• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

Który telefon byście wybrali?

Nokia E61
2
40%
SE M600i
2
40%
Inny
1
20%
 #119429  autor: Kazo
 31 paź 2006, 17:26
Witam.
Ostatnio widzalem promocje w erze e61 i m600i. I tak zastanawiam sie ktorego wybrac? Czytalem rozne arty i fora, jednak odpowiedzi na moje pytanie nie znalazlem. I mam dylemat, ktorego wybrac. A moze polecacie jakis inny, innego operatora. Za e61 przemawia WiFi a za m600i ekaran dotykowy. Czytalem, ze w e61 joystik sie szybko rozregulowuje, i nie bardzo wyborazam sobie smiganie w necie za pomoca joya. Co do m600i to moze jest jakis inny sposob zeby byc w necie. Moze do kompa podlaczyc. A moze poczekac az beda inne lepsze dostepne w przystepnej cenie :?
Ostatnio zmieniony 01 lis 2006, 16:44 przez Kazo, łącznie zmieniany 1 raz.

..:: Life Is Too Short ::..

#119503  autor: tomico
 31 paź 2006, 20:19
Ja na twoim miejscu wziałbym m600i i się nawet nie zastanawiał. A to z powodu wyświetlacza dotykowego, bo jest wielka zaleta szczególnie do przeglądania neta w komórce. Brak wifi przebolejesz, a za to dostaniesz telefon ktory bedzie sie bardzo dobrze sprawowac.

#119528  autor: MATIZ
 31 paź 2006, 21:12
Ja polecam także M600. Jest dość mały, zgrabny i ten wyświetlacz. Sam od jakiegoś czasu mam SE z dotykowym wyświetlaczem i uważam, że sprawia dużo frajdy i daje dużo wygody z korzystania. Wydawało mi się że prac z pokrętłem Jog Dial jest niekomfortowa i trudna ale teraz myślę że to super rozwiązanie i bardzo pomaga w takim fonie. Wybór jest prosty - M600i

#119565  autor: Kazo
 31 paź 2006, 22:29
A czy jakos mozna m600i do kompa podlaczyc i w necie scigac? W sumie uzywal byl neta w tel w domu. Jak bym mial kompa zajetego. Jakas poczta, forum itp. Narazie w terenie ciezko o WiFi przynajmniej tam gdzie mieszkam.

#119568  autor: tomico
 31 paź 2006, 22:32
Kazo pisze:A czy jakos mozna m600i do kompa podlaczyc i w necie scigac? W sumie uzywal byl neta w tel w domu. Jak bym mial kompa zajetego. Jakas poczta, forum itp. Narazie w terenie ciezko o WiFi przynajmniej tam gdzie mieszkam.
Wydaje mi że się da bo o ile się nie myle dało tak się z k750i i poprzednimi modelami więc z tym fonikiem chyba też się da.

#119621  autor: Rogal
 01 lis 2006, 00:40
Ja także tobie polecę SE M600i, ponieważ ekran dotykowy to chyba fajna rzecz i warto go mieć :mrgreen:

#119646  autor: Kazo
 01 lis 2006, 10:28
Teraz troche namieszam :wink: A gdyby do te dwojki dorzucic SE P910i. I tym raziem jakie bedzie wasze zdanie. Dalej m600i czy juz inne?

#119650  autor: tomico
 01 lis 2006, 10:33
Teraz troche namieszam :wink: A gdyby do te dwojki dorzucic SE P910i. I tym raziem jakie bedzie wasze zdanie. Dalej m600i czy juz inne?
M600i jest nowszy, ma lepszy wyświetlacz bo 320x240. Ma nowszego symbiana. Za to p910i ma pojemniejszą baterię i aparat VGA. Decyzja należy do ciebie na czym ci bardziej zależy.

#119666  autor: Kazo
 01 lis 2006, 11:23
Zastosowanie glownie net i office. Aparat jest raczej rzcza zbedna. Zadecyduje i rzuce moneta ;-) Tak na serio to wezme sie i porzadnie sie zastaniowie, ktorego wybiore. Tylko zastanawiam sie bo wszytkie te 3 tel sa w promocji ery na te dziecieciolecie czy jakos tak. I tak mysle gdzie jest haczyk :?: Czy faktycznie oplaca sie na abonament czy raczej kupic na allegro :?: Podejrzewam, ze te od 99 zl (m600i), czy 0.10 gr (p910i) to tylko w przypadku wyzszych abonamentow. Jak bym bral to troche z nizszym i wiecej doplacil za sam tel, lub wzial go na raty. Tylko pytanie czy sie oplaca. Czy przez przypadek nie przeplace za niego :?:

P910i link ERA
Nokia E61 ERA
SE M600i ERA

Jak mozecie doradzic to plis :)

#119667  autor: tomico
 01 lis 2006, 11:26
No pewnie, ta cena 99zł czy 10 gr to cena pewnie przy umowie za ok. 300zł miesiecznie. Jak weźmiesz z trochę niższym to będziesz musiał dopłacić, ale ile to zależy od wielkości abonamentu. Dokładnie to przelicz czy ci się bardziej nie opłaca na allegro kupić.

#119668  autor: Kazo
 01 lis 2006, 11:34
Jutro ide do salonu obadac sytuacje. Dowiem sie co i jak czy to sie oplaci. Narazie dzieki za helpa. Napisze jutro co i jak. Gdzie jest haczyk :wink: Pozdro

#119669  autor: tomico
 01 lis 2006, 11:37
Ok to napisz co w tym salonie ustaliłeś :D

#119704  autor: lookass
 01 lis 2006, 14:19
ja na twoim miejscu bral bym e61 ze wzgledu na kosmiczny wyswietlacz i ze ma wifi chyba ze Ci nie potrzebne aha i ma lepsza klawiature choc w m600i moim zdaniem tez jest niezla lecz dla nie ktorych utrudnia to pisanie
e61 w erze powinnen byc tanszy, co do tej ceny to jest przy najwyzszym abo vip czyli za 300zl, opisz nam co do wiedzial sie w salonie

#119728  autor: Kazo
 01 lis 2006, 16:06
Po przkopaniu wielu podstron ERY znalazlem w koncu tabelke z cenami i stwierdzam, ze kreca jeszcze wieksze walki niz supermarkety na promocjach :D I np. m600i od 1449 przy abonamecie 10 zl do 99 zl przy taryfie VIP. Jednym slowem smiechu warte :D

#119733  autor: tomico
 01 lis 2006, 16:35
Kazo pisze:Po przkopaniu wielu podstron ERY znalazlem w koncu tabelke z cenami i stwierdzam, ze kreca jeszcze wieksze walki niz supermarkety na promocjach :D I np. m600i od 1449 przy abonamecie 10 zl do 99 zl przy taryfie VIP. Jednym slowem smiechu warte :D
Najlepiej kup na allegro za 1100-1200zł, przynajmniej wyjdzie najtaniej.

#119749  autor: Kazo
 01 lis 2006, 17:05
Chyba tak zrobie i zakupie z allegro, lepiej na tym wyjde.

Dodalem mala ankiete. Chcialbym poznac wasze opinie. Tak wiec w przyszlym tygodniu w mojej "kieszeni" bedzie nowy phone. Moze napisze jakie najwazniejsze plusy i minusy dostrzeglem:

NOKIA E61
Plusy:
- duzy ekaran
- wg danych 16 mln kolorow
- WiFi
- Symbian 9.1
- office i rozne bajery
Minusy:
- brak dotykowego ekranu
- brak kamery (ale mi to bez roznicy, wiec to nie jest problem :wink: )
- wg opini innych troche joy sie luzni
Co do gabarytow to mi to nie przeszkadza

SE M600i:
Plusy:
- office i rozne bajery
- dotykowy ekran
- Symbian 9.1
Minusy:
- brak WiFi (chyba, ze przez bluetooth'a mozna go do kompa podlaczyc i miec neta)
- brak kamery (ale mi to bez roznicy, wiec to nie jest problem :wink: )

SE P910i
Plusy:
- office
- aparat, kamerka
- duzy wyswietlacz
Minusy:
- stary Symbian (da sie upgrade zrobic do nowego 9.1 ?)
- brak WiFi

Ciezko jest opisac tel nie majac go w reku. Moze o czyms zapomnialem a powinieniem uwzglednic :?: Cos waznego :?: Zachecam tez do glosowania. Z wami powinieniem podjac decyzje :-)

#119777  autor: lookass
 01 lis 2006, 18:33
ja wybralbym e61 moj ojciec mial ten sam probem i wybral e61 dodam jeszcze ze jak masz kupywac z allegro to moze z simem na ere jezeli telefon kupujesz na dluzej i bedziesz kozystal z tej sieci to troche traniej wyjdzie :wink: chociarz z drugiej strony bedziesz kiedys sprzedawal to ciezko bedzie ;p

#119840  autor: MarcinK
 01 lis 2006, 21:37
Kazo pisze:stary Symbian (da sie upgrade zrobic do nowego 9.1 ?)
nie da się, :wink:

#119851  autor: RafalM
 01 lis 2006, 22:03
Wybierz któregos z SE. Wybrałbym M600i, ponieważ jest nowszy. P910i też nie jest głupi. Obydwa mają dotykowe ekrany. Nokia fajny telefon tylko wygląda jakby projektowano go w latach 80.

#119940  autor: Kazo
 02 lis 2006, 07:35
Tak siedzialem w nocy w pracy i myslalem troche nad tym tematem. Nie chce mieszac za bardzo, bo i tak mam maly "bajzel" w glowie :) Powiedzmy, ze macie 1500-1600 zl jaki byscie tel wybrali. Mniej wiecej podobny do funkcjonalnosci (a moze ktorys z tej trojcy:?: ) tych w/w phonow :?: Jest jakis phon za ta cene co ma WiFi i jednoczesnie ekran dotykowy :?: