• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 17 z 18
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
 #1184738  autor: verona1
 25 gru 2024, 14:46
Czy możecie się dziś zalogować do MO na komputerze? Ja mam komunikat - Wystąpił nieznany błąd. Spróbuj ponownie później. W aplikacji na tel też się nie da.
 #1184740  autor: verona1
 25 gru 2024, 15:36
PiotrG-dz dzięki, czyli u mnie jest coś nie tak bo ja mam cały czas nieznany błąd na komputerze. W aplikacji na tel już się zalogowałam ale tam się nic nie chce wyświetlić i jest - ups coś miało się ściągnąć ale się nie ściągnęło.
 #1184743  autor: verona1
 25 gru 2024, 16:35
Próbowałam na chrome i firefoxie, czyściłam całą historie, próbowałam mailem i numerem telefonu ale cały czas jest to samo, wyłączyłam nawet avast na pare minut bo myślałam że to może przez to ale nadal jest ten sam błąd.

Zalogowałam się przez przeglądarkę chrome na telefonie, na komputerze dalej ten sam błąd i nie mam pojęcia co może być powodem problemu.
 #1186559  autor: verona1
 23 sty 2025, 16:58
KC-KARLOS w końcu pousuwali stare nieaktywne numery z MO i od razu jest lepiej. U mnie dwa numery które przebywały w nicości teraz widoczne są w MO i zaczęła prawidłowo też działać aplikacja na telefonie. Mam nadzieje że tak już zostanie na stałe i stare numery przy okazji kolejnych konserwacji nie powrócą.
 #1186570  autor: KC-KARLOS
 23 sty 2025, 22:17
verona1: zobaczymy za ok. 3 tygodnie. Na razie jest dobrze.

UPDATE z 24.01.2025: niestety, dziś wróciły stare numery billingowe z zamkniętych abonamentów.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1186705  autor: KC-KARLOS
 26 sty 2025, 22:37
Uma_Naraka: info dałeś niepełne i jeszcze nie w tym wątku, co trzeba. Wróciły tylko zamknięte abonamenty / plany ratalne / zamówienia online. Numery z nju/Flexa nie są widoczne i nie są zaliczane do ogólnej ilości numerów.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1188220  autor: kazik20
 21 lut 2025, 23:13
Orange to firma pełna absurdów systemowych. Zrobiłem prywatne śledztwo i tak:
przed 31 stycznia włączałem sobie w MO zgody na poszczególnych numerach i po 24h na pozostałych zgoda pozostawała niewyrażona.
W lutym 13-tego z godzine przed północą wyrażając na jednym numerze testowo w MO włączyło zgody na wszystkich numerach w MO i przyznało bonusa na kilku kartach naraz.
Potem zgody wszędzie odwołałem.
Dziś zrobiłem test taki sam jak 13-tego, ale stanu zgody nie zmieniło na pozostałych kartach w MO. TOTAL ABSURD!
Klątwa północy i 13-tego czy co? bo ktoś z was pisał żeby nie grzebać w aktywacjach w okolicy północy.
 #1188222  autor: Remington
 21 lut 2025, 23:42
kazik20 pisze:
21 lut 2025, 23:13
stanu zgody nie zmieniło na pozostałych kartach w MO.

Co się tak uczepiłeś tych numerów/kart? Stan zgód w MO widzisz dla użytkownika (dla PESEL-u), a nie dla poszczególnych numerów. Podobnie jak wszystko inne co widzisz w aplikacji w sekcji Konto w Ustawieniach.
 #1188227  autor: Remington
 22 lut 2025, 11:06
Ja mówię o aplikacji mobilnej. Tam masz konto dla PESEL-u i zobaczysz jak faktycznie wygląda stan zgód.

Fakt, że masz stare MO nie oznacza, że po stronie operatora/konsultanta również to działa inaczej.

P.S. Sam fakt, że po tylu latach nadal są klienci ze starym MO najlepiej świadczy o tym jak Orange sobie radzi z systemem, w którego kodzie były „joby”.
 #1188230  autor: kazik20
 22 lut 2025, 12:13
Nie ja robię problemy tylko operator. Po co robi zmiany w systemie bonusów za zgody w MO? Kto chciał smsa wysyła i to działało. A jak robi im to za duże problemy z reklamacjami aktywacji, a to smsem, a to w MO, że ten dostał, a tamten nie to niech wogóle nic nie dają nikomu najlepiej. Dotyczy to też innych niedopowiedzianych promocji włączanych w MO. Klient wogóle nie wie czego się spodziewać po kliknięciu, czyli nieświadomy proces decyzyjny. Odwołać różnorakich aktywacji się nie da i potem są blokady innych bonusów np. przez NL z 7800GB itp. Cyrki z pierwszeństwem schodzenia 4 rodzajów przegródek GB. itp. Niech spadają na drzewo z tak kulawą ofertą powitalną dla nowego startera.

Aplikacji w telefonie nie można mieć gdy się posiada stary MO. A ja wolę dostęp do bilingów w starym. Całkiem nieźle jeszcze działają. Usług tam nie aktywuję. W nowym MO loguje się tylko numerem, więc mam okrojoną wersję dostępu.
 #1188246  autor: KC-KARLOS
 22 lut 2025, 20:27
kazik20: no właśnie, "stare" MO, to jest kłopot. Tam masz klopsa, skoro u innych nie ma takiego bałaganu.

#1188250  autor: kazik20
 22 lut 2025, 22:10
Nie sądzę żeby była tego wina. Jak nie zechcą zdeaktywować nadmiarowych bonusów w kolejnej reklamacji to będzie to zwyczajna złośliwość operatora. Wzięli by cofnęli i po temacie. Co im szkodzi? ..przecież można zakupywać kolejne starterki 5zł w nieskończoność i aktywować lub przenieść od innego. Orange nic nie zyska odrzucając moje żądania, a raczej mocno straci na wizerunku. Nie polecę już nikomu tej firmy.
Narazie mam zapas innych bezpiecznych GB na długo i całe szczęście.
 #1188251  autor: Remington
 22 lut 2025, 22:46
kazik20 pisze:
22 lut 2025, 22:10
Wzięli by cofnęli i po temacie. Co im szkodzi?

To nie musi być takie proste - może i konsultant mógłby wyłączyć pakiet, ale flagę „gość już skorzystał z bonusa” to już pewnie trzeba usunąć w bazie danych, a do tego wystandaryzowanego procesu zapewne nie ma.
 #1188265  autor: kazik20
 23 lut 2025, 13:10
Spróbuje coś jeszcze podziałać. Może się w końcu wykłócę jakoś z którymś z konsultantów albo przełączą na rozmowę "wyżej".

Co do starego MO, posiadanie jego nie jest przecież nielegalne. Głównym argumentem za jego utrzymaniem jest częste korzystanie z darmowych sms-ów w MultiBoxie. Łatwe przesyłanie linków, numerów tel., kodów z kompa.
  • Strona 17 z 18
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17