premium" Orange ;) może dlatego...hehe ;)
Cos w tym jest :) W koncu klienci "Premium" nie musza sie liczyc z kosztami :D

P.s. Ja niestety musze :(

#119899  autor: D@rio
 01 lis 2006, 23:23
bigman pisze: Cos w tym jest W koncu klienci "Premium" nie musza sie liczyc z kosztami

P.s. Ja niestety musze
wiesz że mi się zawsze podobała ta oferta OrangePremium i ją chwalę. No...teraz też mi się podoba. Jest jedna z najlepszych na rynku... ;)

Obrazek

#119900  autor: bigman
 01 lis 2006, 23:26
D@rio pisze:wiesz że mi się zawsze podobała ta oferta OrangePremium i ją chwalę. No...teraz też mi się podoba. Jest jedna z najlepszych na rynku... ;)
Tak juz zupelnie OT, to zauwazylem ze im wiecej sie w Orange placi, tym wiecej Orange daje. Zaryzykowalbym nawet teze, ze przy przekroczeniu pewnego progu abonamentu, Orange Premium stacje sie bardzo atrakcyjna taryfa. Jaki to prog to nie wiem, moze kiedys policze ;)

#119901  autor: D@rio
 01 lis 2006, 23:28
bigman pisze:Tak juz zupelnie OT, to zauwazylem ze im wiecej sie w Orange placi, tym wiecej Orange daje.
powiem Ci że tak powinno być w każdej sieci. Tak jest w Erze, w Orange...tylko nie w Plusie. Tam, czy płacisz 40zl. czy 400zł. masz zawsze taką samą ofertę :| no ale, widać gdzie jest prawdziwie indywidualne podejście do klienta. I dobrze, powinno być. Bo zawsze jest jakaś garstka bardziej wymagających klientów...

Obrazek

#119914  autor: bigman
 01 lis 2006, 23:57
D@rio pisze:I dobrze, powinno być. Bo zawsze jest jakaś garstka bardziej wymagających klientów...
Ja na Orange nie moge narzekac. W zasadzie poza cenami polaczen, ale to wynika z mojego profilu dzwonienia a nie z cennika Orange. Tylko 4 numery mam wewnatrz sieci na ktore czesto dzwonie, ok. 30 do Plusa, 20 na Ere i troche na stacjonarne, ale te sa tanie w kazdej sieci. Proporcje niemal niezmienne od samego poczatku jak jestem w Idei/Orange (4 lata), jednak 2 lata temu przedluzylem umowe ze wzgledu na to, ze operator spelnial moje oczekiwania i zadnych przykrych niespodzianek nie doznalem (w przeciwienstwie do Plusa). Teraz mysle o migracji do Tak Tak co podyktowane jest ekonomia (i niechecia do Plusa, z Era nie wiem jak jest - nigdy nie korzystalem). Gdyby bylo mnie stac, bez watpienia zostalbym w Orange. Zapewne duzo osob sie ze mna nie zgodzi, ale uwazam ze do Orange pasuje haslo "za jakosc sie placi".

#119919  autor: babeo
 02 lis 2006, 00:11
bigman pisze:Zapewne duzo osob sie ze mna nie zgodzi, ale uwazam ze do Orange pasuje haslo "za jakosc sie placi".
Ja się z tym zgadzam, choć zdaję sobię sprawę, że dla wielu to jednak ekonomia jest na pierwszym miejscu...

#119925  autor: oprych
 02 lis 2006, 00:34
Ja również sie z tym zgodzę. Zawsze patrzyłem w wyborze sieci nie tyle na sam profil dzwonienia co na jakość, i w przypadku Orange nie mam żadnych zastrzeżeń

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#119949  autor: b@sho
 02 lis 2006, 09:16
czyli pierszwy raz byc popakiem znaczy byc lepiej obsluzonym ze bok :P to znaczy oragen online :lol:

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'