• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#119419  autor: b@sho
 31 paź 2006, 17:11
era nie wrzuca softu... nie zgodze sie.. do mojego tela wrzucili omnixa, tapety a na nawet swoj wygaszacz... masakra...

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#119428  autor: przemek910
 31 paź 2006, 17:25
b@sho pisze:era nie wrzuca softu... nie zgodze sie.. do mojego tela wrzucili omnixa, tapety a na nawet swoj wygaszacz... masakra...
To są elementy wstępnie zdefiniowane. Swój soft wrzuca np. Orange (z Orange Menu[tak, tak, w nie których mozna wyłączyć OM; ale co z pozostałymi?]).

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#119490  autor: D@rio
 31 paź 2006, 19:54
a Plus nic nie wrzuca praktycznie i wszystko jest cacy. Moja N70 w pierwotnej wersji soft'u nie miała nic, co by wskazywało na Plus'a (oprócz sim-lock'a ;) ). Jedynie, spotkałem się z telefonami gdzie Plus wrzuca swoje logo jako tapetę i jako "powitanie" przy włączeniu telefonu...

Obrazek

#119502  autor: sapv
 31 paź 2006, 20:17
D@rio pisze:A ja popieram wypowiedź PeGaS'a. To prawda. To wstyd mówić publicznie o tym, szczycić się i chwalić. Tak naprawdę psujecie tylko wizerunek firmy wobec klientów. No cóż, ale to nie moja sprawa...
nie trepuj tak mocno biednego kaczego tylko wez kolege z forum na szkolenie a za miesiąc juz bedzie wiedział kiedy trzmać język za zębami a kiedy pomanipulować żeby było jak trzeba.

#119504  autor: D@rio
 31 paź 2006, 20:20
sapv pisze:nie trepuj tak mocno biednego kaczego tylko wez kolege z forum na szkolenie a za miesiąc juz bedzie wiedział kiedy trzmać język za zębami a kiedy pomanipulować żeby było jak trzeba.
prędzej Ciebie bym przeszkolił albo z roboty wywalił...

Obrazek

#119510  autor: sapv
 31 paź 2006, 20:42
D@rio pisze:
sapv pisze:nie trepuj tak mocno biednego kaczego tylko wez kolege z forum na szkolenie a za miesiąc juz bedzie wiedział kiedy trzmać język za zębami a kiedy pomanipulować żeby było jak trzeba.
prędzej Ciebie bym przeszkolił albo z roboty wywalił...
heh d@rio chyba trzeba ci kupić lalkę voodo z napisem PLUS. Byś sobie pokuł rano trochę i wieczorem a jakoś byś wytrzymał jako samozwańczy obiektywny redaktor. :lol: [/b]

#119514  autor: D@rio
 31 paź 2006, 20:55
sapv pisze:heh d@rio chyba trzeba ci kupić lalkę voodo z napisem PLUS. Byś sobie pokuł rano trochę i wieczorem a jakoś byś wytrzymał jako samozwańczy obiektywny redaktor. [/b]

Obrazek

#119515  autor: tomico
 31 paź 2006, 20:55
b@sho pisze:era nie wrzuca softu... nie zgodze sie.. do mojego tela wrzucili omnixa, tapety a na nawet swoj wygaszacz... masakra...
No dopiero zobaczycie jak t-mobile będzie pakował to telów ten swój soft. Będzie jeszcze lepszy od OM :P :P

#119521  autor: Animatter
 31 paź 2006, 21:01
Mialem stycznosc z kazda siecia, ale najbardziej cenie sobie Ere. Za jakosc uslug (dobry zasieg, brak jakichkolwiek problemow z dodzwonieniem sie gdziekolwiek, konkurencyjne ceny), za obsluge w biurze uzytkownika, szybkie rozwiazywanie problemow (nie jeden raz pisalem maila w jakiejs sprawie po czym dzwonila mila pani i rozwiewala wszelkie watpliwosci). No i ogolnie przywiazany jestem do tej marki i bardzo ja sobie chwale.

#119522  autor: szejkspir
 31 paź 2006, 21:02
I ja dorzucę swoje 3 grosze.

Cenię swoją sieć (Era) za bardzo dobrze zorganizowane BOA (również w wersji i-BOA).

#119523  autor: tomico
 31 paź 2006, 21:04
Mialem stycznosc z kazda siecia, ale najbardziej cenie sobie Ere. Za jakosc uslug (dobry zasieg, brak jakichkolwiek problemow z dodzwonieniem sie gdziekolwiek, konkurencyjne ceny), za obsluge w biurze uzytkownika, szybkie rozwiazywanie problemow (nie jeden raz pisalem maila w jakiejs sprawie po czym dzwonila mila pani i rozwiewala wszelkie watpliwosci). No i ogolnie przywiazany jestem do tej marki i bardzo ja sobie chwale.
Jeśli chodzi o zasięg to też zależy gdzie, bo np. u mnie na śląsku zasięg ery jest idealny, tak samo w małopolsce. Natomiast gdy pojadę do babci do woj. świętokrzyskiego to tam są ogromne dziury zasięgu ery. Większość ludzi ma tam orange albo plusa, bo zasięg tam jest beznadziejny poprostu. Nie wiem czemu tak jest, ale tak beznadziejnie pobudowali tam btsy. Ostatnio mój kumpel mający heyah pojechał tam i też narzekał że co chwile nie miał zasięgu, a na jego 2 telefonie(orange) był pełny zasięg.

#119529  autor: Animatter
 31 paź 2006, 21:13
tomico pisze:
Jeśli chodzi o zasięg to też zależy gdzie, bo np. u mnie na śląsku zasięg ery jest idealny, tak samo w małopolsce. Natomiast gdy pojadę do babci do woj. świętokrzyskiego to tam są ogromne dziury zasięgu ery. Większość ludzi ma tam orange albo plusa, bo zasięg tam jest beznadziejny poprostu. Nie wiem czemu tak jest, ale tak beznadziejnie pobudowali tam btsy. Ostatnio mój kumpel mający heyah pojechał tam i też narzekał że co chwile nie miał zasięgu, a na jego 2 telefonie(orange) był pełny zasięg.
musze sie z tym faktem zgodzic, jadac w rozne miejsca nie raz widzialem dziury wielkosci leja po b.atomowej;] u mnie, w Zielonej Gorze jak i w wieelu innych miejscowosciach zasieg jest idealny, lecz wiadomo, nie wszedzie.
Takie male pytanko na OT jeszcze, czy wiadomo cos komus o tym, kiedy bedzie UMTS w Zielonej Gorze jakiejkolwiek sieci?

#119531  autor: D@rio
 31 paź 2006, 21:14
Animatter pisze:Takie male pytanko na OT jeszcze, czy wiadomo cos komus o tym, kiedy bedzie UMTS w Zielonej Gorze jakiejkolwiek sieci?
obstawiam IVQ2007

Obrazek

#119533  autor: tymis
 31 paź 2006, 21:17
tomcio: wydaje mi się, że trzeba rozgraniczyć dwie kwestie: zasięg i pojemność sieci. Mam daleką rodzinę na Śląsku, gostek jeździ po całym Śląsku (rep czy coś takiego) i nie narzekał na zasięg tylko na fakt, że nie można się dodzwonić mimo zasięgu... Natomiast u mnie w pracy po wakacjach (czyli po podróżach po kraju) rozległ sie chór zawiedzionych abonentów/użytkowników Ery, z kolei powodu zasięgu właśnie. Z tego powodu chyba można zauważyć pewną "regionalizację" wśród użytkowników w zależnosci od regionu Polski :)

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...

#119534  autor: szejkspir
 31 paź 2006, 21:17
D@rio pisze:
Animatter pisze:Takie male pytanko na OT jeszcze, czy wiadomo cos komus o tym, kiedy bedzie UMTS w Zielonej Gorze jakiejkolwiek sieci?
obstawiam IVQ2007
A na jakiej podsatwie tak twierdzisz? Masz jakieś informacje? Bo posztrzelać to możemy wszyscy razem, w końcu ktoś trafi :mrgreen:

#119536  autor: D@rio
 31 paź 2006, 21:20
szejkspir pisze:A na jakiej podsatwie tak twierdzisz? Masz jakieś informacje? Bo posztrzelać to możemy wszyscy razem, w końcu ktoś trafi
wystarczy że obserwuję rynek, tempo rozwoju sieci i wiem iż średniej wielkości (a konkretnie właśnie byłe wojewódzkie) miasta będą obejmowanie zasięgiem 3G właśnie w 2007/2008r. Uważam także że w Twoim mieście pierwszy z siecią będzie Polkomtel.

Obrazek

#119537  autor: tymis
 31 paź 2006, 21:21
D@rio pisze:Animatter napisał/a:
Takie male pytanko na OT jeszcze, czy wiadomo cos komus o tym, kiedy bedzie UMTS w Zielonej Gorze jakiejkolwiek sieci?

obstawiam IVQ2007
Radom jest znacznie większy od Zielonej Góry, będzie szybciej czy raczej w bliżej nieokreślonej przyszłości ;-)

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...

#119538  autor: tomico
 31 paź 2006, 21:23
tymis pisze:D@rio napisał/a:
Animatter napisał/a:

obstawiam IVQ2007

Radom jest znacznie większy od Zielonej Góry, będzie szybciej czy raczej w bliżej nieokreślonej przyszłości ;-)
Jak jest większy to oczywiste że będzie szybciej, bo operatorzy budują sieć tam gdzie jest dużo klientów.

#119539  autor: szejkspir
 31 paź 2006, 21:23
D@rio pisze:Uważam także że w Twoim mieście pierwszy z siecią będzie Polkomtel.
Wow! Że w mojej mieścince (+/- 30 tys.) kiedyś będzie UMTS, miło słyszeć :D

#119540  autor: Animatter
 31 paź 2006, 21:24
tymis pisze:tomcio: wydaje mi się, że trzeba rozgraniczyć dwie kwestie: zasięg i pojemność sieci. Mam daleką rodzinę na Śląsku, gostek jeździ po całym Śląsku (rep czy coś takiego) i nie narzekał na zasięg tylko na fakt, że nie można się dodzwonić mimo zasięgu... Natomiast u mnie w pracy po wakacjach (czyli po podróżach po kraju) rozległ sie chór zawiedzionych abonentów/użytkowników Ery, z kolei powodu zasięgu właśnie. Z tego powodu chyba można zauważyć pewną "regionalizację" wśród użytkowników w zależnosci od regionu Polski :)
Kilka dni temu kolo 1 w nocy chcialem puscic strzale do kumpeli i siec zajeta. I to o dziwo na 2 bts (przelacza mi sie regularnie w pokoju). sytuacja trwala jakas godzine(!). przeciazenie to chyba nie moglo byc, moze jakas konserwacja, ale do tego wylaczyliby chyba btsa...sam nie wiem....